ΑΕΚ

Οι διιστάμενες απόψεις για Χολτσχάουζερ

Austria Vienna' s Raphael Holzhauser celebrates after scoring during the Europa League group E soccer match between Roma and Austria Vienna, at Romes Olympic Stadium Thursday, Oct. 20, 2016. (AP Photo/Gregorio Borgia)
Austria Vienna' s Raphael Holzhauser celebrates after scoring during the Europa League group E soccer match between Roma and Austria Vienna, at Romes Olympic Stadium Thursday, Oct. 20, 2016. (AP Photo/Gregorio Borgia) AP PHOTO/GREGORIO BORGIA

Το Sport24.gr φέρνει στο φως άγνωστες λεπτομέρειες της περίπτωσης του Ράφαελ Χολτσχάουζερ. Πώς ο ποδοσφαιριστής που αρχικά "κόπηκε" ως "παίκτης αλάνας", σήμερα φέρεται ως ένας από τους υποψήφιους για τη θέση του κεντρικού χαφ.

Είναι από τα περίεργα που συμβαίνουν στο ποδόσφαιρο. Ο Ράφαελ Χολτσχάουζερ είχε ξεχωρίσει κατά τη διάρκεια της παρακολούθησης της Αούστρια Βιέννης από τον αρμόδιο για αυτή τη δουλειά, Μπενίτες Ουφάνο. Όχι ως επίδοξος μεταγραφικός στόχος, αλλά ως ο κινητήριος μοχλός και ιθύνων νους της αυστριακής ομάδας που θα έπρεπε να προσεχθεί.

Παράλληλα, στην ΑΕΚ είχαν ενημερωθεί ότι ο συγκεκριμένος ποδοσφαιριστής συνιστά ενδιαφέρουσα περίπτωση ως ένας ανερχόμενος μέσος του αυστριακού ποδοσφαίρου, με την ελκυστική παράμετρο της "ελευθερίας" του το ερχόμενο καλοκαίρι να καθιστά ακόμα πιο δελεαστικό το "πακέτο".

ΓΙΟΥΡΟΠΑ ΛΙΓΚ / ΑΕΚ - ΑΟΥΣΤΡΙΑ ΒΙΕΝΝΗΣ / EUROPA LEAGUE / AEK - AUSTRIA WIEN / / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
ΓΙΟΥΡΟΠΑ ΛΙΓΚ / ΑΕΚ - ΑΟΥΣΤΡΙΑ ΒΙΕΝΝΗΣ / EUROPA LEAGUE / AEK - AUSTRIA WIEN / / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Οσο το παιχνίδι στο ΟΑΚΑ παιζόταν και ο Χολτσχάουζερ όντως ξεχώριζε με την παρουσία του στη μεσαία γραμμή, τα μάτια του τεχνικού διευθυντή Νίκου Λυμπερόπουλου και των στελεχών του τμήματος σκάουτινγκ (όπως οι Μπαρμπαλιάς, Παπαγεωργίου) ήταν καρφωμένα και στις κινήσεις του Αυστριακού. Πολλοί διαπίστωσαν ότι διακρίθηκε και ομολογουμένως είχε μια εξαιρετική παρουσία, ωστόσο η αλήθεια είναι ότι οι αρμόδιοι της ομάδας δεν ξετρελάθηκαν.

Η ΠΑΡΑΔΟΞΟΤΗΤΑ

Μεταξύ άλλων, τα πιο έμπειρα μάτια διέγνωσαν ότι "είναι παίκτης με νοοτροπία αλάνας" και εκφράστηκαν με προβληματισμό για το αν ένας ποδοσφαιριστής με την τακτική αντίληψη και αγωνιστική φιλοσοφία του Χολτσχάουζερ θα μπορούσε να βοηθήσει ουσιαστικά μια ομάδα όπως η ΑΕΚ, μην έχοντας τον πρώτο ρόλο, όπως συμβαίνει στην Αούστρια. Εκεί ξεχωρίζει σε ένα σύνολο που έχει μάθει να του αφήνει τη μπάλα ώστε να αποφασίζει για τα πάντα στον αγωνιστικό χώρο.

Αντιθέτως είναι βέβαιο η ΑΕΚ δεν αναζητεί (τουλάχιστον δεν το έκανε μέχρι πρότινος) έναν μέσο με τέτοιο προφίλ, δηλαδή έναν αργό κουβαλητή της μπάλας με ομολογουμένως εξαιρετική μεταβίβαση και δυνατό σουτ, που όμως έχει μάθει σε ένα μετριότατο σύνολο, να κινείται όλο το σύμπαν γύρω του. Δεν είναι τυχαίο ότι ο Χολτσχάουζερ στα 24 του, δεν έχει κληθεί ποτέ στην Εθνική ανδρών της Αυστρίας.

Austria's Raphael Holzhauser runs to celebrate after scoring his sides first goal from a penalty kick during the Europa League group E soccer match between FK Austria Vienna and FK Viktoria Plzen at Doosan Arena in Plzen, Czech Republic, Thursday, Dec. 8, 2016. (AP Photo/Petr David Josek)
Austria's Raphael Holzhauser runs to celebrate after scoring his sides first goal from a penalty kick during the Europa League group E soccer match between FK Austria Vienna and FK Viktoria Plzen at Doosan Arena in Plzen, Czech Republic, Thursday, Dec. 8, 2016. (AP Photo/Petr David Josek) AP PHOTO/PETR DAVID JOSEK

(AP Photo/Petr David Josek)

Το πως σήμερα ο ύψους 1.93μ. μέσος παρουσιάζεται ως φερόμενος στόχος (κατ’ άλλους μάλιστα προτεραιότητα - σχήμα οξύμωρο) της ΑΕΚ είναι ομολογουμένως κάπως αντιφατικό. Αυτό που στην Ένωση αναζητούσαν, ήταν ένας μέσος που να κάνει παιχνίδι αλλά παίζοντας γρήγορα, όχι κρατώντας πολύ τη μπάλα στα πόδια, επιδιδόμενος σε ένα διαρκές play-making ή ψάχνοντας τις σαραντάρες πάσες από την άμυνα για να προωθήσει το παιχνίδι.

Ο Χολτσχάουζερ είναι ένας παίκτης που έχει συνηθίσει οι υπόλοιποι δέκα να περιμένουν εκείνον, ασχέτως με το αν κέρδισε τις εντυπώσεις στο συγκεκριμένο ματς. Επί της ουσίας, η απόφαση που πρέπει να παρθεί θα σχετίζεται με το αν μπορεί να είναι χρήσιμος και συμβατός στον τρόπο που η ΑΕΚ θέλει να παίξει ή αν ενδέχεται να προκύψει μια δεύτερη περίπτωση Αϊντάρεβιτς, λόγω έλλειψης έκρηξης και ταχύτητας αλλά και διαφοράς στην ποδοσφαιρική φιλοσοφία. Σε κάθε περίπτωση, οι ειδικοί που θα φέρουν και την ευθύνη, θα είναι αυτοί που θα αποφανθούν...

Photo Credits: AP Photo/Gregorio Borgia

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ