ΑΕΚ

Ο Μελισσανίδης γράφει στο Sport24.gr για το ταξίδι στο Βελιγράδι

Ο Μελισσανίδης γράφει στο Sport24.gr για το ταξίδι στο Βελιγράδι

Ο Δημήτρης Μελισσανίδης, εμπνευστής και καθοδηγητής του περίφημου ταξιδιού της ΑΕΚ στην εμπόλεμη πρώην Γιουγκοσλαβία, έγραψε αποκλειστικά στο Sport24.gr για το νόημα εκείνης της έμπνευσης που θα ακολουθεί εφ όρου ζωής την Ένωση ως ένα ανεξίτηλο παράσημο τιμής και υπερηφάνειας.

Προκαλεί τρόμο και μόνο στη σκέψη το να βρίσκεσαι από τη μια στιγμή στην άλλη στο σημείο που θερίζουν οι οβίδες και τα κτίρια καταρρέουν σαν χάρτινοι πύργοι από τους βομβαρδισμούς... Και να πεις πως είσαι πολεμικός ανταποκριτής, πάει στα κομμάτια, η δουλειά σου είναι...

Ο Δημήτρης Μελισσανίδης έχει τον δικό του, μοναδικό τρόπο, να πετυχαίνει τα μεγάλα ''θέλω του'' και στην προκειμένη περίπτωση δεν έδωσε σε κανέναν χρόνο να το σκεφτεί. Όποιος ήθελε ακολουθούσε, όποιος είχε τα κότσια και το έλεγε η καρδιά του, θα ταξίδευε με την ΑΕΚ στο κέντρο της εμπόλεμης ζώνης, μέσα στο κατακρεουργημένο Βελιγράδι.

Ο Μελισσανίδης γράφει στο Sport24.gr για το ταξίδι στο Βελιγράδι

Δεκαπέντε χρόνια μετά, ζητήσαμε από τον νυν επικεφαλής της ποδοσφαιρικής Ένωσης να μας γράψει δύο λόγια για εκείνη την παρόρμησή του η οποία αργότερα αναγνωρίστηκε ως μία από τις γενναιότερες και περήφανες πράξεις στην ιστορία του ποδοσφαίρου και ασφαλώς της ΑΕΚ. Και εκείνος εισάκουσε την επιθυμία μας και έγραψε τα ακόλουθα:

«Πάμε με την καρδιά μας»

« Συμπληρώνονται 15 χρόνια από την ημέρα που η ΑΕΚ έσπασε το εμπάργκο του πολέμου και απέδειξε στην πράξη ότι οι αγώνες αλληλεγγύης έξω από τους αγωνιστικούς χώρους είναι πιο σημαντικοί από αυτούς μέσα στα γήπεδα.

Το φιλικό με αντίπαλο την Παρτιζάν στο Βελιγράδι, εν μέσω βομβαρδισμών, έμεινε στην ιστορία του Συλλόγου μας ως ένα μεγάλο παράσημο υπερηφάνειας και διαφορετικότητας.

Δεν έχει σημασία ποιος ήταν ο εμπνευστής της αποστολής ΕΙΡΗΝΗΣ.

Ο Μελισσανίδης γράφει στο Sport24.gr για το ταξίδι στο Βελιγράδι

Είχα πει από την αρχή πως η συμμετοχή του καθενός ήταν εθελοντική αφού εν μέσω πολέμου δε θα μπορούσαν να δοθούν εγγυήσεις ασφάλειας σε κανέναν. Γι αυτό και δήλωσα ότι ... ΠΑΜΕ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΜΑΣ

Μετά το τέλος του αγώνα, που δεν έληξε ποτέ, οι φωνές όλων ενώθηκαν και το μήνυμα γενναιότητας στάλθηκε σε όλο τον πλανήτη. Οι εφημερίδες εντός και εκτός Ελλάδας, έγραφαν για αρκετές ημέρες πολύ τιμητικά σχόλια για το γεγονός.

Ο Μελισσανίδης γράφει στο Sport24.gr για το ταξίδι στο Βελιγράδι

Το ταξίδι αυτό θα μείνει έντονα χαραγμένο στη μνήμη όσων το έζησαν από κοντά ενώ η 7η Απριλίου 1999 ως μια ημερομηνία - σταθμός στην ένδοξη 90 χρονη ιστορία της ΑΕΚ.

Μια ομάδα με περήφανες προσφυγικές ρίζες όπως η δική μας, επιβάλλεται να παράγει ήθος. Η ΑΕΚ στο εμπόλεμο Βελιγράδι το υπενθύμισε παγκοσμίως».

Δημήτρης Μελισσανίδης

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ