ΑΕΚ

Οι κινήσεις… ματ του Χιμένεθ κόντρα στον Ολυμπιακό

ΚΥΠΕΛΛΟ / ΟΣΦΠ - ΑΕΚ (ΤΑΚΗΣ ΣΑΓΙΑΣ / Eurokinissi Sports)
ΚΥΠΕΛΛΟ / ΟΣΦΠ - ΑΕΚ (ΤΑΚΗΣ ΣΑΓΙΑΣ / Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

Με συγκεκριμένο πλάνο και κινήσεις πριν την σέντρα αλλά και στο ημίχρονο, οδήγησε ο Μανόλο Χιμένεθ την ΑΕΚ σε νίκη στο "Γ. Καραϊσκάκης". Το Sport24.gr έχει το ρεπορτάζ.

Το διάβασε, το προετοίμασε, το "εκτέλεσε", το διαχειρίστηκε. Κάπως έτσι ο Μανόλο Χιμένεθ οδήγησε την ΑΕΚ στη νίκη με 2-1 μέσα στο γήπεδο Καραϊσκάκη. Ο Ισπανός τεχνικός είχε μελετήσει πολύ τον αντίπαλο και το παιχνίδι του. Ίσως περισσότερο από κάθε άλλο φετινό ματς, παρόλο που ήδη ο Χιμένεθ έχει παίξει τρια ντέρμπι για το πρωτάθλημα με Ολυμπιακό, ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκό.

Το παιχνίδι στο Καραϊσκάκη είχε ιδιαιτερότητες και ο Ισπανός τεχνικός ήθελε και να τις "εξουδετερώσει" και να τις εκμεταλλευτεί. Και το πλάνο που είχε εκπονήσει ο Χιμένεθ, είχε συγκεκριμένες οδηγίες και πριν την σέντρα αλλά και στο ημίχρονο, που αποδείχθηκαν κινήσεις… ματ. Το Sport24.gr έχει το ρεπορτάζ.

"TOYΣ ΧΩΡΟΥΣ ΠΟΥ ΘΑ ΒΡΟΥΜΕ..."

Ο Χιμένεθ ήταν σίγουρος πως η ΑΕΚ θα έβρισκε χώρους στο Καραϊσκάκη για να τρυπήσει την άμυνα του Ολυμπιακού. Το ζητούμενο για τον Ισπανό τεχνικό, ήταν να αξιοποιήσουν οι παίκτες του αυτούς τους χώρους. Και αυτό το είχε επισημάνει. "Να ξέρετε πως θα βρούμε χώρους. Θα πάρουμε μπάλες. Το θέμα είναι τι θα κάνουμε όταν θα έχουμε την μπάλα στα πόδια μας. Εκεί είναι το σημείο που θα πρέπει να δείξουμε την προσωπικότητα μας και την αγωνιστική μας ποιότητα. Με τις επιλογές που θα κάνουμε", είχε πει ο Χιμένεθ.

ΓΙΑΤΙ 4-4-2

Το σχήμα που επέλεξε ο Χιμένεθ για το ντέρμπι, ήταν περισσότερο 4-4-2 και λιγότερο 4-2-3-1. Και μάλιστα ήταν πολύ συγκεκριμένη η οδηγία που είχε δώσει ο Ισπανός τεχνικός στους ποδοσφαιριστές του ως προς τον σχηματισμό. Και αυτή η επιλογή δεν έχει να κάνει με την επιθετική λειτουργία και τις κοντινές αποστάσεις που θα έπρεπε να έχει ο Μάνταλος με τον Αραούχο.

Αφορούσε και το πλάνο του Χιμένεθ, για πρέσινγκ χαμηλά στην άμυνα του Ολυμπιακού. Ο Ισπανός τεχνικός είχε δώσει οδηγία να πέφτει ένας παίκτης της ΑΕΚ, πάνω σ’ έναν παίκτη του αντιπάλου στην άμυνα και να τον πρεσάρει. Και αυτό προκειμένου να βραχυκυκλώσει η ανάπτυξη του Ολυμπιακού και η ΑΕΚ να κερδίζει μπάλες. Επιλογή που αποδείχθηκε κλειδί.

ΚΥΠΕΛΛΟ / ΟΣΦΠ - ΑΕΚ (ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ / Eurokinissi Sports)
ΚΥΠΕΛΛΟ / ΟΣΦΠ - ΑΕΚ (ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ / Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ "ΦΟΡΤΟΥΝΗΣ"

Δεν χρειάζεται και καμία επιστημονική ανάλυση του παιχνιδιού του Ολυμπιακού για να μπορέσει κάποιος να καταλήξει στο συμπέρασμα, πως ο Φορτούνης είναι ο πλέον… καθοριστικός ποδοσφαιριστής. Γι αυτό και ο Χιμένεθ είχε εκπονήσει ειδικό πλάνο για την εξουδετέρωση του διεθνή μεσοεπιθετικού. Ήθελε να τον βγάλει ο Χιμένεθ εκτός παιχνιδιού και το πέτυχε.

Ο Ισπανός τεχνικός είχε επισημάνει στους ποδοσφαιριστές του, πως δεν πρέπει να αφήσουν τον Φορτούνη να πατάει περιοχή, γι αυτό και θα πρέπει να τον ακολουθεί και ένα μέσος αλλά και να πέφτει πάνω του ένα από τα στόπερ. Γι αυτό και ο Φορτούνης, κάθε φορά που έπιανε την μπάλα, είχε πάντα γύρω του, δυο παίκτες της ΑΕΚ. Επίσης ο Χιμένεθ περίμενε πως θα παίξει από την αρχή και ο Καμπιασο, για τον οποίο επίσης υπήρχε ειδικό πλάνο εξουδετέρωσης. Και αυτό… ενεργοποιήθηκε στο δεύτερο ημίχρονο.

"ΚΛΕΙΣΤΕ ΤΗΝ ΤΡΥΠΑ"

Στην ανάπαυλα του ημιχρόνου ο Χιμένεθ δεν είχε να πει και πολλά στους ποδοσφαιριστές του. Ήταν ηλίου φαεινότερο τι δεν πήγαινε καλά. Ήταν τα προβλήματα που δημιουργούσε ο Μάριν από το αριστερό πλευρό της άμυνας της ΑΕΚ. Και πάνω σ’ αυτό το κομμάτι, έδωσε το μεγαλύτερο βάρος ο Χιμένεθ, στην διάρκεια της ανάπαυλας του ημιχρόνου.

Με ειδικές οδηγίες στους παίκτες του για τακτική (αναδι)οργάνωση, προκειμένου να "κλείσει η τρύπα" από το συγκεκριμένο σημείο του γηπέδου. Κάτι που οι παίκτες της ΑΕΚ ακολούθησαν σχεδόν σε απόλυτο βαθμό βγαίνοντας στο δεύτερο ημίχρονο. Και ο Μάριν, που ήταν ο πιο επικίνδυνος παίκτης στο πρώτο ημίχρονο, δεν δημιούργησε κανένα πρόβλημα.

Photo Credits: Eurokinissi

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ