ΑΕΚ

Ολιβέιρα: "Η ΑΕΚ είναι κάτι περισσότερο από μια ομάδα"

Ολιβέιρα: "Η ΑΕΚ είναι κάτι περισσότερο από μια ομάδα"

Ο επιθετικός της ΑΕΚ, Νέλσον Ολιβέιρα, χαρακτήρισε την Ένωση ως τρόπο ζωής και εξέφρασε την επιθυμία του να επιστρέψει στην εθνική Πορτογαλίας.

Ως τρόπο ζωής και κάτι περισσότερο από μια ποδοσφαιρική ομάδα χαρακτήρισε την ΑΕΚ ο Νέλσον Ολιβέιρα. Ο 29χρονος Πορτογάλος επιθετικός μίλησε στη Recepao Orientada για την εμπειρία που αποκόμισε αυτή τη σεζόν από το ελληνικό ποδόσφαιρο και εξέφρασε την επιθυμία να φορέσει ξανά τη φανέλα της εθνικής ομάδας της πατρίδας του.

"Είναι αλήθεια ότι οι οπαδοί στην Ελλάδα ζουν το ποδόσφαιρο με περισσότερο πάθος απ' ό,τι πίστευα. Γνώριζα ότι είναι φανατικοί αλλά μόνο όταν έφτασα εδώ και έζησα ένα ποδοσφαιρικό παιχνίδι, ειδικά ένα ντέρμπι, κατάλαβα πώς βιώνουν την αγάπη τους για την ομάδα και το ποδόσφαιρο.

Για να σας μιλήσω για τη δική μου περίπτωση θεωρώ ότι η ΑΕΚ για τους οπαδούς μας είναι κάτι περισσότερο από ένα ποδοσφαιρικό κλαμπ. Είναι κάτι σαν τρόπος ζωής. Βάζουν την ΑΕΚ πάνω απ' όλα και όλους και είναι πολύ κακός για εμάς που δεν μπορούμε να έχουμε την υποστήριξη τους στο γήπεδο. Βέβαια η υγεία προέχει και από τη στιγμή που δεν υπάρχουν οι συνθήκες να επιστρέψουν τότε δεν θα τους έχουμε δίπλα μας. Σίγουρα όμως είναι τεράστια απώλεια για εμάς γιατί μαζί τους είμαστε πολύ πιο δυνατοί.

Σε προσωπικό επίπεδο ήταν μια πολύ καλή σεζόν. Σκόραρα πολλά γκολ και έδωσα ασίστ. Ο κόσμος θεωρεί ότι ο φορ είναι μόνο για να σκοράρει. Είναι αλήθεια όμως ο φορ μπορεί να βοηθά πολύ την ομάδα ακόμα και αν δεν σκοράρει συχνά. Δείτε την Πόρτο, μπορεί ο Αλέξ Τέλες να ήταν ο πρώτος σκόρερ όμως οι επιθετικοί ήταν πολύ σημαντικοί για το στιλ παιχνιδιού τους.

Θα σας δώσω το παράδειγμα του Μαρεγκά. Δεν σκοράρει πολύ αλλά είμαι πολύ σημαντικό για το παιχνίδι της Πόρτο και τις επιτυχίες της. Δεν μου αρέσει ο κόσμος να αξιολογεί τη δουλειά μου μόνο αυτό τα γκολ και τις ασίστ αλλά είναι αλήθεια ότι φέτος πέτυχα πολλά γκολ και έδωσα ασίστ. Έκανα καλές εμφανίσεις. Ήμουν δύο φορές ο καλύτερος παίκτης του πρωταθλήματος παρότι έμεινα εκτός για δύο μήνες με τραυματισμούς. Όπως είπα ήταν πολύ καλή σεζόν σε ατομικό επίπεδο και φυσικά μου αναπτερώνει το όνειρο της επιστροφής στην εθνική ομάδα της Πορτογαλίας.

Φέτος είχα πολύ καλές πιθανότητες να κληθώ αλλά τραυματίστηκα. Η εθνική είναι πάντα στο μυαλό μου. Φυσικά είμαι πάντα συγκεντρωμένος στο κλαμπ μου γιατί μέσω της δουλειάς που κάνω εκεί μπορώ να φτάσω στο να εκπροσωπήσω και πάλι την χώρα μου στην εθνική.

Ο στόχος μου είναι να πετύχω στο ποδόσφαιρο αυτό που δεν έχω πετύχει ως τώρα, αυτά που ξέρω ότι μπορώ να πετύχω. Νομίζω ότι ακόμα δεν έχω δείξει ακόμα στον κόσμο αυτά που μπορώ να κάνω. Θέλω να δει ο κόσμος τις δυνατότητες μου. Ειδικά στην Πορτογαλία ο κόσμος δεν ξέρει ποιος είμαι ποδοσφαιρικά και σε αυτό έχω εγώ την ευθύνη. Έκανα κάποια λάθη στην αρχή της καριέρας μου και έκαναν λάθη και αυτοί που με καθοδήγησαν. Θεωρώ ότι κάποιες αποφάσεις που πήρα στην καριέρα μου δεν ήταν οι καλύτερες. Για παράδειγμα το γεγονός ότι έπαιξα δανεικός πολλές φορές, δεν πιστεύω ότι αυτό βοηθά έναν ποδοσφαιριστή. Δεν με βοήθησε να δείξω τι παίκτης είμαι και το ταλέντο που έχω. Το θετικό είναι ότι ακόμα έχω χρόνο μπροστά μου να δείξω ότι είμαι ένας παίκτης με ποιότητα, ένας ποιοτικός επιθετικός. Δεν θέλω να αποδείξω τίποτα σε κανέναν. Θέλω να αποδείξω μόνο στον εαυτό μου και την οικογένεια μου που με υποστηρίζει καθημερινά. Ειδικά στη σύζυγο μου, έχω την καλύτερη γυναίκα στον κόσμο.

Ελπίζω ότι έχω μπροστά μου πολλά χρόνια καριέρας για να δείξω τι παίκτης είμαι, να δείξω αυτό που δεν έχω δείξει ακόμα. Νομίζω ότι αυτή τη χρονιά κατάφερα ήδη να δείξω περισσότερα. Ήμουν πιο σταθερός και ελπίζω να συνεχίσω στο ίδιο μονοπάτι για να δείξω την ποιότητα που διαθέτω", υποστήριξε ο Νέλσον Ολιβέιρα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Ινσούα: "Στην ΑΕΚ αξίζει να κατακτά τίτλους"
ΑΕΚ: Επαφή με Λεγκανές για Βέρντε σύμφωνα με τους Ιταλούς

Photo credits: AP Images

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ