ΑΕΚ

Όλοι μέσα με Μανόλο

Όλοι μέσα με Μανόλο

Ο Χιμένεθ δεν κάνει διακρίσεις. Και δεν θέτει ούτε έναν στο περιθώριο. Κρίνονται πολλά για το μέλλον των Τσιγκρίνσκι και Αλμέιδα στην ΑΕΚ, ενώ παίζει το να δοθεί αγωνιστική ευκαιρία στον Αραβίδη. Το Sport24.gr έχει το ρεπορτάζ.

Η διαχείριση του έμψυχου υλικού της ΑΕΚ με στόχο την καλύτερη δυνατή συγκομιδή βαθμών και θετικών αποτελεσμάτων, είναι μια δουλειά που ομολογουμένως (ως σήμερα) ο Μανόλο Χιμένεθ κάνει καλά.

Πολλές φορές αιφνιδιάζοντας ακόμα και τους ίδιους τους ποδοσφαιριστές τους, όπως συνέβη με τη χρησιμοποίηση στην ενδεκάδα του ντέρμπι των Αϊντάρεβιτς και Μπακασέτα αντί των Γιόχανσον και Χριστοδουλόπουλου.

Ο Ισπανός το λέει και το τηρεί: " Ευκαιρίες θα πάρετε όλοι διότι όλοι μου είστε χρήσιμοι. Γι αυτό να είστε έτοιμοι, ανά πάσα στιγμή μπορεί να σας καλέσω να παίξετε. Θα πρέπει να αποδείξετε ότι το αξίζετε, να είστε σε εγρήγορση" είναι το μήνυμα που τους έχει περάσει. Προς όλους όμως; Ισχύει και για τον Αλμέιδα που πλέον λογίζεται ως η τρίτη επιλογή στην επίθεση; Ακόμα και για τον Αραβίδη ο οποίος μέχρι πρότινος παρουσιαζόταν ως "τελειωμένος" με τη βεβαιότητα μάλιστα ότι θα αποχωρούσε τον Ιανουάριο;

Θα μπουν άραγε ξανά στο κάδρο και οι πιτσιρικάδες Γαλανόπουλος και Μεληκιώτης οι οποίοι στο λιγοστό χρόνο που έχουν πάρει ως σήμερα, το λιγότερο έχουν αποδείξει ότι αξίζουν περισσότερες ευκαιρίες; Δεν είναι εύκολα όλα αυτά για τον Χιμένεθ. Εύκολο δεν είναι καν να εμπιστευθεί σε διαδοχικά ματς τον επιρρεπή σε τραυματισμούς Τσιγκρίνσκι, ειδικά μετά την εξαιρετική εμφάνιση του Κολοβέτσιου κόντρα στον Ιντέγε, τη διαρκή άνοδο του Λαμπρόπουλου και την αναγκαιότητα να παίζει ο ταχύς Βράνιες.

Για κάποιους πάντως, κρίνονται πολλά το επόμενο διάστημα. Ειδικότερα για τον ουκρανό στόπερ και τον πορτογάλο επιθετικό, αν αποδεχθούμε ότι για τον Αραβίδη, ασχέτως αν ο Χιμένεθ του δώσει απρόσμενα χρόνο συμμετοχής το καλοκαίρι θα αποχωρήσει, το επόμενο είναι διάστημα στο οποίο θα κριθεί το μέλλον τους στην ομάδα. Κι ας έχουν για επιπλέον ένα έτος εξασφαλισμένο συμβόλαιο. Συγκεκριμένα:

ΚΑΘΕ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΣΑΝ ΝΑ ΕΙΝΑΙ Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ

Έτσι πρέπει να αντιμετωπίσει την κατάσταση όπως διαμορφώθηκε πλέον για εκείνον ο Αλμέιδα. Αρκεί βέβαια να του το επιτρέψει και η προβληματική μέση του. Ο Χιμένεθ δεν θα τον αγνοήσει αν πειστεί ότι είναι έτοιμος να παίξει από την αρχή για 70-75 λεπτά. Ο Πορτογάλος θα πρέπει να βρει γκολ ή στη χειρότερη περίπτωση, να πραγματοποιήσει εμφάνιση η οποία θα είναι ευεργετική για την ομάδα. Κάθε επόμενη ευκαιρία, ίσως να είναι και η τελευταία για τον Αλμέιδα αν δεν την αρπάξει από τα μαλιά. Τουλάχιστον για συμμετοχή στη βασική ενδεκάδα.

Ως σήμερα, ο 33χρονος φορ μετρά μόλις 3 γκολ σε 12 εμφανίσεις στη Σούπερ Λίγκα. Αν δεν αλλάξει κάτι δραματικά υπέρ του, ίσως η ΑΕΚ επιχειρήσει τη λύση της συνεργασίας των δύο πλευρών το ερχόμενο καλοκαίρι. Δίχως βέβαια να πρόκειται για εύκολη υπόθεση με το συμβόλαιο που έχει συμφωνηθεί με τον ποδοσφαιριστή.

ΕΙΔΙΚΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΚΑΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΣ

Με μόλις 7 παιχνίδια πρωταθλήματος στα πόδια του και το τελευταίο του να καταγράφεται πριν από 3 ½ μήνες (5/11/2016 κόντρα στον Ατρόμητο), ο Ντμίτρο Τσιγκρίνσκι επιβεβαίωσε το «εύθραυστο» μυϊκό παρελθόν του. Τώρα είναι καλά, ουδείς όμως μπορεί να προβλέψει για πόσο. Ασφαλώς ο Χιμένεθ θα πρέπει να τον αντιμετωπίσει πολύ διαφορετικά από ότι έπραξε ο Κετσπάγια (ο Μοράις τον είχε σε μόλις δύο ματς) ο οποίος τον χρησιμοποιούσε ανελλιπώς. Ο Ουκρανός δείχνει να μην αντέχει ούτε το ένα ματς την εβδομάδα σε συνεχή ρυθμό, οπότε θα πρέπει να γίνει προσεκτική επιλογή των αγώνων που θα χρησιμοποιηθεί.

Σε κάθε περίπτωση, από την ανταπόκρισή του στο επόμενο διάστημα και από το κατά πόσο θα καταφέρει να παραμείνει ενεργός ως το καλοκαίρι δίχως άλλα πισωγυρίσματα, θα εξαρτηθεί και το ύφος της συζήτησης που θα γίνει εντός της ομάδας μετά το τέλος των αγωνιστικών υποχρεώσεών της. Υπάρχουν πολλές δεύτερες σκέψεις που σχετίζονται ασφαλώς με την επιρρέπειά του στις θλάσεις και η ΑΕΚ ίσως πρέπει να αναζητήσει άλλον παίκτη με ηγετικά χαρακτηριστικά στη θέση του, περιορίζοντας το ρίσκο.

ΜΑΧΕΤΑΙ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΓΙΑ ΜΙΑ ΕΥΚΑΙΡΙΑ

Για το Χρήστο Αραβίδη δεν έχει αλλάξει κάτι όσον αφορά στις διαθέσεις που έχει η διοίκηση για τη συνέχιση ή όχι της συνεργασίας των δύο πλευρών. Η απάντηση είναι όχι. Ωστόσο εδώ και καιρό οι τόνοι έχουν πέσει, ενώ ο Χιμένεθ δεν έχει λάβει καμία σχετική υπόδειξη για τη μη χρησιμοποίησή του. Ασφαλώς γνωρίζει την κατάσταση και όσα έχουν προηγηθεί, ωστόσο αν θεωρήσει ότι θα χρειαστεί τις υπηρεσίες του, θα το τολμήσει.

Ο προπονητής ανέφερε το όνομά του στη συνέντευξη Τύπου μετά το ντέρμπι. Αν δεν τον έβλεπε στο μέτρο, κάτι τέτοιο θα το απέφευγε. Ωστόσο απόφαση για το αν μπορεί να προσπεράσει άλλους στη γεμάτη πλέον μεσοεπιθετική γραμμή της ομάδας για να δώσει έστω μία ευκαιρία στον Άραβα, ακόμα δεν έχει λάβει. Ο πρώτος σκόρερ της ΑΕΚ στο περυσινό πρωτάθλημα το παλεύει. Μάχεται, δουλεύει όπως πάντα στα κόκκινα και περιμένει. Μια ευκαιρία αρχικά και ένα θαύμα στην πορεία. Δύσκολα πράγματα...

Photo credits: Eurokinissi

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ