ΑΕΚ

Ο Χιμένεθ σκέφτεται ξανά αλλαγές

ΓΙΟΥΡΟΠΑ ΛΙΓΚ / ΝΤΙΝΑΜΟ ΚΙΕΒΟΥ - ΑΕΚ / EUROPA LEAGUE / DYNAMO KYIV - AEK (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ / EUROKINISSI)
ΓΙΟΥΡΟΠΑ ΛΙΓΚ / ΝΤΙΝΑΜΟ ΚΙΕΒΟΥ - ΑΕΚ / EUROPA LEAGUE / DYNAMO KYIV - AEK (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI

Βασικός άξονας του αγωνιστικού πλάνου του Χιμένεθ για το αυριανό (26/2) ματς στο Περιστέρι με τον Ατρόμητο, είναι να μπορέσει να φρεσκάρει την βασική ενδεκάδα. Το Sport24.gr αναλύει.

Ενδεχόμενο να βαρύνει την σκέψη και την ψυχή των ποδοσφαιριστών της ΑΕΚ αυτός ο αποκλεισμός από τη Ντιναμό Κιέβου, δεν υπάρχει. Και ο Μανόλο Χιμένεθ το ξέρει, καθώς βλέπει πως το κίνητρο να κυνηγήσουν οι παίκτες τους στόχους του πρωταθλήματος και του κυπέλλου, υπερισχύει οποιασδήποτε απογοήτευσης απ’ ό,τι έγινε στην Ουκρανία.

Από την άλλη μεριά όμως, ο Ισπανός τεχνικός γνωρίζει καλά πόση ενέργεια χρειάστηκε να ξοδέψουν οι παίκτες της ΑΕΚ στο χιονισμένο και παγωμένο Ολιμπίνσκι. Κάτι μάλιστα, που έρχεται να προστεθεί στην καταπόνηση που ήδη υπάρχει από τα συνεχόμενα παιχνίδια.

Γι αυτό και βασικό άξονα του αγωνιστικού πλάνου για το αυριανό (26/2) κρίσιμο ματς στο Περιστέρι με τον Ατρόμητο, είναι το φρεσκάρισμα της ενδεκάδας. Tο Sport24.gr επιχειρεί να μπει στο μυαλό του Χιμένεθ και να βρει τις αλλαγές που θα γίνουν στο αρχικό σχήμα της ΑΕΚ.

ΟΙ ΣΙΓΟΥΡΕΣ… ΕΠΙΣΤΡΟΦΕΣ

Μπορεί στο ματς με τη Ντινάμο στο Κίεβο ο Ισπανός τεχνικός να στερήθηκε των υπηρεσιών του Λιβάγια και του Βράνιες λόγω τιμωρία. Όμως το θετικό για τον Χιμένεθ είναι πως θα έχει τους δυο παίκτες φρέσκους, για το ματς με τον Ατρόμητο. Και είναι δεδομένη η επιστροφή τους στην ενδεκάδα. Ο Λιβάγια θα πάρει θέση στην γραμμή κρούσης, πιθανότατα πίσω από τον Αραούχο και ο Βράνιες στο κέντρο της άμυνας, ενδεχομένως στην θέση του Λαμπρόπουλου.

ΕΤΟΙΜΑΖΕΤΑΙ Ο ΧΟΥΛΤ

Δεν έπαιξε στο Κίεβο ο Χουλτ καθώς δεν ήταν δηλωμένος στην ευρωπαϊκή λίστα και επομένως είναι και αυτός φρέσκος και έτοιμος να επιστρέψει στην ενδεκάδα. Άλλωστε ο Σουηδός μπακ, είχε ξεκινήσει και στο προηγούμενο παιχνίδι πρωταθλήματος με την Ξάνθη. Βεβαίως τότε απουσίασε ο Μπακάκης λόγω τιμωρίας. Όμως και για το αυριανό ματς ο Έλληνας ακραίος αμυντικός είναι αμφίβολος, καθώς κτύπησε στο Κίεβο.

Βεβαίως, ο Μπακάκης έδειξε και στη χθεσινή (24/2) προπόνηση, πως το παλεύει για να κάνει την μεγάλη ανατροπή και να τεθεί στη διάθεση του Χιμένεθ. Ωστόσο και πάλι το πιθανότερο είναι πως ο Ισπανός τεχνικός θα «προστατέψει» τον Μπακάκη και θα προτιμήσει για το αριστερό άκρο της άμυνας τον Χουλτ.

ΣΚΕΨΗ ΚΑΙ ΓΙΑ ΜΟΡΑΝ

Στην αναζήτηση «φρέσκων» ποδιών για την ενδεκάδα του αυριανού παιχνιδιού, ο Χιμένεθ έφτασε μέχρι και το όνομα του Έρικ Μοράν. Ο Ισπανός χαφ επίσης δεν αγωνίστηκε στο Κίεβο, καθώς δεν ήταν ούτε αυτός δηλωμένος στην ευρωπαϊκή λίστα. Και με δεδομένο πως και ο Γαλανόπουλος και ο Σιμόες ξόδεψαν πολλή ενέργεια στο Ολιμπίνσκι, περνάει από το μυαλό του Χιμένεθ, να αφήσει κάποιον εκ των δυο στον πάγκο, στο ματς με τον Ατρόμητο. Πιθανόν τον Γαλανόπουλο. Σ’ αυτή την περίπτωση, ο Μοράν θα επιστρέψει στην ενδεκάδα. Κάτι που ενδεχομένως συνδέεται και με το τετ α τετ που είχε ο Χιμένεθ με τον Ισπανό μέσο στην χθεσινή προπόνηση στα Σπάτα.

Ο ΤΕΡΜΑΤΟΦΥΛΑΚΑΣ ΤΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ

Στο Περιστέρι αναμένεται να συνεχιστεί και το rotation που κάνει ο Χιμένεθ στους τερματοφύλακες. Ο Μπάρκας είναι αυτός που κάθεται κάτω από τα δοκάρια στο κύπελλο και την Ευρώπη. Και ο Τσιντώτας είναι ο τερματοφύλακας του πρωταθλήματος. Κάτι που σημαίνει πως θα ξεκινήσει και στο ματς με τον Ατρόμητο.

Photo Credits: Eurokinissi

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ