ΑΕΚ

Οι "πονοκέφαλοι" του Χιμένεθ

ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ / ΑΕΚ - ΟΣΦΠ (ICONPRESS/ΧΡΗΣΤΟΣ ΝΤΟΥΝΤΟΥΜΗΣ) ΧΙΜΕΝΕΘ
ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ / ΑΕΚ - ΟΣΦΠ (ICONPRESS/ΧΡΗΣΤΟΣ ΝΤΟΥΝΤΟΥΜΗΣ) ΧΙΜΕΝΕΘ EUROKINISSI SPORTS

Μπορεί ο Μανόλο Χιμένεθ να μην έχει αυτή την εβδομάδα να φτιάξει πλάνο για ντέρμπι, αλλά δεν του λείπουν οι "πονοκέφαλοι". Το Sport24.gr έχει το ρεπορτάζ.

Την προηγούμενη εβδομάδα ο Μανόλο Χιμένεθ περνούσε ώρες ατελείωτες, σβήνοντας και γράφοντας, πάνω στο πλάνο για το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό. Με ουκ ολίγα ξενύχτια ακόμα και μέχρι και την παραμονή του ματς, για να καταλήξει στο καλύτερο πλάνο. Αυτή την φορά δεν έχει μπροστά του κάτι ανάλογο.

Με την Λάρισα παίζει η ΑΕΚ και μάλιστα στο ΟΑΚΑ. Βεβαίως ο Ισπανός τεχνικός θεωρεί το συγκεκριμένο παιχνίδι ανάλογης, αν όχι και μεγαλύτερης σημασίας με το ντέρμπι. Για περισσότερους από έναν λόγους. Πάντως ντέρμπι δεν είναι. Παρόλα αυτά ο Χιμένεθ έχει τους «πονοκεφάλους» του. Κυρίως διότι του έχουν προκύψει διλήμματα σε τρια… δίδυμα. Ένα σε κάθε γραμμή του γηπέδου. Το Sport24.gr έχει το ρεπορτάζ.

ΤΟ ΔΙΛΗΜΜΑ ΣΤΑ ΣΤΟΠΕΡ

Για το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό οι επιλογές στις θέσεις των στόπερ, ήταν περιορισμένες λόγω των απουσιών. Ο Τσιγκρίνσκι δεν θα έπαιζε και ο Βράνιες θα έπρεπε να μετακομίσει στο δεξί άκρο. Τώρα όμως τα πράγματα είναι διαφορετικά. Ακόμα και αν ο Χιμένεθ αποφασίσει να ξεκουράσει τον Βράνιες και πάλι θα πρέπει να δώσει απάντηση σ’ έναν περίπλοκο γρίφο. Να δώσει θέση βασικού στον Τσιγκρίνσκι μετά από τέσσερις μήνες; Και αν ναι, ποιόν εκ των Λαμπρόπουλο ή Κολοβέτσιο, οι οποίοι πήγαν εξαιρετικά στο ντέρμπι, να αφήσει στον πάγκο;

ΤΟ ΔΙΛΗΜΜΑ ΣΤΑ ΑΜΥΝΤΙΚΑ ΧΑΦ

Το πιθανότερο είναι πως ο Χιμένεθ θα πάει και στο ματς με την Λάρισα σ’ ένα σύστημα 4-4-1-1. Όπερ σημαίνει, θα παίξει με δυο αμυντικά χαφ. Το δίλημμα προφανές και ανάλογο μ’ αυτό που είχε ο Ισπανός τεχνικός και στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό. Ποιοι εκ των Σιμόες, Γιόχανσον και Αϊντάρεβιτς, θα είναι το δίδυμο των αμυντικών χαφ. Και ειδικά για το ματς με την Λάρισα, στην εξίσωση «παίζει» και ο Γαλανόπουλος.

ΤΟ ΔΙΛΗΜΜΑ ΣΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ

Με τα χαρακτηριστικά που είχε το ματς απέναντι στον Ολυμπιακό, ήταν πολύ εύκολο για τον Χιμένεθ να επιλέξει ένα επιθετικό σχήμα με τον Αραούχο στην κορυφή και τον Μάνταλο δίπλα του σ’ έναν ρόλο πιο ελεύθερο. Όμως ένα παιχνίδι με την Λάρισα, βάζει τον Ισπανό τεχνικό στον πειρασμό, να σκεφτεί ένα επιθετικό δίδυμο ανάλογο μ’ εκείνο του αγώνα με την Βέροια. Εκεί που η ΑΕΚ κέρδισε με 6-0 και που ο Πέκχαρτ έπαιζε μαζί με τον Αραούχο. Τώρα και πάλι ο Χιμένεθ έχει αυτή την σκέψη, ξανά ο Τσέχος είναι υποψήφιος, ενώ ενδεχομένως στο… κόλπο να μπαίνει και ο Αλμέιδα που πλέον δείχνει ετοιμοπόλεμος.

Photo Credits: Eurokinissi

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

Χιμένεθ: "Όποιος νομίζει πως κερδίζει η φανέλα..."
"Σαν να έπαιζαν ΑΕΚ - Αγροτικός Αστέρας"
Γρίφος με Βράνιες στην ΑΕΚ
Η δική του ΑΕΚ
TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ