ΑΕΚ

Ο Πογέτ είπε την αλήθεια σε όλους

Ο Πογέτ είπε την αλήθεια σε όλους
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Οι δηλώσεις του Γκουστάβο Πογέτ σε Ελλάδα, Αγγλία και Ισπανία, μοιάζουν αντιφατικές αλλά δεν είναι. Το Sport24.gr αναλύει.

Η συζήτηση για το μέλλον του Γκουστάβο Πογέτ στον πάγκο της ΑΕΚ, είχε ανοίξει ήδη από τον Γενάρη. Τότε που ο Ουρουγουανός τεχνικός είχε δώσει τα πρώτα ξεκάθαρα δείγματα, πως μπορεί να (ξανά)δώσει στην ομάδα τη νοοτροπία και τον χαρακτήρα νικητή.

Η κουβέντα όμως «φούντωσε» και πάλι, μετά το αποτέλεσμα του ντέρμπι. Ο Πογέτ ήταν το πρόσωπο της εβδομάδας, αμέσως μετά το ματς με τον Ολυμπιακό. Και στο επίκεντρο δεν ήταν μόνο το παρών του, αλλά και το μέλλον του. Στη συνέντευξη του στη Nova, ο Ουρουγουανός τεχνικός τόνισε πως κάθε μέρα που περνά, γίνεται όλο και περισσότερο οπαδός της ΑΕΚ και αυτό θα παίξει ρόλο στην απόφαση του.

Σε δηλώσεις του στην Ισπανία, άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο να αναλάβει κάποια στιγμή έναν ισπανικό σύλλογο . Ενώ στο αγγλικό Sky Sports, παραδέχθηκε πως στόχος του, είναι να επιστρέψει στην Πρέμιερ Λιγκ . Οι δηλώσεις του Ουρουγουανού μοιάζουν αντιφατικές. Δεν είναι. Ο Πογέτ, είπε σ'όλους την αλήθεια.

Για τον Ουρουγουανό τεχνικό είναι πολύ νωρίς ακόμα για να πάρει οποιαδήποτε απόφαση για το μέλλον του. Αυτό είναι κάτι που δεν πρόκειται να γίνει πριν τρια πράγματα. Πριν γίνει το ταμείο για την φετινή σεζόν με την ΑΕΚ, πριν πάρει στα χέρια του το «κιτρινόμαυρο» πρότζεκτ της νέας χρονιάς και πριν μελετήσει όλες τις προτάσεις που θα έχει στα χέρια του. Ο Πογέτ δεν είπε σε κανέναν ψέματα.

Με την ΑΕΚ έχει αρχίσει να δένεται. Με την ομάδα, με την χώρα, με τον κόσμο της. Και αν καταφέρει να πετύχει πράγματα, ειδικά αν έρθει ο τίτλος του κυπέλλου, το δέσιμο θα είναι ακόμα μεγαλύτερο. Ο Πογέτ δεν έχει κρύψει πως γουστάρει την ζωή στην Αθήνα. «Αυτός ο ήλιος είναι κάτι μοναδικό» λέει και ξαναλέει. Ενώ για τους «τρελούς» οπαδούς λέει τα καλύτερα. Επομένως στο μυαλό του υπάρχει μέλλον στον πάγκο της ΑΕΚ. Και υπάρχουν πολλά που τον «ψήνουν».

Παράλληλα υπάρχει και η Πρέμιερ Λιγκ. Ο Πογέτ θεωρεί την Αγγλία σαν το σπίτι του. Σαν την δεύτερη πατρίδα του. Και σε επίπεδο επαγγελματικό, ως πρώτη πατρίδα. Είναι δεδομένο πως κάποια στιγμή θα επιστρέψει στην Πρέμιερ Λιγκ. Αδιαπραγμάτευτο. Το ερώτημα είναι αν αυτό θα γίνει αυτό το καλοκαίρι ή αργότερα.

Επίσης στον Πογέτ αρέσουν οι νέες προκλήσεις. Και μια τέτοια πρόκληση, είναι το ισπανικό πρωτάθλημα. Το έχει στο μυαλό του και είναι κάτι που ενδεχομένως κάποια στιγμή στην καριέρα του, θέλει να το κάνει. Χωρίς αυτό να σημαίνει πως θα γίνει άμεσα.

Απόφαση με πολλές παραμέτρους

Την δεδομένη χρονική στιγμή, ο Πογέτ κάνει μόνο σκέψεις όσον αφορά το μέλλον. Οι αποφάσεις θα παρθούν στα τέλη του Απρίλη με αρχές του Μάη. Αφού πρώτα γίνει το ταμείο της φετινής σεζόν. Άλλωστε υπάρχει ακόμα το κύπελλο και τα πλέι οφ. Και τα αποτελέσματα θα είναι ένα κριτήριο όχι μόνο για την απόφαση του Ουρουγουανού αλλά και την απόφαση της ΑΕΚ.

Επίσης ο Πογέτ θα συζητήσει για το πρότζεκτ της επόμενης σεζόν με την διοίκηση. Προφανέστατα αυτό θα παίξει σημαντικό ρόλο για την απόφαση του Ουρουγουανού. Όπως επίσης και το πόσο δυνατά θα ηχήσουν στα αφτιά του Πογέτ οι «σειρήνες» είτε από την Πρέμιερ Λιγκ, είτε από την Ισπανία.

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ