ΑΕΚ

Οκτώ συν δυο σίγουροι για την ΑΕΚ

SUPERLEAGUE / ΑΕΚ - ΞΑΝΘΗ / / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ΑΕΚ - ΞΑΝΘΗ / / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Υπάρχουν (πολλές) θέσεις "κλειδωμένες" στην ενδεκάδα της ΑΕΚ για το σημερινό (04/01, 19:30) ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό, αλλά υπάρχουν και… εκκρεμότητες, πιθανόν και έκπληξη από τον Μανόλο Χιμένεθ.

Η ΑΕΚ μπαίνει σήμερα (04/01, 19:30) για το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό και με τα δεδομένα που έχουν δημιουργηθεί στη βαθμολογία, μπορεί να στείλει τη διαφορά από τον δεύτερο ΠΑΟΚ, στους οκτώ βαθμούς. Αυτό σημαίνει πως αν πάρει τέσσερις βαθμούς στα δυο επόμενα ματς με Πλατανιά και Λεβαδειακό, κάνει φιέστα δυο αγωνιστικές πριν από το φινάλε του πρωταθλήματος.

Βεβαίως προέχει για τον Μανόλο Χιμένεθ και τους παίκτες του, η νίκη στο σημερινό ντέρμπι. Το θετικό για τον Ισπανό τεχνικό, είναι πως οι ποδοσφαιριστές του ξεκουράστηκαν από το βαρύ πρόγραμμα που έβγαλαν πριν την διακοπή. Το αρνητικό είναι πως έχουν (ξε)μείνει τρεις εβδομάδες εκτός αγωνιστικής δράσης. Στα αρνητικά επίσης και το γεγονός πως η προετοιμασία για το ντέρμπι έγινε μετ’ εμποδίων, λόγω απουσίας πολλών διεθνών από τα Σπάτα, αλλά και των ενοχλήσεων που ταλαιπώρησαν τον Αραούχο.

Μ’ αυτά και μ’ αυτά, ο Χιμένεθ δούλεψε ελάχιστα πάνω στο αγωνιστικό του πλάνο. Επίσης της ουσίας μόνο στην χθεσινή (31/3) τελευταία προπόνηση. Και ακόμα και εκεί, μάλλον… θόλωσε τα νερά. Πάντως η αλήθεια είναι πως υπάρχουν και σίγουροι για την ενδεκάδα, υπάρχουν και εκκρεμότητες, αλλά και το ενδεχόμενο έκπληξης. Το Sport24.gr αναλύει τα δεδομένα.

ΟΙ "ΣΙΓΟΥΡΟΙ"

Το πρώτο… σίγουρο, είναι το σύστημα. Ο Χιμένεθ δεν πρόκειται να εγκαταλείψει το καθιερωμένο πλέον 4-2-3-1. Από εκεί και πέρα το γεγονός πως ο Ισπανός τεχνικός επέλεξε τον Μπάρκα για το ντέρμπι της Τούμπας, οδηγεί στο συμπέρασμα πως θα τον διατηρήσει κάτω από τα δοκάρια.

Το δίδυμο Τσιγκρίνσκι και Βράνιες στο κέντρο της άμυνας και Σιμόες με Κονέ στα αμυντικά χαφ, πρέπει να θεωρούνται "κλειδωμένα", ενώ οι διεθνείς, με ρυθμό και φορμαρισμένοι Χριστοδουλόπουλος και Μπακασέτας θα είναι στην γραμμή κρούσης. Όπως και ο Αραούχο, από την στιγμή που ξεπέρασε τις ενοχλήσεις και είναι στην αποστολή.

"ΣΙΓΟΥΡΟΙ" ΑΛΛΑ…

Θεωρητικά στους "σίγουρους" για την ενδεκάδα, θα πρέπει να μπουν και ο Μιχάλης Μπακάκης και ο Ροντρίγκο Γκάλο. Όμως υπάρχει και ένα "άλλα" με τους δυο παίκτες. Και έχει να κάνει με την θέση που θα αγωνιστούν. Αν ο Μπακάκης παίξει δεξί μπακ, ο Γκάλο θα είναι εξτρέμ. Ενώ αν ο διεθνής ακραίος αγωνιστεί ως αριστερό μπακ, ο Βραζιλιάνος θα είναι στο δεξί άκρο της άμυνας.

Η ΕΚΚΡΕΜΟΤΗΤΑ

Με τα βάση τη λογική προσέγγιση των σκέψεων του Χιμένεθ, η εκκρεμότητα που υπάρχει είναι για την ενδέκατη θέση του βασικού σχήματος. Και θα εξαρτηθεί εν πολλοίς από τη θέση που θα αγωνιστεί ο Μπακάκης. Αν αγωνιστεί ως δεξί μπακ, για την αντίστοιχη θέση αριστερά θα δώσουν μάχη ο Χουλτ με τον Λόπες. Ενώ ο Μπακάκης πάει αριστερά, τότε ο Σουηδός με τον Πορτογάλο και πάλι θα διεκδικήσουν μια θέση, αλλά στο αριστερό άκρο της άμυνας.

Η ΕΚΠΛΗΞΗ

Σε τέτοιου είδους ματς σαν το σημερινό, ουδείς μπορεί να αποκλείσει μια προσπάθεια του Χιμένεθ να αιφνιδιάσει τον αντίπαλο προπονητή. Το συνηθίζει άλλωστε. Επομένως πάντα υπάρχει ανοικτό το ενδεχόμενο μιας έκπληξης. Είτε να μείνει στην αρχή στον πάγκο ο Αραούχο και να ξεκινήσει ο Γιακουμάκης, είτε να πάρει θέση στο αρχικό σχήμα ο Μασούντ. Πάντως και στις δυο περιπτώσεις, θα πρόκειται για έκπληξη.

Photo Credits: Eurokinissi

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Πρωταθλητές Vs απλήρωτων
"Ετοιμοπόλεμος" ο Αραούχο στην ΑΕΚ
Ανάλυση και "μήνυμα" στους παίκτες της ΑΕΚ
TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ