ΑΕΚ

Οι "κομπίνες" του Χιμένεθ

ΚΥΠΕΛΛΟ / ΟΣΦΠ - ΑΕΚ (ICONPRESS/ΧΡΗΣΤΟΣ ΝΤΟΥΝΤΟΥΜΗΣ) ΓΚΟΛ  ΑΡΑΟΥΧΟ
ΚΥΠΕΛΛΟ / ΟΣΦΠ - ΑΕΚ (ICONPRESS/ΧΡΗΣΤΟΣ ΝΤΟΥΝΤΟΥΜΗΣ) ΓΚΟΛ ΑΡΑΟΥΧΟ ICON

Από την πρώτη ημέρα που ανέλαβε την ΑΕΚ ο Μανόλο Χιμένεθ, άλλαξε τα πάντα στην προσέγγιση των στημένων φάσεων, με "κόλπα" κλεμμένα ακόμα και από την Μπαρτσελόνα. Το Sport24.gr έχει το ρεπορτάζ.

Δυο γκολ πέτυχε η ΑΕΚ στο γήπεδο Καραϊσκάκη στον πρώτο ημιτελικό του κυπέλλου. Και τα δυο από στημένες φάσεις. Αν μάλιστα το δεύτερο προέκυψε από μια αναμπουμπούλα στην αντίπαλη περιοχή, το πρώτο ήταν αποτέλεσμα μιας καλά δουλεμένης κομπίνας. Και είναι γεγονός, πως στο συγκεκριμένο κομμάτι ο Μανόλο Χιμένεθ έχει πολύ και πολύ… εξειδικευμένα.

"Δεν είναι δυνατόν να μην μπορεί μια ομάδα σαν την ΑΕΚ, που κερδίζει στατικές φάσεις, να μην μπορεί να πάρει πράγματα απ’ αυτές", έλεγε ο Ισπανός τεχνικός από την πρώτη μέρα που ανέλαβε. Ο Χιμένεθ, όπως και σ’ όλα τα κομμάτια της δουλειάς, προσπαθεί να "κλέβει" και να βάζει πράγματα ακόμα και από το παιχνίδι των μεγαλύτερων ομάδων στον πλανήτη. Και κυρίως από την Πριμέρα Ντιβιζιόν. Αυτό έκανε και στην δουλειά στις στημένες φάσεις.

Ο Χιμένεθ από τότε που ανέλαβε την τεχνική ηγεσία της ΑΕΚ, δούλεψε και στην θεωρία αλλά και στην πράξη, πάνω σε κομπίνες που ήθελε να βάλει τόσο στα κόρνερ, όσο και στα φάουλ έξω από την περιοχή. Μάλιστα ο Ισπανός τεχνικός έχει "κλέψει" και έχει δείξει στους παίκτες του σε βίντεο, δυο κομπίνες που κάνει η Μπαρτσελόνα στα κόρνερ. Ενώ και η φάση του πρώτου γκολ στο Καραϊσκάκη, με τον Αραούχο να κάνει διαγώνια κίνηση και τον Μάνταλο να περνάει κάθετη εκτέλεση, ήταν δουλεμένη στα Σπάτα και μάλιστα περισσότερες από μια φορές.

Μάλιστα η βασική ιδέα όλων των "κόλπων" που δουλεύει ο Χιμένεθ για τα στημένα, είναι το στοιχείο του αιφνιδιασμού της αντίπαλης άμυνας. "Να τους αφήσουμε ακίνητους", είναι η οδηγία που δίνει συνέχεια. Κάτι που έγινε στο γκολ του Αραούχο στο γήπεδο Καραϊσκάκη.

Photo Credits: Εurokinissi

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ