ΑΕΚ

Οι παίκτες που δεν θα συνεχίσουν στην ΑΕΚ

Οι παίκτες που δεν θα συνεχίσουν στην ΑΕΚ
INTIME SPORTS

Στην διαδικασία αξιολόγησης του ρόστερ της ΑΕΚ βρίσκεται ακόμα ο Γκουστάβο Πογέτ, ωστόσο φαίνεται πως ήδη έχει αρχίσει να διαφαίνεται ποιοι βρίσκονται στην πόρτα της εξόδου.

Ο Γκουστάβο Πογέτ όταν ανέλαβε την τεχνική ηγεσία της ΑΕΚ, πήρε στα χέρια του ένα ρόστερ με 32 ποδοσφαιριστές. Μια από τις πρώτες προτεραιότητες του Ουρουγουανού τεχνικού, είναι να μειώσει άμεσα αυτόν τον αριθμό των παικτών που βρίσκονται στα Σπάτα, καθώς έτσι θεωρεί πως μπορεί να δουλέψει σωστά. Κάτι που έχετε ήδη διαβάσει στο Sport24.gr.

Πρώτα στους παίκτες του είπε ο Πογέτ, πως θέλει να δουλέψει μ’ ένα ρόστερ που μαζί με τους τερματοφύλακες θα έχει 24-25 ποδοσφαιριστές. Στην συνέχεια το είπε και δημοσίως. Αυτή η μείωση του ρόστερ, προφανώς θα προκύψει μέσα από την αξιολόγηση που έκανε και κάνει ο Ουρουγουανός τεχνικός στο ρόστερ. Και μπορεί αυτή η διαδικασία να βρίσκεται σε εξέλιξη, όμως το τοπίο για τους παίκτες που χάνουν το τρένο της εμπιστοσύνης του Πογέτ, έχει αρχίσει να ξεκαθαρίζει. Το Sport24 έχει το ρεπορταζ.

Οι φευγάτοι

Σ’ αυτή την κατηγορία φαίνεται απ’ όλες τις ενδείξεις, πως μπαίνουν δυο ποδοσφαιριστές. Ο πρώτος είναι ο Δημήτρης Ανάκογλου. Ο Έλληνας μέσος δεν έχει πάρει ούτε λεπτό σε επίσημο ματς, όσο βρίσκεται ο Πογέτ στον πάγκο. Το πιο ενδεικτικό όμως, είναι το γεγονός πως ο Ανάκογλου βρίσκεται σταθερά στα τρια τελευταία ματς πρωταθλήματος, εκτός αποστολής για λόγους αγωνιστικούς. Φαίνεται να μπορεί να κερδίσει την εμπιστοσύνη του Πογέτ και η κατάσταση δύσκολα δείχνει να αναστρέφεται. Ήδη για τον παίκτη υπάρχει ενδιαφέρον από τον Ατρόμητο, αλλά και από ομάδες εκτός ελληνικών συνόρων.

Ο δεύτερος παίκτης στην κατηγορία των «φευγάτων», είναι ο Μακόλεϊ Κρισάντους. Ο Πογέτ βρέθηκε στο ντέρμπι με μοναδικό διαθέσιμο επιθετικό τον «Μάκη». Αλλά εκτός αυτού ο τεχνικός της ΑΕΚ ήθελε να δώσει ευκαιρίες στον Νιγηριανό. Στο ματς της προηγούμενης Κυριακής με τον Παναιτωλικό, ο Πογέτ άφησε τον Κρισάντους εκτός αποστολής. Ενδεχομένως το ίδιο να κάνει και σήμερα. Και όταν «κλειδώσει» η μεταγραφή επιθετικού, ο Νιγηριανός το πιθανότερο είναι πως θα αναχωρήσει για άλλες πολιτείες. Με την ΑΕΚ να ψάχνεται για να τον παραχωρήσει.

Οι δανεικοί

Αυτή την στιγμή υπάρχουν ποδοσφαιριστές στο ρόστερ της ΑΕΚ, που ο Πογέτ δεν τους έχει άμεσα στο αγωνιστικό του πλάνο. Όμως ούτε ο Ουρουγουανός τεχνικός, ούτε η ομάδα θέλουν να τους χάσουν. Και γι αυτό θα προωθηθεί η λύση της παραχώρησης με την μορφή δανεισμού. Σ’ αυτή την κατηγορία βρίσκονται τέσσερις και πιθανότατα πέντε ποδοσφαιριστές. Ο πρώτος είναι ο Κυριάκος Ανδρεόπουλος. Αποκτήθηκε πέρυσι το καλοκαίρι αλλά επί Δέλλα δεν πήρε ευκαιρίες. Ούτε και από τον Πογέτ, κυρίως λόγω πληθώρας επιλογών στη μεσαία γραμμή. Ωστόσο στην ΑΕΚ πιστεύουν πολύ στις δυνατότητες του Ανδρεόπουλου και γι αυτό σκοπεύουν να τον παραχωρήσουν δανεικό μέχρι το καλοκαίρι.

Το ίδιο ισχύει και για την περίπτωση του Δημήτρη Γροντή, αλλά και του Σταύρου Πεταυράκη. Άλλωστε τον νεαρό αριστερό μπακ, η ΑΕΚ είχε συμφωνήσει και το περασμένο καλοκαίρι να τον παραχωρήσει δανεικό στον Άρη, αλλά με την προϋπόθεση πως θα έπαιζε στην Β’ εθνική. Ο Άρης έμεινε τελικά στην Γ’ και ο Πεταυράκης ξέμεινε στα Σπάτα. Αλλά τώρα θα παραχωρηθεί δανεικός. Επίσης ο νεαρός στόπερ Στράτος Σβάρνας ενδεχομένως να πάρει τον Γενάρη τον δρόμο του δανεισμού. Πιθανόν το ίδιο θα συμβεί και με τον Αμπλαγιέ Φαγέ. Στον Πογέτ έκαναν εντύπωση τα προσόντα του Αφρικανού. Αλλά στη μεσαία γραμμή έτσι κι αλλιώς οι λύσεις είναι πολλές. Επομένως ίσως κρίνει ο τεχνικός της ΑΕΚ, πως είναι προς όφελος και του παίκτη και της ΑΕΚ, η λύση του δανεισμού. Αλλά οριστική απόφαση δεν έχε ληφθεί.

Οι τερματοφύλακες

Η ΑΕΚ έχει βρεθεί με πέντε τερματοφύλακες στο ρόστερ. Τέσσερις από την προετοιμασία, συν τον Φώτη Καραγκιολίδη που δεν ήταν μεν στα πλάνα του Δέλλα, αλλά παρέμεινε τελικά στα Σπάτα και μετά το τέλος της μεταγραφικής περιόδου. Ο Πογέτ θέλει να έχει τρεις τερματοφύλακες στο ρόστερ του. Γι αυτό και τον Γενάρη θα αποχωρήσει ο Καραγκιολίδης και πιθανότατα και ο Ηλίας Βούρας.α

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ