ΑΕΚ

Ο μήνας που φέρνει στην ΑΕΚ… προπονητές

Ο μήνας που φέρνει στην ΑΕΚ… προπονητές

Για την ΑΕΚ όμως, ο Οκτώβρης έχει μετατραπεί την τελευταία πενταετία σε ορόσημο. Είναι βλέπετε ο μήνας που φέρνει νέους προπονητές στον πάγκο της. Το Sport24.gr έχει την ανάλυση.

Για το ποδόσφαιρο οι σημαδιακοί μήνες είναι συνήθως ο Μάϊος ή έστω ο Απρίλιος. Τότε δηλαδή που κρίνονται οι τίτλοι για τους συλλόγους. Άντε και ο Γενάρης που πλέον τα τελευταία χρόνια καθιερώθηκε ως ο μήνας των χειμερινών αγορών.

Για την ΑΕΚ όμως, ο Οκτώβρης έχει μετατραπεί την τελευταία πενταετία σε ορόσημο. Είναι βλέπετε ο μήνας που φέρνει νέους προπονητές στον πάγκο της. Διότι μην νομίζετε πως είναι αυτή η πρώτη φορά που η ΑΕΚ κάνει αλλαγή στην τεχνική της ηγεσία μήνα Οκτώβρη. Το ακριβώς αντίθετο. Είναι τέταρτη φορά, μέσα στα τελευταία έξι χρόνια. Δεν είναι δα και λίγο. Το Sport24.gr έχει την ανάλυση.

Η άφιξη Χιμένεθ και το εντυπωσιακό ντεμπούτο

Στις 9 Οκτωβρίου του 2010 ανακοινώνεται η συμφωνία με τον Μανόλο Χιμένεθ, για την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας της ΑΕΚ. Θα αντικαθιστούσε τον Ντούσαν Μπάγεβιτς. Τον Ισπανό τεχνικό υποδέχθηκε πλήθος κόσμου κατά την άφιξη του στο Έλ Βενιζέλος. Ήταν η πρώτη φορά μάλιστα, που υπήρχε τόσο θερμή υποδοχή από τους οπαδούς σε προπονητή. Ενώ το ντεμπούτο του Χιμένεθ στον πάγκο της ΑΕΚ, επίσης εντυπωσιακό. Νίκη με 4-0 μέσα στο Κλεάνθης Βικελίδης, με όργια του Νάτσο Σκόκο.

Ώρα Κωστένογλου και ντεμπούτο σε ντέρμπι

Μετά από συνολικά 361 μέρες στον πάγκο της ΑΕΚ, ο Μανόλο Χιμένεθ αποχωρεί. Φυσικά μήνα Οκτώβρη και έτος 2011. Μέσα σε λίγες μέρες αναλαμβάνει ως διάδοχος ο Νίκος Κωστένογλου. Ο Έλληνας τεχνικός και πρώην κιτρινόμαυρος αμυντικός, είχε καθίσει στον πάγκο της ΑΕΚ ξανά και στο φινάλε της σεζόν 2007-08, τότε που ο τίτλος χάθηκε με την υπόθεση Βάλνερ. Το ντεμπούτο του Κωστένογλου είναι σε ντέρμπι στο ΟΑΚΑ με τον Ολυμπιακό. Ο Λεονάρντο πέτυχε ένα εντυπωσιακό γκολ και το ματς έληξε ισόπαλο 1-1.

Ο Λίνεν με το μπλοκάκι του και ντεμπούτο στην Τούμπα

Μεσάνυχτα της τελευταίας μέρας του Σεπτέμβρη του 2012, επομένως σχεδόν Οκτώβρης, ο Βαγγέλης Βλάχος απομακρύνεται από τον πάγκο της ΑΕΚ. Διάδοχος ο Έβαλντ Λίνεν. Ο Γερμανός τεχνικός φτάνει στην Ελλάδα στις 10 Οκτωβρίου και παραλαμβάνει την Ένωση στην τελευταία θέση του βαθμολογικού πίνακα. Έκανε ντεμπούτο στην Τούμπα απέναντι στον ΠΑΟΚ. Κάπως πιο συμμαζεμένη παρουσιάστηκε η ΑΕΚ, αλλά έχασε μάλλον εύκολα με 1-0.

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ