ΑΕΚ

Ο Πέκχαρτ, ο Αλμέιδα και ο φορ που (δεν) έρχεται

Ο Πέκχαρτ, ο Αλμέιδα και ο φορ που (δεν) έρχεται

Η θέση στην κορυφή της επίθεσης αποτελεί γρίφο για την ΑΕΚ ενόψει του ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό, κι όχι μόνο. Τι συμβαίνει με την υπόθεση του Περέιρα Ντίας.

Τα ανοικτά ζητήματα στην ΑΕΚ είναι πολλά και ποικίλα. Από την υπόθεση προπονητή, μέχρι τις μεταγραφές αλλά και το πλάνο του επικείμενου ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό. Και η αλήθεια είναι πως όλα, με τον έναν ή με τον άλλον τρόπο, συνδέονται.

Ένα ενδεικτικό παράδειγμα, είναι πως ο Ζοζέ Μοράις την πρώτη δοκιμή σχήματος για το ντέρμπι της Λεωφόρου, την έκανε στη χθεσινή (12/01) προπόνηση σε μια άσκηση τακτικής, αλλά με την ομάδα των βασικών ( όπως ήδη έχετε διαβάσει στο Sport24.gr) να μην έχει φορ. Κάτι που πιθανότατα σημαίνει πως ο Πορτογάλος τεχνικός έχει αποφασίσει και για το σχήμα και για τις υπόλοιπες θέσεις της ενδεκάδας, πλην αυτής στην κορυφή της επίθεσης.

Παράλληλα, το βασικό μέλημα που είχε τεθεί από την πρώτη στιγμή που έγινε ο χειμερινός μεταγραφικός σχεδιασμός, ήταν η ενίσχυση στην θέση του φορ. Μια κίνηση όμως, που ακόμα βρίσκεται σε εκκρεμότητα. Όπερ σημαίνει, πως η περίπτωση του φορ στην ΑΕΚ εξακολουθεί να αποτελεί γρίφο και όχι μόνο για το ματς της Κυριακής (15/1) με τον Παναθηναϊκό. Και το Sport24.gr αναλύει τις παραμέτρους.

TA ΓΚΟΛ ΤΟΥ ΠΕΚΧΑΡΤ

Μια από τις ελάχιστες επιτυχίες που μπορεί να πιστωθεί ο Μοράις, στην μικρή θητεία του στον πάγκο της ΑΕΚ, είναι πως κατάφερε να εμπνεύσει τον Τόμας Πέκχαρτ και να του δώσει ώθηση αγωνιστικής μεταμόρφωσης. Ο Τσέχος φορ είναι πλέον πρώτος σκόρερ της Ένωσης, έχει πετύχει δυο γκολ στο τελευταίο χρονικά παιχνίδι απέναντι στον Αστέρα και είναι ο βασικός σέντερ φορ της ΑΕΚ στα τελευταία τρια ματς πρωταθλήματος. Θεωρητικά όλα αυτά θα εξασφάλιζαν θέση βασικού στον Πέκχαρτ, στο ντέρμπι της Κυριακής.

Όμως ο Μοράις και οι άνθρωποι της ΑΕΚ μάλλον το… σκέφτονται. Παρόλο που ο Τσέχος από πέρυσι μέχρι φέτος, δεν έχει λείψει από κανένα ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό, είτε ως βασικός στο περσινό ματς πρωταθλήματος στο ΟΑΚΑ, είτε ως αλλαγή στα πλέι οφ. Ωστόσο ακόμα κανείς στην ΑΕΚ δεν είναι απολύτως βέβαιος πως αν ο Πέκχαρτ ξεκινήσει στην ενδεκάδα, θα βγάλει την αγωνιστική εικόνα της Τρίπολης με τα δυο γκολ ή αυτή του ματς με τον Παναιτωλικό που εξαφανισμένος. Πάντως διατηρεί τον πρώτο λόγο για να ξεκινήσει στο ντέρμπι.

ΤΑ "ΕΝΣΗΜΑ" ΤΟΥ ΑΛΜΕΪΔΑ

Τη θέση του στην ενδεκάδα ο Ούγκο Αλμέιδα την έχει χάσει εδώ και πολύ καιρό. Για την ακρίβεια, από τις 3 Δεκεμβρίου και το ματς στην Κέρκυρα. Από τότε ο Πορτογάλος φορ είτε ήταν εκτός αποστολής, ήταν έπαιζε ελάχιστα λεπτά ως αλλαγή. Με λίγα λόγια εδώ και περίπου 1,5 μήνα, είναι αγωνιστικά σχεδόν ανενεργός. Επίσης έχει να σκοράρει περίπου πέντε μήνες.

Επομένως, οι πιθανότητες που συγκεντρώνει να του εμπιστευτούν θέση βασικού στο ντέρμπι της Κυριακής, είναι ελάχιστες. Ένα μόνο είναι το πλεονέκτημα του Αλμέιδα. Έχει πολλά "ένσημα" από τέτοιου είδους παιχνίδια ντέρμπι. Και έχει την προσωπικότητα για να μπορέσει να τα διαχειριστεί. Αυτό το πλεονέκτημα του Πορτογάλου φορ, είναι που του δίνει υποψηφιότητα για την ενδεκάδα του παιχνιδιού στην Λεωφόρο. Έστω και με ελάχιστες πιθανότητες.

ΤΟ ΣΙΡΙΑΛ ΜΕ ΤΟΝ ΝΤΙΑΣ

Με βάση τον μεταγραφικό σχεδιασμό, στην εξίσωση για την θέση του σέντερ φορ στην ενδεκάδα του ντέρμπι, θα έπρεπε να βρίσκεται και ο επιθετικός που θα είχε προκύψει από την χειμερινή μεταγραφική αγορά. Άλλωστε αυτή η κίνηση, ήταν ευθύς εξ αρχής η πρώτη προτεραιότητα. Μόνο που η ΑΕΚ εγκλωβίστηκε (και πάλι) σ’ ένα σίριαλ. Ο Περέιρα Ντίας, που προκρίθηκε ως πρώτη επιλογή, εξακολουθεί να μην βρίσκει την χρυσή τομή, για να λύσει το συμβόλαιο του με την Τζοχόρ.

Και η ΑΕΚ έχει ήδη περάσει περίπου δέκα μέρες αναμονής. Από την μια δεν σκοπεύει να ξοδέψει ολόκληρη την χειμερινή μεταγραφική περίοδο, περιμένοντας τον Ντίας να μείνει ελεύθερος. Από την άλλη, εδώ που έχει φτάσει η υπόθεση, η ΑΕΚ είναι σχεδόν υποχρεωμένη να κάνει υπομονή, τουλάχιστον μέχρι το τέλος της εβδομάδας. Χωρίς πάντως να υπάρχει ασφαλής ένδειξη, πως η υπόθεση θα ξεμπλέξει και η μεταγραφή του Αργεντινού επιθετικού θα προχωρήσει. Γι αυτό και η ΑΕΚ θα πρέπει να αρχίσει να ενεργοποιεί εναλλακτικές λύσεις.

Photo Credits: Eurokinissi

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

Μια ανάσα από Μπράβο η ΑΕΚ
Οι πρώτες σκέψεις του Μοράις για το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό
TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ