ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Όταν ο τίγρης μπαίνει αποδυτήρια

CHAMPIONS LEAGUE / ΣΕΛΤΙΚ - ΑΕΚ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI)
Μελισσανίδης EUROKINISSI

Με αφορμή την τελευταία επίσκεψη του Δημήτρη Μελισσανίδη στο προπονητικό κέντρο των Σπάτων, το Sport24.gr ανατρέχει σε αντίστοιχες περιπτώσεις που ο διοικητικός ηγέτης της ΑΕΚ έπραξε το ίδιο με ευτυχές αποτέλεσμα.

Ο τρόπος να εμψυχώνει και να συσπειρώνει πριν από κρίσιμα ματς, είναι ομολογουμένως ξεχωριστός. Και άκρως αποδοτικός. Ο Δημήτρης Μελισσανίδης το έκανε ξανά την περασμένη Παρασκευή, ενόψει του σημερινού αγώνα με τον Ατρόμητο, γεγονός το οποίο καταδεικνύει πόσο σοβαρά αντιμετωπίζει τη συγκεκριμένη αναμέτρηση ο οργανισμός ΑΕΚ.

Το Sport24.gr ανέτρεξε στο πρόσφατο παρελθόν για να θυμίσει τις 9 περιπτώσεις που ο διοικητικός ηγέτης της "Ενωσης" υπήρξε εμψυχωτικός (και γουρλής) πριν από μεγάλα παιχνίδια ή κρίσιμες περιόδους για την ομάδα.

1. ΤΟ ΠΕΡΙΦΗΜΟ ΧΑΡΑΚΙΡΙ - "ΜΕ ΤΟ ΑΙΜΑ ΜΑΣ ΡΕ"

Oμιλία στους ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ πριν από τον τελικό Κυπέλλου 2016 κόντρα στον Ολυμπιακό: "Για να νικήσετε ένα πράγμα χρειάζεται. Ψυχή! Μπορείτε, αρκεί να το πιστέψετε. Μόνο ψυχή θέλω να δω. Τίποτε άλλο. Όλοι ρε. Να ορκιστούμε εδώ όλοι μαζί. Ότι θα το πάρουμε. Αν δεν μπορούμε να κάνουμε χαρακίρι ρε. Με το αίμα μας να ορκιστούμε. Εγώ πρώτος. Φέρτε να κάνω χαρακίρι πρώτος εγώ και μετά εσείς. Να ορκιστούμε ρε ότι δεν τελειώνει ο αγώνας αν δεν νικήσουμε. Χαρακίρι όλοι. Πρώτος εγώ. Πάμε να το πάρουμε"...

2. "ΡΕ, ΠΑΤΕ ΚΑΛΑ; ΤΡΑΒΑΤΕ ΤΑ ΜΟΥΤΡΑ ΣΑΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ;"

Ομιλία στους ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ για την κάκιστη εικόνα της ομάδας, τον Νοέμβριο του 2016: "Ρε πάτε καλά; Είστε τόσο μ...ες που τραβάτε φωτογραφίες τα μούτρα σας; Συνέλθετε γιατι θα βρεθείτε εκτός ΑΕΚ πριν καν το καταλάβετε. Εδώ δεν είναι το χωριό σας, ούτε το τσιφλίκι σας, η ΑΕΚ είναι ιστορία κι εσείς δεν τη σέβεστε".

3. Η ΠΡΟΣΓΕΙΩΣΗ ΤΟΥ "ΚΑΣΚΑΝΤΕΡ" ΚΑΙ "ΣΑΣ ΘΕΛΩ ΑΠΑΤΣΙ"

20 Ιανουαρίου 2017, προπονητικό κέντρο Σπάτων, κατά την παρουσίαση του νεοφερμένου Μανόλο Χιμένεθ, ως τρίτου προπονητή στην ίδια σεζόν: "Σας παρουσιάζω τον καινούργιο σας προπονητή, ο οποίος επιλέχθηκε γιατί γνωρίζει την ομάδα, έχει δουλέψει εδώ και έχει κατακτήσει ένα Κύπελλο. Θέλω να ξέρετε ότι παρά τα άσχημα αποτελέσματα εξακολουθώ να σας πιστεύω και θα είμαι δίπλα σας. Πρέπει να ανατρέψετε την κατάσταση, πιστέψτε στους εαυτούς σας και δώστε τα όλα. Από εδώ και πέρα σας θέλω... Απάτσι!".

4. "ΗΡΘΑΝ ΝΑ ΣΑΣ ΔΟΥΝ ΑΠΟ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ. ΠΑΙΞΤΕ ΜΕ ΨΥΧΗ" (ΝΟ.1)

Ομιλία στο Βέλγιο, στις 18/8/2017, πριν από τον πρώτο αγώνα με τη Μπριζ με φόντο τη συμμετοχή στους ομίλους του Europa League: "Κάτι δεν μου αρέσει, σας βλέπω σφιγμένους. Εγώ θέλω μόνο ψυχή. Θάρρος και ψυχή ρε. ΑΕΚ είμαστε, ούτε η ισοπαλία δεν μου αρέσει. Μόνο η νίκη. Θέλω να παίξετε με ψυχή. Έχει έρθει κόσμος από κάθε γωνία της Ευρώπης για να σας δει. Παίξτε για αυτούς, παίξτε με ψυχή".

5. "ΟΥΤΕ ΝΑ ΤΟ ΣΚΕΦΤΟΥΝ ΑΥΤΟΙ ΟΤΙ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΣΑΣ ΝΙΚΗΣΟΥΝ"

Ομιλία πριν από το συγκλονιστικό ντέρμπι (3-2 υπέρ της ΑΕΚ με επιστροφή από το 0-2) στο ΟΑΚΑ, στις 25/9/2017: "Είναι ένα ματς από αυτά που δεν τα κερδίζουν τα συστήματα. Τα κερδίζουν το πάθος και η ψυχή βασικά και μετά έρχονται τα συστήματα. Θέλω από σας να μην ανεχτείτε μέσα σας και την σκέψη ακόμη πως μπορούν αυτοί να φύγουν από δω αυτοί νικητές. Θέλω να το σβήσετε από το κεφάλι σας σαν ενδεχόμενο ότι αυτοί μπορούν να πάρουν έστω την ισοπαλία...Δεν θα πάρουν τίποτα! Μετά το ματς, όταν θα έχουμε κερδίσει, οι αρχηγοί σας μπορούν να μου πουν ότι θέλουν"

6. "ΣΑΣ ΚΛΕΒΟΥΝ ΤΟΝ ΙΔΡΩΤΑ ΕΔΩ ΚΑΙ 20 ΧΡΟΝΙΑ - ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΔΗΜΙΟΙ"

Ομιλία στις 7/2/2018 στα αποδυτήρια, πριν από ματς Κυπέλλου με τον Ολυμπιακό, συγκεκριμένα τη ρεβάνς μετά το 0-0 στο «Καραϊσκάκης»: "Σήμερα πρέπει να παίξετε για η φανέλα και το έμβλημα. Το σήμα και η φανέλα πρέπει να γίνουν δεύτερο πετσί σας. Πρέπει να μπείτε πεινασμένοι, μπορείτε να κερδίσετε και να δώσετε χαρά στον κόσμο μας. Το οφείλετε και στους εαυτούς σας γιατί είκοσι χρόνια σας κλέβουν τον ιδρώτα» είπε χαρακτηριστικά". Τότε φόρεσε μια μαύρη κουκούλα στον φροντιστή της ομάδας Νίκο Κορομηλά και είπε: "Τον βλέπετε; Έτσι σας θέλω, θέλω να γίνετε δήμιοι και να τους τιμωρήσετε για όλα αυτά τα χρόνια".

7. Η ΑΕΚ ΣΤΗ ΣΚΟΤΙΑ, ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΓΡΑΦΕΙ ΙΣΤΟΡΙΑ

Ομιλία πριν από τον πρώτο αγώνα απέναντι στη Σέλτικ, στη Γλασκώβη, για τον τρίτο προκριματικό γύρο του Champions League: "Έχετε τη μεγάλη ευκαιρία να γράψετε και εσείς ιστορία στη Σκοτία, όπως είχε κάνει αυτή η ομάδα πριν από 24 χρόνια και όλοι το θυμούνται ακόμα. Κάντε το για τον κόσμο, δώστε χαρά σε όλους τους Έλληνες. Μπορεί να σας φαίνεται περίεργο αλλά εγώ μόνο με τη νίκη απόψε θα είμαι χαρούμενος".

8. ΤΟ "ΠΑΙΞΤΕ ΜΕ ΨΥΧΗ" ΝΟ. 2 ΚΑΙ ΤΟ ΜΑΤΣ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΜΑΣ

Ομιλία πριν από το εκτός έδρας ματς με τη Βίντι (23/8/2018), στα αποδυτήρια της Groupamma Arena: "Θέλω να μπείτε στο γήπεδο για να νικήσετε! Τίποτα λιγότερο! Αυτό είναι το ματς της ιστορίας μας, παίξτε γι αυτήν, παίξτε με ψυχή. Να ξέρετε ότι αν το πετύχετε, θα υπάρξει και πριμ 300.000 ευρώ! Νικήστε και το πριμ θα είναι δικό σας".

9. ΤΟ "ΠΑΙΞΤΕ ΜΕ ΨΥΧΗ" ΝΟ. 3 ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΕΙΣ

Ομιλία την περασμένη Παρασκευή (9/11), ενόψει του σημερινού (κεκλεισμένων των Θυρών στο ΟΑΚΑ) αγώνα κόντρα στον Ατρόμητο: "Ο στόχος μας είναι το πρωτάθλημα και αν δεν το πάρουμε, θα έχουμε όλοι αποτύχει με πρώτον εμένα. Εγώ σας λέω ότι μπορούμε να το πάρουμε και πάλι και σας έχω απόλυτη εμπιστοσύνη. Έχουμε μπροστά μας ένα πολύ κρίσιμο ματς χωρίς τον κόσμο μας και το μόνο που σας ζητάω είναι να μπείτε με ψυχή από το πρώτο λεπτό, να το πάρουμε και να συνεχίσουμε για την επίτευξη των στόχων μας. Εγώ από συστήματα δεν ξέρω, αλλά δεν μου άρεσε η εικόνα γιατί δεν είχατε ψυχή. Σαφώς και μια ισοπαλία με τον Παναθηναϊκό δεν είναι καταστροφή, αλλά δώσαμε δικαιώματα χωρίς λόγο. Επειδή μου αρέσει να σας τα λέω όλα εδώ μπροστά σας και μου αρέσει να τα λέμε συχνά, θα σας πω ότι η εικόνα αυτή του Τσόσιτς με τον Χουλτ, με πείραξε. Μπορεί αμέσως να ζήτησαν και οι δυο συγγνώμη, αλλά ειναι κάτι που έγινε δημόσια και χάλασε την εικόνα μας. Τα θέματα πειθαρχίας γνωρίζετε ότι είναι η αδυναμία μου".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ