ΑΕΚ

Οι μεταγραφικοί στόχοι της ΑΕΚ

Οι μεταγραφικοί στόχοι της ΑΕΚ

Αρκετοί από τους ποδοσφαιριστές για τους οποίους η ΑΕΚ ενδιαφέρεται, έχουν ήδη "παρελάσει" από τα ελληνικά Μ.Μ.Ε. Το Sport24.gr καταπιάνεται με τις ενδιαφέρουσες περιπτώσεις παρουσιάζοντας τα πεπραγμένα τους τη σεζόν που πέρασε (ή για κάποιους τρέχει ακόμα).

Σε Ισπανία και Αργεντινή ταξιδεύουν μέχρι σήμερα τα πιο ενθουσιώδη μεταγραφικά όνειρα της ΑΕΚ για την ερχόμενη σεζόν. Με μερικές πινελιές από Βέλγιο και Σουηδία, εκεί όπου έχει τις δικές του άκρες ο τεχνικός διευθυντής της ομάδας Ντάνιελ Μαϊστόροβιτς. Έχει ενδιαφέρον να ρίξουμε μια ματιά στα πεπραγμένα τους, από τα οποία προκύπτει πως άπαντες ήταν απόλυτα ενεργοί στις ομάδες τους.

Αμυντικοί

ΛΕΑΝΤΡΟ ΚΑΜΠΡΕΡΑ

Οι μεταγραφικοί στόχοι της ΑΕΚ

(Twitter Saragoza)

Ο 25χρονος αριστεροπόδαρος στόπερ (ο οποίος κατά συνθήκη αγωνίζεται και ως αριστερός μπακ), μένει ελεύθερος από τη Σαραγόσα (με την οποία αγωνίστηκε στη Σεγούντα Ντιβισιόν) και ήδη η ΑΕΚ έχει κάνει την κίνησή της προκειμένου να τον αποκτήσει. Ο σκληρός Ουρουγουανός δέχεται κρούσεις από ομάδες της πατρίδας του, το Μεξικό αλλά και της ισπανικής Πριμέρα Ντιβισιόν.

Στατιστικά: 38 αγώνες, 2 γκολ, 2 ασίστ, 7 κίτρινες κάρτες, 0 κόκκινες, 3.413 λεπτά συμμετοχής (89,8 ανά αγώνα).

ΜΙΛΟΣ ΚΟΣΑΝΟΒΙΤΣ

Οι μεταγραφικοί στόχοι της ΑΕΚ

(Twitter Standard Liege)

Ο υψηλόσωμος (1.92) Σέρβος κεντρικός αμυντικός (ενίοτε αριστερός μπακ ή και αμυντικός μέσος) μπήκε τραυματίας στη σεζόν και ξεκίνησε να παίζει με τη Σταντάρ Λιέγης προς το τέλος του 2016. Δεν είναι ελεύθερος, καθώς το συμβόλαιό του με τη βελγική ομάδα εκπνέει το καλοκαίρι του 2020, ωστόσο δεν προκύπτει ως διασταυρωμένη η φήμη ότι η ΑΕΚ κατέθεσε πρόταση ενός εκατ. ευρώ για να τον αγοράσει. Παρόλα αυτά, είναι παίκτης που ενδιαφέρει, υπό προϋποθέσεις.

Στατιστικά: 17 αγώνες, 1 γκολ, 0 ασίστ, 2 κίτρινες κάρτες, 0 κόκκινες, 1.371 λεπτά συμμετοχής (80,6 λεπτά ανά αγώνα).

Εξτρέμ

ΝΑΜΠΙΛ ΜΠΑΧΟΥΙ

Οι μεταγραφικοί στόχοι της ΑΕΚ

(Twitter Hamburg)

Η καριέρα του 26χρονου διεθνούς εξτρέμ βρίσκεται σε δύσκολη φάση. Αυτή που ολοκληρώθηκε ήταν επί της ουσίας μια χαμένη σεζόν καθώς αγωνίστηκε ελάχιστα στο Αμβούργο και περιορίστηκε για κάμποσο καιρό στη β’ ομάδα. Έχει συμβόλαιο για επιπλέον μία σεζόν και πρέπει να βρει ομάδα για να αγωνίζεται, εφόσον θέλει να βρει θέση ξανά στην Εθνική Σουηδίας. Ο δανεισμός του είναι ένα πιθανό σενάριο, αν και η γερμανική ομάδα προτιμά να πουλήσει καθώς από τον ερχόμενο Γενάρη επί της ουσίας θα είναι ελεύθερος.

Στατιστικά (πρώτης ομάδας): 2 αγώνες, 0 γκολ, 0 ασίστ, 0 κάρτες, 157 λεπτά συμμετοχής (78,5 λεπτά αναά αγώνα).

ΜΠΟΥΡΓΚΙ (ΧΟΡΧΕ ΦΡΑΝΚΟ ΑΛΒΙΣ)

Οι μεταγραφικοί στόχοι της ΑΕΚ

(Twitter Sporting Gijon)

Δεν το έκρυψε ο Μανόλο Χιμένεθ ότι θα τον ενδιέφερε ο δανεισμός του από τη Ρεάλ Μαδρίτης, ωστόσο τόνισε επίσης ότι δεν θα είναι εύκολη υπόθεση. Ο 23χρονος ακραίος επιθετικός προέρχεται από γεμάτη σεζόν με τη Χιχόν και σύμφωνα με τη Marca, τουλάχιστον 4 ομάδες από την Πριμέρα Ντβισιόν επιθυμούν να τον αποκτήσουν.

Στατιστικά: 34 αγώνες, 2 γκολ, 4 ασίστ, 6 κίτρινες κάρτες, 0 κόκκινες, 2.101 λεπτά συμμετοχής (61,7 λεπτά ανά αγώνα).

ΙΣΑΑΚ ΚΟΥΕΝΚΑ

Οι μεταγραφικοί στόχοι της ΑΕΚ

(Twitter Granada)

Περίπτωση επίσης ενδιαφέρουσα, επιπέδου Μπουργκί καθώς πρόκειται για ποδοσφαιριστή που έχει αγωνιστεί στη Μπαρτσελόνα και στη Λα Κορούνια, έχει περάσει από Ολλανδία (Άγιαξ) και Τουρκία (Μπούρσασπορ) και στα 26 του διέγραψε μια γεμάτη σεζόν στην Πριμέρα με τη Γρανάδα. Στα συν το γεγονός ότι μένει ελεύθερος.

Στατιστικά: 26 αγώνες, 2 γκολ, 2 κίτρινες κάρτες, 0 κόκκινες, 1.739 λεπτά συμμετοχής (66,8 λεπτά ανά αγώνα).

Επίθεση

ΝΑΤΣΟ ΣΚΟΚΟ

Chile's Universidad de Chile's Igor Lichnovsky, back, fights for a ball with Argentina's Newells' Old Boys's Ignacio Scocco during a Copa Libertadores soccer match in Santiago, Chile, Tuesday, March 12, 2013. (AP Photo/Luis Hidalgo)
Chile's Universidad de Chile's Igor Lichnovsky, back, fights for a ball with Argentina's Newells' Old Boys's Ignacio Scocco during a Copa Libertadores soccer match in Santiago, Chile, Tuesday, March 12, 2013. (AP Photo/Luis Hidalgo) AP

(AP Photo/Luis Hidalgo)

Ο "υδραυλικός" έφτασε στα όρια του με την κατάσταση στη Νιούελς και είναι πλέον ξεκάθαρο ότι ψάχνει τη φυγή του. Η ΑΕΚ τον θέλει, εκείνος κολακεύεται στην ιδέα της επιστροφής, όμως ημέρα με την ημέρα προκύπτουν κι άλλοι μνηστήρες, ικανοί να δαπανήσουν περισσότερα χρήματα κι ενδεχομένως να πληρώσουν ένα τίμημα και στην ομάδα της Αργεντινής, κάτι που δεν θέλει να κάνει η Ένωση. Οι υποχρεώσεις του στην πατρίδα του είναι σε εξέλιξη καθώς υπάρχουν μπροστά αγώνες πρωταθλήματος αλλά και του Κόπα Λιμπερταδόρες.

Στατιστικά (ως σήμερα): 20 αγώνες, 11 γκολ, 3 ασίστ, 0 κίτρινες κάρτες, 0 κόκκινες, 1.700 λεπτά συμμετοχής (85 λεπτά ανά αγώνα).

ΣΕΡΧΙΟ ΑΡΑΟΥΧΟ

ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ / ΑΕΚ - ΠΑΟΚ (ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / Eurokinissi Sports)
ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ / ΑΕΚ - ΠΑΟΚ (ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

(Eurokinissi)

Από τις διαθέσεις της Λας Πάλμας θα αποδειχθεί αν είναι εφικτή η επιστροφή του Αργεντινού στην Ελλάδα. Η ΑΕΚ έχει ήδη κάνει την κίνησή της, ζητώντας τον εκ νέου δανεισμό του ποδοσφαιριστή για επιπλέον μία σεζόν, όμως οι Ισπανοί την ψάχνουν για πώληση ελπίζοντας σε σημαντικό κέρδος. Αν δεν βρουν κάτι δυνατό, ίσως αποφασίσουν να εμπιστευτούν ξανά την Ένωση προκειμένου ο Αραούχο να ανεβάσει τις μετοχές του σε ένα περιβάλλον που λάτρεψε.

Στατιστικά (με τη Λας Πάλμας): 12 αγώνες, 2 γκολ, 1 ασίστ, 2 κίτρινες κάρτες, 0 κόκκινες, 542 λεπτά συμμετοχής (45,1 λεπτά ανά αγώνα).

Στατιστικά (με την ΑΕΚ): 22 αγώνες, 9 γκολ, 6 ασίστ, 4 κίτρινες κάρτες, 0 κόκκινες, 1.621 λεπτά συμμετοχές (77 λεπτά ανά αγώνα).

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ