ΑΕΚ

Οι σκέψεις και οι πιθανές εκπλήξεις του Χιμένεθ

EUROPA LEAGUE / ΣΥΝ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ ΤΗΣ ΑΕΚ / ΣΑΝ ΣΙΡΟ ΟΜΑΔΙΚΗ ΧΙΜΕΝΕΘ / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ / EUROKINISSI)
EUROPA LEAGUE / ΣΥΝ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ ΤΗΣ ΑΕΚ / ΣΑΝ ΣΙΡΟ ΟΜΑΔΙΚΗ ΧΙΜΕΝΕΘ / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI

Προβάδισμα στο μυαλό του Μανόλο Χιμένεθ εξακολουθεί να έχει το σχήμα 3-5-2 για το αποψινό (19/10, 22.05) ματς με τη Μίλαν και μάλιστα με εκπλήξεις. Το Sport24.gr αναλύει.

Αν δεν είχαν μείνει στην Αθήνα ο Τσιγκρίνσκι, ο Τσόσιτς και ο Λαμπρόπουλος, ο Μανόλο Χιμένεθ δεν θα έκανε την παραμικρή δεύτερη σκέψη, για το σύστημα που θα επέλεγε στο αποψινό (19/10, 22.05) παιχνίδι με τη Μίλαν. Θα ήταν 3-5-2… δαγκωτό. Όμως ακόμα και μ’ αυτές τις απουσίες, το συγκεκριμένο σχήμα, έχει προβάδισμα στο μυαλό του Μανόλο Χιμένεθ.

Άλλωστε σ’ ένα ματς μέσα στο Σαν Σίρο, το 3-5-2, ταιριάζει «γάντι». Ειδικά από την στιγμή που και η Μίλαν παίζει πλέον μ’ αυτό το σχήμα και ο Χιμένεθ στη συνέντευξη Τύπου πριν από το ματς με τη Μπριζ, είχε δώσει το στίγμα για τον τρόπο που σκέφτεται.

"Όταν αντιμετωπίζεις μια ομάδα καλύτερη από σένα, πρέπει να παίζεις το ίδιο σύστημα για να την κοντράρεις", είχε πει ο Ισπανός.

Βεβαίως οι περιορισμένες επιλογές στα στόπερ, είναι ένα πρόβλημα και μάλιστα σοβαρό. Και ο Χιμένεθ σκέφτεται να το λύσει ακόμα και με… εκπλήξεις. Όπως για παράδειγμα την σκέψη για μετάθεση του Μιχάλη Μπακάκη σε ρόλο στόπερ, μαζί με τον Βράνιες.

Όσο για την θέση του λίμπερο, αυτή θα πάει ή στον έμπειρο αλλά κατά συνθήκη αμυντικό Γιόχανσον, ή στον άπειρο αλλά πιο ταιριαστό για την θέση Τζανετόπουλο.

Και φυσικά αν υλοποιηθεί η σκέψη για Μπακάκη στα στόπερ, ο Λόπες με τον Γκάλο θα είναι στα δυο άκρα της άμυνας, ενώ η σύνθεση της μεσαίας γραμμής, θα εξαρτηθεί από την απόφαση που θα πάρει ο Χιμένεθ για τον… λίμπερο.

Photo Credits: Eurokinissi

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ