ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ο Ματιάσεβιτς μένει στην ΑΕΚ για να δείξει τι μπορεί

CHAMPIONS LEAGUE / ΣΕΛΤΙΚ - ΑΕΚ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI)
CHAMPIONS LEAGUE / ΣΕΛΤΙΚ - ΑΕΚ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Η παρουσία του Μαϊστόροβιτς στο ΟΑΚΑ. Ο συσχετισμός με τον Ματιάσεβιτς. Το χρονικό περιθώριο για να αποδείξει ο νυν αθλητικός διευθυντής τη χρησιμότητά του. Το Sport24.gr αναλύει.

Η παρουσία στο ΟΑΚΑ του τέως τεχνικού διευθυντή της ΑΕΚ κι εν πολλοίς επιτυχημένου στο ρόλο του κατά τον έναν χρόνο που εργάστηκε στην Ένωση, σήκωσε σκόνη για συζήτηση και σπέκουλα. Άλλωστε ο πάντοτε συμπαθής στα κιτρινόμαυρα στέκια Ντάνιελ Μαϊστόροβιτς είναι άνεργος, έχοντας πριν από ένα μήνα παραιτηθεί από το πόστο του αθλητικού διευθυντή της Μπρομαποϊκάρνα.

Θα μπορούσε η επιστροφή του στην Ένωση να καταστεί εφικτή; Ο Μελισσανίδης έχει δείξει ότι δεν έχει πρόβλημα να αποφασίσει επιστροφές (παράδειγμα ο Λυμπερόπουλος), στην περίπτωση κατά την οποία θεωρήσει ότι αυτό θα είναι προς όφελος της ΑΕΚ. Άλλωστε είναι γενικώς παραδεκτό, ότι υπάρχουν περίοδοι κατά τις οποίες το τι θεωρεί εκείνος ως "λειτουργικό μοντέλο συνεργασιών", απέχει από την άποψη του κόσμου, για το αν είναι ταυτόχρονα επιτυχημένο ή όχι. Ισχύει ασφαλώς και για πρόσωπα.

Ωστόσο στους δύο, τρίτος δεν χωρεί. Η ΠΑΕ φρόντισε να "σβήσει" γρήγορα το θέμα που εκτός των συνόρων δημιουργήθηκε και σύμφωνα με το οποίο, ο Μαϊστόροβιτς προορίζεται για αντικαταστάτης του Βλάντιμιρ Ματιάσεβιτς σε ρόλο αθλητικού διευθυντή. Υπάρχει άλλωστε εν ενεργεία τεχνικός διευθυντής με τον οποίο ο Σέρβος βρίσκεται ακόμα σε διαδικασία εύρεσης των απαιτούμενων κωδικών συνεργασίας. Το να προστεθεί ακόμα ένας, μπλέξιμο θα προκαλέσει. Επίσης απόφαση αλλαγής προσώπων με αρμοδιότητες θεσμικές, αυτή τη στιγμή δεν προκύπτει.

Ο ΡΟΛΟΣ ΤΟΥ ΜΑΤΙΑΣΕΒΙΤΣ

Είναι πολλά αυτά που έχουν ακουστεί και καταγραφεί από τη 2α του περασμένου Ιουλίου, όταν ο Σέρβος ενεργοποιήθηκε σε ρόλο αθλητικού διευθυντή. Από το ότι επελέγη για να βοηθήσει στην πώληση ποδοσφαιριστών μέχρι και ότι ήλθε για να πρωτοστατήσει στο μεταγραφικό σχεδιασμό. Δεν ίσχυσε τίποτε αυτά, αλλά ούτε και είναι δίκαιο να χρεώνεται ο ίδιος τη γενικώς διαπιστωμένη προβληματική μεταγραφική δραστηριότητα της ΑΕΚ το περασμένο καλοκαίρι. Η οποία θα ήταν περισσότερη επώδυνη, αν ο ίδιος ο Μελισσανίδης δεν είχε αυτοβούλως αναλάβει σημαντικές υποθέσεις, για να μην πέσουν κι αυτές στο κενό.

Από την άλλη, ο Ματιάσεβιτς έχει πλέον συμπληρώσει τρεις μήνες (και 10 ημέρες) παρουσίας στην ΑΕΚ, δίχως να έχει καταγραφεί η συμβολή του στο οτιδήποτε που αφορούσε μεταγραφικές προσθήκες του καλοκαιριού. Όταν αφίχθη στην Αθήνα και μέχρι να μπει στο νόημα των νέων απαιτήσεων, ο Μελισσανίδης δρομολογούσε τις αποκτήσεις των Πόνσε και Μπογέ, η περίπτωση του Αλέφ ήταν από αυτές που το επιτελείο δούλευε πριν ακόμα έλθει ο Ουζουνίδης, ενώ στα τελειώματα της περιόδου, προστέθηκαν οι Σβάρνας και Γιαννιώτας, δηλαδή προσθήκες βεληνεκούς Λυμπερόπουλου.

Το διάστημα που διανύουμε, έως τη μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου, είναι σημαντικό (έως και κρίσιμο) για τον Ματιάσεβιτς καθώς και ο ίδιος αισθάνεται πλέον την πίεση. Ξέρει ότι πρέπει να εμφανίσει δουλειά και να φέρει αποτελέσματα, θέλει άλλωστε και εκείνος να νιώσει χρήσιμος και απαραίτητος, να αποδείξει δηλαδή ότι ως αθλητικός διευθυντής της ΑΕΚ, έχει καθοριστικό ρόλο σε θέματα μεταγραφών και πωλήσεων. Το Γενάρη θα φανούν πολλά...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ