ΑΕΚ

Ο χάρτης με τα στόπερ της ΑΕΚ

ÃÉÏÕÑÏÐÁ ËÉÃÊ / ÁÅÊ - ÌÉËÁÍ / EUROPA LEAGUE / AEK - MILAN / / (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI)
ÃÉÏÕÑÏÐÁ ËÉÃÊ / ÁÅÊ - ÌÉËÁÍ / EUROPA LEAGUE / AEK - MILAN / / (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Οι πιθανές εξελίξεις στην υπόθεση Βράνιες, ανοίγουν κουβέντα για τον... χάρτη με τους κεντρικούς αμυντικούς της ΑΕΚ. Το Sport24.gr αναλύει τα δεδομένα.

Μέχρι και μόλις πριν λίγες μέρες, η κουβέντα στην ΑΕΚ αφορούσε τις αποφάσεις που θα έπρεπε να πάρει ο Μανόλο Χιμένεθ στα χαφ και την μεσοεπιθετική γραμμή και για τον παίκτη που έψαχνε (και πιθανώς ακόμα ψάχνει) για το αριστερό άκρο.

Όμως από την στιγμή που άνοιξε θέμα για το μέλλον του Όγκνιεν Βράνιες και που ακόμα ουδείς μπορεί να προβλέψει πως θα κλείσει, έχουν μεγάλη σημασία τα δεδομένα για το κιτρινόμαυρο κέντρο της άμυνας. Και τοSport24 περιγράφει τον… χάρτη των στόπερ της ΑΕΚ.

ΟΙ ΔΥΟ ΣΙΓΟΥΡΟΙ

Από τότε που ξεμπέρδεψαν με τους τραυματισμούς που τους ταλαιπώρησαν, ο Ντμίτρο Τσιγκρίνσκι και ο Βασίλης Λαμπρόπουλος, φωνάζουν «παρών» στο αγωνιστικό προσκλητήριο του Χιμένεθ. Είναι οι δυο καθαρόαιμοι στόπερ, που ο Ισπανός τεχνικός χρησιμοποιεί σταθερά, από τις αρχές του Δεκέμβρη.

Ο ΠΟΛΥΤΙΜΟΣ ΜΠΑΛΑΝΤΕΡ

Στο ματς με τη Μίλαν στο Σαν Σίρο, ο Χιμένεθ δοκίμασε για πρώτη φορά τον Μιχάλη Μπακάκη σε ρόλο αριστερού στόπερ, στο σχήμα με τριάδα στην άμυνα. Και αφού πρώτα ο διεθνής μπακ της ΑΕΚ είχε κάνει εξαιρετικές εμφανίσεις στο αριστερό άκρο.

Ο Μπακάκης πήγε σούπερ και ως στόπερ, χάρη στην ταχύτητα και τον δυναμισμό του. Από τότε ο Χιμένεθ σχεδόν έχει μονιμοποιήσει τον Μπακάκη στην τριάδα της άμυνας. Και είναι πάντα από τους καλύτερους παίκτες της άμυνας.

ΣΤΗΝ ΑΝΑΜΟΝΗ

Στην αρχή της σεζόν ο Άνταμ Τζανετόπουλος ξεκίνησε ως πέμπτος στόπερ. Με εξαίρεση το ματς με τη Μίλαν στο Σαν Σίρο, έχει πάρει ελάχιστο χρόνο συμμετοχής. Υπό αυτή τη συνθήκη, θα έφευγε ως δανεικός ξανά τώρα τον Γενάρη.

Όλα όσα γίνονται όμως, δεν επιτρέπουν στην ΑΕΚ προς το παρόν να ανάψει το φως για κάτι τέτοιο. Ο Τζανετόπουλος προς το παρόν μένει και… περιμένει και δεν αποκλείεται είτε να ενεργοποιηθεί, είτε ακόμα και να φύγει.

ΔΥΟ ΣΤΟΝ… ΑΕΡΑ

Έτσι όπως έχουν έρθει τα πράγματα, οι δυο στόπερ που ξεκίνησαν το καλοκαίρι με το προβάδισμα για την βασική ενδεκάδα, δηλαδή ο Βράνιες και ο Τσόσιτς είναι στον… αέρα.

Η υπόθεση της παραχώρησης του Βόσνιου στόπερ, είναι ανοικτή. Και κανείς δεν μπορεί προβλέψει πως θα κλείσει. Ως εκ τούτου στην ΑΕΚ θα πρέπει να είναι προετοιμασμένοι για όλα τα ενδεχόμενα.

Όσο για τον Τσόσιτς πλησιάζει τους δυο μήνες εκτός αγωνιστικής δράσης, μετά τον τραυματισμό του στα τέλη του Νοέμβρη. Το χειρότερο όμως είναι, πως δεν μπορεί να γίνει καμία εκτίμηση για τον χρόνο που θα χρειαστεί, μέχρι να επιστρέψει ξανά στη διάθεση του Χιμένεθ.

Στον Τσόσιτς προέκυψε ένα οστικό οίδημα. Και πλέον ακολουθεί ειδική θεραπεία για να το καταπολεμήσει. Για να μπορεί να μπορέσει να ανεβάσει ξανά ρυθμούς προπόνησης, θα πρέπει το οίδημα να υποχωρήσει.

Κάτι που εξαρτάται από την αντίδραση του οργανισμού του Σέρβου στην θεραπεία. Χωρίς ωστόσο να μπορεί να γίνει ακριβής εκτίμηση για τον χρόνο που θα χρειαστεί.

Και φυσικά, από την στιγμή που ο Τσόσιτς θα επιστρέψει στο κανονικό πρόγραμμα των προπονήσεων, θα απαιτηθεί και χρόνος μεχρι να κερδίσει το χαμένο έδαφος και να ξαναβρει ρυθμό. Επομένως δεν υπάρχει καμία ασφαλής εκτίμηση, για το πότε ο Τσόσιτς θα είναι και πάλι ετοιμοπόλεμος.

Photo credits: EUROKINISSI

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ