ΑΕΚ

Ο Χιμένεθ "βλέπει" το ευρωπαϊκό κοστούμι

ÊÕÐÅËËÏ / ÁÅÊ - ÏÓÖÐ / / (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI)
ÊÕÐÅËËÏ / ÁÅÊ - ÏÓÖÐ / / (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Οι σκέψεις του Χιμένεθ για το αγωνιστικό πλάνο του αυριανού (15/2) παιχνιδιού με την Ντιναμό Κιέβου, ξεκινούν από το δίλημμα για το σύστημα.

Τρεις μέρες μόνο είναι το διάστημα που μεσολαβεί για την ΑΕΚ ανάμεσα στο ματς της περασμένης Κυριακής (11/2) με τον Αστέρα Τρίπολης στο ΟΑΚΑ και το αυριανό (15/2) με την Ντιναμό Κιέβου. Επομένως είναι προφανές πως κανονική δουλειά προετοιμασίας πάνω σε αγωνιστικό πλάνο, ο Μανόλο Χιμένεθ δεν έχει περιθώριο να κάνει.

Ειδικά από την στιγμή που οι «κιτρινόμαυροι» πηγαίνουν εδώ και δέκα μέρες χωρίς ανάσα από παιχνίδι σε παιχνίδι ανά τριήμερο. Γι αυτό και όσο και αν θα το ήθελε, ο Ισπανός τεχνικός δεν έχει την πολυτέλεια να κάνει αγωνιστικές δοκιμές ενόψει του πρώτου ματς με τους Ουκρανούς. Όμως δεδομένα οι σκέψεις του Χιμένεθ για το αγωνιστικό πλάνο, ξεκινούν από το δίλημμα για το σύστημα.

Μπορεί ο Ισπανός τεχνικός να έχει καθιερώσει σ’ όλα τα τελευταία ματς έναν σχηματισμό που μοιάζει περισσότερο σε 4-2-3-1. Ωστόσο το γεγονός πως το αυριανό παιχνίδι είναι… ευρωπαϊκό, ενδεχομένως να βάλει τον Χιμένεθ στον… πειρασμό να επαναφέρει και το ευρωπαϊκό «κοστούμι» της ΑΕΚ. Και όπου ευρωπαϊκό κοστούμι, βάλτε το σχήμα με τριάδα στην άμυνα. Ο Ισπανός τεχνικός το εφάρμοσε για πρώτη φορά στην ρεβάνς με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας στις αρχές του περασμένου Αυγούστου και πήγε μ’ αυτόν τον σχηματισμό σχεδόν σ’ όλα τα ευρωπαϊκά ματς. Ακόμα και όταν ο αντίπαλος δεν έπαιζε με τριάδα στην άμυνα. Επομένως είναι λογικό να το ξανασκέφτεται και τώρα ενόψει Ντιναμό. Χωρίς αυτό να σημαίνει πως το έχει αποφασίσει κιόλας. Είναι όμως μια σκέψη που έχει πέσει στο τραπέζι.

Και είναι προφανές, πως η οριστική απόφαση για τον σχηματισμό, θα καθορίσει και τις επιλογές στα πρόσωπα της ενδεκάδας. Βεβαίως οι απουσίες του Κονέ και του Λόπες λόγω τραυματισμού, αλλά και του Χουλτ και του Μοράν που δεν έχουν δηλωθεί στην λίστα, προφανώς και βάζουν συγκεκριμένους περιορισμούς στον Χιμένεθ. Ειδικά για τα άκρα αλλά και για τα αμυντικά χαφ. Ωστόσο η απόφαση για το σύστημα, θα καθορίσει και τις επιλογές για την γραμμή κρούσης.

Photo credits: Eurokinissi

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ