ΑΕΚ

Ο Τσιγκρίνσκι γύρισε "βράχος" και παίρνει νέο συμβόλαιο

ΓΙΟΥΡΟΠΑ ΛΙΓΚ / ΑΕΚ - ΡΙΕΚΑ / EUROPA LEAGUE / AEK - RIJEKA / / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
ΓΙΟΥΡΟΠΑ ΛΙΓΚ / ΑΕΚ - ΡΙΕΚΑ / EUROPA LEAGUE / AEK - RIJEKA / / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI

Στην τελική ευθεία βρίσκεται η υπογραφή νέου συμβολαίου ανάμεσα στην ΑΕΚ και στον Ντμίτρο Τσιγκρίνσκι. Ο Ουκρανός στόπερ τα έχει βρει με την Ένωση και κερδίζει νέα συνεργασία, έχοντας γυρίσει πολύ δυνατός. Σαφώς και λόγω Καρβουνίδη...

Από την ημέρα της επιστροφής του στη δράση, μετά από τη δεύτερη επέμβαση στον πήχη του αριστερού χεριού του, ο Ντμίτρο Τσιγκρίνσκι έχει βοηθήσει την ΑΕΚ να ανέβει επίπεδο και στη δημιουργία, καθώς είναι ιδανικός ο τρόπος με τον οποίο καθοδηγεί την ομάδα από την άμυνα, βοηθώντας σημαντικά στην πρώτη πάσα και στην εύρεση ρυθμού από τα μετόπισθεν.

Ηγετικός, καίριος και ψύχραιμος σε καταστάσεις που δημιουργείται πίεση στην εστία της ΑΕΚ, leader από την άμυνα όταν ο Μανόλο Χιμένεθ τον καλεί από τον πάγκο (ή από τα... μπουθ) να ανεβάσει την ομάδα ψηλά και να τη διατηρήσει εκεί με αυτοπεποίθηση και έλεγχο της κατάστασης στις προσπάθειες αντεπίθεσης. Πάνω από όλα, όμως, ο Τσιγκρίνσκι είναι "βράχος"! Μετρά οκτώ συνεχόμενα 90λεπτα και έχει απομακρύνει τις σκιές που υπήρχαν λόγω ενός (ομολογουμένως) πολυσυζητημένου ιατρικού παρελθόντος που υπήρχε, ένεκα τραυματισμών (και δη μυϊκών).

ΤΟ ΝΕΟ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ

Είναι βέβαιο ότι εντός του μήνα, το θέμα του Τσιγκρίνσκι θα ολοκληρωθεί με νέο συμβόλαιο, διετούς ή τριετούς διάρκειας (λογικά το πρώτο με +1), καθώς απομένουν λεπτομέρειες αμιγώς διαδικαστικού χαρακτήρα. Εξέλιξη η οποία σαφώς και ικανοποίησε τον Ουκρανό, που επιθυμεί την παραμονή του στη χώρα μας για πολλά επιπλέον έτη, γιατί όχι και το να κλείσει την καριέρα του στην ΑΕΚ, όσο μακρινό κι αν φαντάζει σήμερα αυτό.

Όπως είχατε διαβάσει στο Sport24.gr, στην υπάρχουσα συμφωνία των δύο πλευρών προβλέπεται ειδικός (υπέρ του ποδοσφαιριστή) όρος, σύμφωνα με τον οποίο η συνεργασία των δύο πλευρών ανανεώνεται για επιπλέον μία σεζόν, από τη στιγμή που ο Ουκρανός πιάσει σε συμμετοχές το 75% του συνόλου των αγώνων της ομάδας την τρέχουσα περίοδο.

Ωστόσο, η ΑΕΚ έχει δώσει ήδη 30 επίσημα ματς, με τον Τσιγκρίνσκι να δίνει το "παρών" σε μόλις 14 από αυτά. Κάτι που συνεπάγεται ότι έχει χάσει ήδη πολύτιμο έδαφος για να εκπληρώσει τον επιμέρους στόχο. Όμως, ούτως ή άλλως, θα πρέπει να υπάρξει και σωστή διαχείρισή του, όπως επί παραδείγματι το να μην αγωνιστεί στο αυριανό (διαδικαστικού χαρακτήρα) ματς κυπέλλου με τον Παναιτωλικό, προκειμένου να μην επιβαρυνθεί.

Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΤΟΥ...

... όπως και πολλών ακόμα παικτών της ΑΕΚ, είναι αναμφίβολα ο Χρήστος Καρβουνίδης, συνεπικουρούμενος από το επιτελείο του. Όπως ο Παναγιώτης Κονέ, ο οποίος χρειάστηκε περισσότερο χρόνο και πολλή ειδική δουλειά με τον επικεφαλής του τμήματος φυσικοθεραπείας και αποκατάστασης προκειμένου να ενταχθεί στο σύνολο στην εξαιρετική κατάσταση που βρίσκεται σήμερα, έτσι και ο Ουκρανός, έχει μόνο καλά λόγια να πει για τον Καρβουνίδη.

Τόσο για τις μεθόδους αποκατάστασης όσο και για την ιδιαίτερα στοχευμένη δουλειά που γίνεται στον τομέα της πρόληψης τραυματισμών. Ο Ουκρανός είναι απόλυτα ικανοποιημένος από τον τρόπο με τον οποίο η ΑΕΚ δημιουργεί "ασπίδα" γύρω από τους ποδοσφαιριστές της στο συγκεκριμένο κομμάτι και είναι ένας επιπλέον λόγος να αγωνίζεται με περισσότερη ασφάλεια και αυτοπεποίθηση.

Για την έλευση του Καρβουνίδη και του επιτελείου του από τον Παναθηναϊκό, την οποία είχε αποκαλύψει το Sport24.gr, ο Νίκος Λυμπερόπουλος είχε ασκήσει κάτι σαν βέτο. Ήταν ένας από τους αδιαπραγμάτευτους όρους του, προκειμένου να αναλάβει ξανά στην ΑΕΚ τη δουλειά του τεχνικού διευθυντή, όπως άλλωστε είχε απαιτήσει και από τον ΠΑΟ. Διότι συνιστά για εκείνον κάτι σαν ποδοσφαιρικό δόγμα, το ότι η ομάδα χωρίς το καλύτερο δυνατό επιτελείο αποκατάστασης, είναι αδύνατον να έχει διάρκεια. Μια παρέμβαση του "Λύμπε", η οποία αποδεικνύεται απόλυτα σωστή και καίρια για τη βελτίωση της απόδοσης του ποδοσφαιρική τμήματος.

Photo credits: Eurokinissi

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ