ΑΕΚ

Ο Τιμούρ και το "Καραϊσκάκης"

ÐÑÏÊÑÉÌÁÔÉÊÁ ÔÓÁÌÐÉÏÍÓ ËÉÃÊ / ÏÓÖÐ-ÁÍÏÑÈÙÓÇ / CHAMPIONS LEAGUE / PRELIMINARY / OLYMPIAKOS-ANORTHOSI
ÐÑÏÊÑÉÌÁÔÉÊÁ ÔÓÁÌÐÉÏÍÓ ËÉÃÊ / ÏÓÖÐ-ÁÍÏÑÈÙÓÇ / CHAMPIONS LEAGUE / PRELIMINARY / OLYMPIAKOS-ANORTHOSI ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Επιστρέφει ως προπονητής της ΑΕΚ ο Γεωργιανός, σ’ ένα γήπεδο, που έχει νιώσει όλα τα συναισθήματα, με διαφορετικές φανέλες και από διαφορετικά πόστα. Το Sport24.gr αναλύει.

Με τόσες σκοτούρες που έχει ο Τιμούρ Κετσπάγια με το αγωνιστικό πλάνο της ΑΕΚ για το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, το τελευταίο που έχει στο μυαλό του, είναι η επιστροφή του στο γήπεδο "Καραϊσκάκης", όμως η αλήθεια είναι πως στο βιβλίο των εμπειριών του Γεωργιανού τεχνικού, το συγκεκριμένο γήπεδο κατέχει ένα ξεχωριστό και ιδιαίτερο κεφάλαιο.

Είτε ως ποδοσφαιριστές, είτε ως προπονητής, ο Κετσπάγια έχει ζήσει στο Καραϊσκάκη, ακραία έντονα συναισθήματα. Χαράς αλλά και λύπης. Με διαφορετικές φανέλες ή φόρμες. Και το Sport24 έχει την ανάλυση.

Γκολ, ασιστ και ούτε μια ήττα

Μπορεί ο Κετσπάγια να ετοιμάζεται αύριο (2/10) να καθίσει στον πάγκο του γηπέδου Καραϊσκάκη για πρώτη φορά ως προπονητής της ΑΕΚ. Όμως ως ποδοσφαιριστής, έχει μπει και έχει παίξει τρεις φορές σ’ αυτό το γήπεδο, φορώντας την κιτρινόμαυρη φανέλα με τον Δικέφαλο στο στήθος. Και μόνο… πανηγυρισμούς έχει να θυμάται.

Μάλιστα στο γήπεδο Καραϊσκάκη, ο Κετσπάγια έχει πετύχει γκολ που έχει δώσει τη νίκη στην ΑΕΚ, τον Νοέμβρη του 1994. Σχεδόν μόλις ο Γεωργιανός είχε επιστρέψει από τον σοβαρό τραυματισμό στο χέρι. Ο Κετσπάγια πανηγύρισε ξανά νίκη με την ΑΕΚ με 1-0, τον Φλεβάρη του 1997, αλλά για το κύπελλο. Τότε ο Γεωργιανός δεν είχε σκοράρει, αλλά είχε δώσει την ασίστ στον Νικολαϊδη.

Στο Καραϊσκάκη ο Κετσπάγια έπαιξε ακόμα ένα ματς, την σεζόν 1995-96, με το ντέρμπι να λήγει ισόπαλο 1-1. Γενικώς στα τρια χρόνια που έπαιξε στην ΑΕΚ ο Κετσπάγια, δεν έχασε καμία φορά από τον Ολυμπιακό. Έπαιξε οκτώ φορές απέναντι στους ερυθρόλευκους σε πρωτάθλημα και κύπελλο και μέτρησε πέντε νίκες και τρεις ισοπαλίες.

Έχασε αλλά το πανηγύρισε

Περίπου έντεκα χρόνια μετά από την τελευταία φορά που ο Κετσπάγια είχε μπει ως ποδοσφαιριστής της ΑΕΚ στο Καραϊσκάκη, επέστρεψε στο φαληρικό γήπεδο ως προπονητής της Ανόρθωσης. Ήταν τα προκριματικά για τους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ. Ο Κετσπάγια έπρεπε να υπερασπιστεί τη νίκη με 3-0 στο πρώτο ματς στην Κύπρο. Και μπορεί τελικά να έχασε με 1-0 με το γκολ που είχε πετύχει ο Μπελούτσι, αλλά θα την θυμάται αυτή την ήττα ως την πιο γλυκιά, στην μέχρι τώρα καριέρα του. Ο Κετσπάγια μ’ εκείνο το αποτέλεσμα είχε βάλει για πρώτη φορά κυπριακή ομάδα στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ και το είχε πανηγυρίσει σαν μικρό παιδί. Και ακόμα θυμάται κάθε στιγμή, απ’ όσα είχαν γίνει σ’ εκείνο το ματς.

Δεν έχασε, αλλά χάθηκε

Στο γήπεδο Καραϊσκάκη ο Κετσπάγια έχει πανηγυρίσει γκολ και νίκες ως ποδοσφαιριστής της ΑΕΚ, έχει πανηγυρίσει ιστορική πρόκριση ως τεχνικός του Ανόρθωσης, αλλά ζήσει και μια από τις πικρές στιγμές ως προπονητής… γηπεδούχος. Η ισοπαλία με την Καβάλα, παρόλο που ήταν η πρώτη απώλεια μετά από πέντε νίκες (οι τέσσερις στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ), έφερε και την απόλυση του Γεωργιανού τεχνικού από τον πάγκο των ερυθρόλευκων. «Υπάρχουν μεγάλες ομάδες, που ακόμα δεν παίζουν καλά. Τι θα κάνετε; Θα με κρεμάσετε από την Ακρόπολη;» είχε πει τότε ο Κετσπάγια. Ενώ τώρα, επτά χρόνια μετά, παρόλο που δεν θέλει να κοιτάζει πίσω, ο νυν τεχνικός της ΑΕΚ για όσα έγιναν τότε λέει πως «ήξερα πως θα υπήρχε αντίδραση(σ.σ. προφανώς λόγω ΑΕΚ) αλλά θεωρούσα πως αν περνούσαμε στον όμιλο του Champions League, θα ηρεμούσαν τα πράγματα. Όμως ήμουν καταδικασμένος από την πρώτη στιγμή που πήγα εκεί. Αυτό ήταν». Πάντως ο Κετσπάγια θα ζοριζόταν να βρεθεί αντίπαλος της ΑΕΚ, όπως αρχικά προέβλεπε το πρόγραμμα. Και θεωρεί ακόμα και τώρα, σημαδιακό το γεγονός πως λόγω των πυρκαγιών στην Αττική, το ντέρμπι τότε είχε αναβληθεί και κατόπιν έφυγε από τον Ολυμπιακό πριν προλάβει να πάει ως αντίπαλος της ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ. « Ίσως και να ήταν σημαδιακό. Ήταν να παίξουμε με την ΑΕΚ και αναβλήθηκε το παιχνίδι» έλεγε φέτος το καλοκαίρι στην Πολωνία ο Κετσπάγια.

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ