ΑΕΚ

Ο Χιμένεθ έχει "γρίφους" να λύσει

Ο Χιμένεθ έχει "γρίφους" να λύσει
EUROKINISSI

Ο Ισπανός τεχνικός της ΑΕΚ, Μανόλο Χιμένεθ, καλείται να βρει λύσεις σε μια σειρά από ζητήματα, για την αμυντική γραμμή της Ένωσης στο ματς με την Ξάνθη (15/10, 19:30).

Θεωρητικά η διακοπή του πρωταθλήματος έδωσε στους παίκτες της ΑΕΚ την πολυπόθητη ξεκούραση από τα συνεχόμενα παιχνίδια. Εξαίρεση ο Μάνταλος και ο Γιόχανσον, που συνέχισαν να παίζουν ασταμάτητα και με τις εθνικές ομάδες. Επίσης θεωρητικά, η διακοπή έφερε στον Μανόλο Χιμένεθ και… επιστροφές από τραυματισμούς.

Όμως, ο Ισπανός τεχνικός θα περιμένει μέχρι και την τελευταία στιγμή, για να αποφασίσει αν ο Έλντερ Λόπες και ο Βασίλης Λαμπρόπουλος, είναι έτοιμοι για να πάρουν ξανά θέση στην ενδεκάδα, ενώ και ο Όγκνιεν Βράνιες, δεν επέστρεψε ακριβώς… «θηρίο» από τις υποχρεώσεις του με την εθνική Βοσνίας.

Γι αυτό και πάλι, ενόψει του αυριανού (15/10) παιχνιδιού στην Ξάνθη, ο Χιμένεθ ψάχνει και πάλι λύσεις σε αγωνιστικούς γρίφους. Άλλωστε τα προβλήματα με τις απουσίες του Τσιγκρίνσκι και του Τσόσιτς, παραμένουν. Και οι αποφάσεις για την άμυνα, θα αποτελέσουν και αυτή την φορά, «πονοκέφαλο» για τον Ισπανό τεχνικό και μάλιστα μέχρι την τελευταία στιγμή.

Σε αντίθεση με την επιθετική τετράδα, που ο Χιμένεθ έχει την δυνατότητα να ξεκινήσει στο αρχικό σχήμα μ’ όλα τα βαριά όπλα. Δηλαδή Αραούχο, Μάνταλο, Λιβάγια και Χριστοδουλόπουλο. Για την αμυντική τετράδα όμως, υπάρχουν… ζόρια.

ΒΡΑΝΙΕΣ ΚΑΙ ΛΑΜΠΡΟΠΟΥΛΟΣ

Το πρώτο ζητούμενο για τον Χιμένεθ, είναι να διαπιστώσει στη σημερινή (14/10) τελευταία προπόνηση, πως ο Βράνιες είναι απολύτως έτοιμος για να παίξει στην Ξάνθη. Ο Βόσνιος αμυντικός επέστρεψε χθες στα Σπάτα και έκανε προπονήθηκε χωρίς να ανεβάσει υψηλούς ρυθμούς. Ενώ αισθανόταν και κάποιες μικροενοχλήσεις στον αστράγαλο. Το πιθανότερο είναι πως θα δηλώσει κανονικά «παρών» για την αυριανή μάχη. Αλλά μένει και να πιστοποιηθεί στην σημερινή προπόνηση.

Όσον αφορά τον «παρτενέρ» του Βράνιες στο κέντρο της άμυνας, φαίνεται να κερδίζει έδαφος η επιλογή του Βασίλη Λαμπρόπουλου. Μπορεί να έχει στα πόδια του μόνο τα 80 λεπτά του φιλικού με την Παναχαϊκή, μετά από απουσία έξι μηνών.

Όμως, στις προπονήσεις δείχνει σε καλή αγωνιστική κατάσταση, έχει τεράστια θέληση και μοιάζει ως καλύτερη επιλογή και από την μετάθεση Γιόχανσον στο κέντρο της άμυνας, αλλά και από τον Τζανετόπουλο ή τον Γιαννούτσο. Ωστόσο και αυτό είναι κάτι που ο Χιμένεθ θα το αποφασίσει την τελευταία στιγμή.

ΛΟΠΕΣ ΚΑΙ ΜΠΑΚΑΚΗΣ

Εκτός από τις θέσεις στο κέντρο της άμυνας, ο Ισπανός τεχνικός της ΑΕΚ θα πρέπει να πάρει αποφάσεις και για τα δυο άκρα. Όπως ήδη διαβάσατε στο Sport24.gr, ο Έλντερ Λόπες δεν είναι βέβαιο πως θα είναι έτοιμος για να επιστρέψει στην ενδεκάδα του παιχνιδιού με την Ξάνθη.

Σ’ αυτή την περίπτωση, προφανώς και θα επιστρατευτεί ο Μιχάλης Μπακάκης για το αριστερό άκρο. Όπως έγινε και με τον Ολυμπιακό και με την Αούστρια και νωρίτερα τον Ιούλιο με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας. Και ο Ροντρίγκο Γκάλο θα πάρει θέση κανονικά στο δεξί άκρο. Αλλά και αυτή η απόφαση, θα είναι της τελευταίας στιγμής. Όταν δηλαδή ο Χιμένεθ θα δει τον Λόπες στην τελευταία προπόνηση.

Photo Credits: Eurokinissi

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ