ΑΕΚ

Ο "στοιχειωμένος" μήνας της ΑΕΚ

Ο "στοιχειωμένος" μήνας της ΑΕΚ

Η πιο… τρομακτική χρονική περίοδος μέσα στη σεζόν για τους παίκτες της ΑΕΚ, είναι μεταξύ 20 Φλεβάρη και 20 Μάρτη. Το Sport24.gr έχει το ρεπορτάζ.

Είναι αλήθεια πως με την περίπτωση του Ντμίτρο Τσιγκρίνσκι, δεν ήταν η πρώτη φορά στην φετινή σεζόν που η ΑΕΚ δέχθηκε πλήγμα από σοβαρό τραυματισμό, ο οποίος μάλιστα έχριζε χειρουργείο. Είχε προηγηθεί και το σπάσιμο της μύτης του Πέτρου Μάνταλου τον περασμένο Σεπτέμβρη και ο τραυματισμός και η αρθροσκόπηση στον Τζολέον Λέσκοτ, ο οποίος μάλιστα λίγο αργότερα αποτέλεσε και παρελθόν για την ομάδα.

Επίσης δεν ήταν η πρώτη φορά ούτε γενικώς, ούτε ειδικώς στην φετινή σεζόν, που ο Τσιγκρίνσκι στάθηκε άτυχος. Πριν αυτό το συντριπτικό κάταγμα στο χέρι, είχαν προηγηθεί δυο μυϊκοί τραυματισμοί που κράτησαν τον Ουκρανό στόπερ εκτός αγωνιστικής δράσης για τέσσερις μήνες.

Όμως ακόμα και εκείνοι που δεν πιστεύουν στις συμπτώσεις, έχουν αρχίσει να… τρομάζουν, μ’ αυτό που συμβαίνει στην ΑΕΚ στο διάστημα μεταξύ 20 Φλεβάρη και 20 Μάρτη. Αυτός είναι ο τέταρτος συνεχόμενος χρόνος, που παίκτης της Ένωσης, μέσα σ’ αυτή τη χρονική περίοδο, χρειάστηκε να περάσει την πόρτα του χειρουργείου. Και ο Τσιγκρίνσκι είναι το τέταρτο «θύμα», αυτού του «στοιχειωμένου» μήνα στην ΑΕΚ. Το Sport24.gr θυμάται τα τρία προηγούμενα «θύματα».

ΤΕΛΕΙΩΣΕ ΠΡΙΝ ΑΡΧΙΣΕΙ Η ΚΑΡΙΕΡΑ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΑΕΚ

Φέτος ο Τσιγκρίνσκι έσπασε το χέρι του την πρώτη του Μάρτη. Πέρυσι, στις 20 του Φλεβάρη, ένας άλλος ξένος της ΑΕΚ έσπαγε το πόδι του. Ο Μπρούνο Σουκουλίνι, την επόμενη μέρα από το ματς με τον Ηρακλή και ενώ η προπόνηση ήταν προαιρετική, στραβοπάτησε και υπέστη κάταγμα στο μετατάρσιο. Στην ΑΕΚ είχε έρθει ως δανεικός από την Σίτι περίπου 20 μέρες πριν τον τραυματισμό. Έκανε χειρουργείο στην Αγγλία, επέστρεψε στην Αθήνα προς το τέλος της σεζόν, πρόλαβε να κάνει μόλις μια συμμετοχή στα πλέι οφ, αλλά η καριέρα του στην ΑΕΚ είχε τελειώσει πριν αρχίσει.

ΕΞΙ ΜΗΝΕΣ ΕΚΤΟΣ ΜΑΧΗΣ

Στις αρχές του Μάρτη του 2015, η ατυχία παραμόνευε για τον Πέτρο Μάνταλο. Στο ντέρμπι απέναντι στον Ολυμπιακό για το κύπελλο, ο αρχηγός της ΑΕΚ υπέστη ρήξη πρόσθιου χιαστού. Μπήκε στο χειρουργείο και χρειάστηκε να μείνει για έξι μήνες εκτός αγωνιστικής δράσης. Στην αρχή της επόμενης σεζόν ξαναμπήκε στην ομάδα. Όμως έδειξε τεράστια ψυχικά αποθέματα και επέστρεψε δριμύτερο και ακόμα καλύτερος απ’ ότι έφυγε.

Η ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΤΕΛΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΗ ΤΟΥ ΖΩΗ

Από τα τέλη του Φλεβάρη του 2014, ο Ιβάν Μπρέσεβιτς είχε αρχίσει να νιώθει ενοχλήσεις στο γόνατο. Λίγες μέρες μετά οι ενοχλήσεις έγιναν έντονοι πόνοι και ο Κροάτης επιθετικός χρειάστηκε να μπει στο χειρουργείο για «καθάρισμα». Διαπιστώθηκε πως το πρόβλημα ήταν πολύ σοβαρότερο. Ο Μπρέσεβιτς έμεινε για περισσότερους από έξι μήνες εκτός αγωνιστικής δράσης.

Το χειρότερο όμως ήταν, πως είχε ξεκινήσει η αντίστροφη μέτρηση για το τέλος της ποδοσφαιρικής καριέρας του χαμογελαστού «Μπρέλε». Ακριβώς έναν χρόνο μετά από την πρώτη επέμβαση στο γόνατο, πάλι μήνα Μάρτη, ο Μπρέσβιτς μπήκε στο χειρουργείο για μεταμόσχευση χόνδρου. Παρόλο που μετά από περισσότερο από έναν χρόνο άρχισε να κλωτσάει ξανά δειλά μπάλα, η καριέρα του στην ΑΕΚ τελείωσε, ενώ ακόμα δεν έχει ξαναβρεί ποδοσφαιρική στέγη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

Εκτός δράσης για τουλάχιστον 1,5 μήνα ο Τσιγκρίνσκι
Τσιγκρίνσκι: "Δευτέρα θα είμαι στα Σπάτα"
Νικά και τους δαίμονές της
TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ