ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Οι δύσκολες αποφάσεις του Ουζουνίδη

SUPERLEAGUE / ΑΕΚ - ΑΡΗΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ΑΕΚ - ΑΡΗΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Το πιο "κομβικό" φετινό ματς για την ΑΕΚ είναι το σημερινό (11/11 – 15.00) με τον Ατρόμητο και ο Ουζουνίδης καλείται να πάρει μια σειρά από δύσκολες αποφάσεις. Το Sport24 αναλύει

Ένα παιχνίδι απέναντι στον Ατρόμητο, δεν λογίζεται ως ντέρμπι για την ΑΕΚ. Όμως δεδομένα το σημερινό (11/11-15.00) παιχνίδι απέναντι στην ομάδα του Περιστερίου, είναι το πιο κομβικό της φετινής σεζόν για την Ένωση. Όχι μόνο διότι ο Ατρόμητος είναι πιο ψηλά στην βαθμολογία. Ούτε επειδή πέρυσι, πάλι στο ίδιο λόγω τιμωρίας ΟΑΚΑ, η ΑΕΚ έκανε την τελευταία της ήττα στο πρωτάθλημα.

Κυρίως διότι η Ένωση μετά την κακή αγωνιστική εικόνα με τον Παναθηναϊκό καλούνται να βγάλουν αντίδραση, ενώ πλέον δεν έχουν κανένα άλλο περιθώριο για περαιτέρω βαθμολογικές απώλειες.

Το θετικό για τον Μαρίνο Ουζουνίδη είναι πως για πρώτη φορά μέσα στη σεζόν, θα έχει στο οπλοστάσιο όλα τα βαριά όπλα. Ο Μπογέ, ο Λιβάγια, ο Μάνταλος, ο Πόνσε και ο Μπακασέτας και ετοιμοπόλεμοι. Βεβαίως δεν χωράνε όλοι στην ενδεκάδα. Και κάπου εκεί ξεκινά η δυσκολία του τεχνικού της ΑΕΚ στις αποφάσεις που θα πρέπει να πάρει. Μια βασική παράμετρος για τις επιλογές που θα κάνει ο Ουζουνίδης, έχει να κάνει με τον βαθμό ετοιμότητας του Μπακασέτα. Ο διεθνής μεσοεπιθετικός είναι μεν φρέσκος, αλλά έχει χάσει και προπονήσεις. Αν είναι σε κατάσταση να ξεκινήσει βασικός ο Μπακασέτας, τότε αυτός μαζί με τον Μπογέ, θα καλύψουν τα δυο άκρα της γραμμής κρούσης. Και σ’ αυτή την περίπτωση θα μείνουν ο Λιβάγια, ο Μάνταλος και ο Πόνσε, να διεκδικούν δυο θέσεις στην επίθεση. Με τον Κροάτη και τον αρχηγό να έχουν το προβάδισμα, στο ενδεχόμενο που ο Ουζουνίδης θέλει να αφήσει στον πάγκο τον καταπονημένο από την προσπάθεια του Μονάχου, Πόνσε.

Κατά τα άλλα, στο κέντρο της άμυνας θα βρίσκεται ο Λαμπρόπουλος με τον Τσόσιτς, καθώς Τσιγκρίνσκι και Οικονόμου είναι εκτός. Αριστερό μπακ θα παίξει ο Χουλτ, καθώς δεν υπάρχει εναλλακτική να ξεκουράσει τον Σουηδό. Αντιθέτως στο δεξί άκρο της άμυνας, μπορεί ο φρέσκος Γκάλο, να δώσει ανάσες στον Μπακάκη. Όσο για τις θέσεις των αμυντικών μέσων, θα είναι τεράστια έκπληξη αν ο Άλεφ «σπάσει» το δίδυμο Σιμόες και Γαλανόπουλου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ