ΑΕΚ

Οι αριθμοί δείχνουν την κούραση της ΑΕΚ

SUPERLEAGUE / ÁÅÊ - ËÁÌÉÁ / / (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ÁÅÊ - ËÁÌÉÁ / / (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI) EUROKINISSI

Η κούραση που έχουν φορτωμένη στα πόδια τους οι περισσότεροι παίκτες της ΑΕΚ, φανερώνεται και από την γλώσσα των αριθμών. Το Sport24.gr αναλύει

Το γεγονός πως η ΑΕΚ στο Περιστέρι συμπλήρωσε δέκα συνεχόμενα παιχνίδια σε Ελλάδα και Ευρώπη μέσα σε διάστημα ενός μηνός, από μόνο του μιλάει για την κούραση που έχουν στα πόδια τους οι "κιτρινόμαυροι".

Άλλωστε αν οι παίκτες της Ένωσης δεν ήταν στα όρια της αντοχής τους, δεν θα τους… έτρεχε ο Μανόλο Χιμένεθ μέσα στο βράδυ της Δευτέρας (26/2) στο προπονητικό κέντρο στα Σπάτα για πισίνες και παγοθεραπείες. Όμως την τεράστια κόπωση που έχουν οι περισσότεροι από τους ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ, την φανερώνει και η γλώσσα των αριθμών.

Υπάρχουν πολλοί παίκτες της Ένωσης, που έχουν παίξει ήδη ένα ολόκληρο… πρωτάθλημα. Δηλαδή έχουν αγωνιστεί σε 30 ή και παραπάνω παιχνίδια. Ενώ υπάρχουν και ποδοσφαιριστές που πλησιάζουν ήδη ακόμα και τα 40 ματς στην φετινή σεζόν. Παρόλο που μέχρι και το φινάλε, απομένουν ακόμα επτά παιχνίδια στο πρωτάθλημα και σίγουρα δυο (μπορεί και τρια) στο κύπελλο. Δηλαδή ακόμα δέκα ματς.

Πρώτος σε συμμετοχές παίκτης της ΑΕΚ στην φετινή σεζόν, είναι ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος. Έχει συνολικά 38 σε πρωτάθλημα, κύπελλο και Ευρώπη. Δεδομένα είναι η πιο γεμάτη σεζόν στην καριέρα του. Μάλιστα ο Λάζαρος είχε κάνει 34 συμμετοχές, στο μακρινό 2010.

Ο δεύτερος που ακολουθεί σε συμμετοχές είναι ο Ροντρίγκο Γκάλο. Έχει 36 συμμετοχές. Μάλιστα ο Βραζιλιάνος μπακ, πηγαίνει ουσιαστικά χωρίς… ανάσα, από τις αρχές του Νοέμβρη. Με 14 συνεχόμενα 90άλεπτα στο πρωτάθλημα, 4 90άλεπτα και ένα 30άλεπτο στην Ευρώπη και 3 90άλεπτα και ένα με 81 λεπτά στο κύπελλο.

Ακόμα τρεις ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ, έχουν ήδη πάνω από 30 συμμετοχές σ’ όλες τις διοργανώσεις. Ο Λιβάγια έχει 35, ο Μπακάκης 34 και ο Αραούχο 32. Ενώ ο Γαλανόπουλος είναι στις 29 συμμετοχές και ο Βράνιες με τον Σιμόες στις 28. Ενώ ακόμα και ο Λόπες, παρά τους τραυματισμούς του, έχει παίξει ήδη 26. Με λίγα λόγια, είναι σχεδόν μια δεκάδα παικτών της ΑΕΚ, που έχουν ήδη παίξει κοντά και παραπάνω από 30 ματς.

Προφανώς και οι ποδοσφαιριστές της Ένωσης δεν είναι… ρομπότ. Ο Μανόλο Χιμένεθ έχει καθιερώσει ένα σταθερό ροτέισον ήδη από την αρχή της σεζόν. Άλλωστε δεν υπάρχουν δυο ίδιες ενδεκάδες σε κανένα από τα φετινά ματς της ΑΕΚ. Τουλάχιστον μια αλλαγή από παιχνίδι σε παιχνίδι, έκανε πάντα ο Ισπανός τεχνικός.

Photo Credits: Eurokinissi

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ