ΑΕΚ

Ο Χιμένεθ θέλει πολύ τον Ρομέρο

Granada's Jaime Romero, left, jumps for a high ball with Barcelona's  Maxwell of Brazil during a Spanish La Liga soccer match in Granada, Spain, Tuesday, Oct. 25, 2011.  Barcelona won the match 1-0. (AP Photo/Daniel Tejador)
Granada's Jaime Romero, left, jumps for a high ball with Barcelona's Maxwell of Brazil during a Spanish La Liga soccer match in Granada, Spain, Tuesday, Oct. 25, 2011. Barcelona won the match 1-0. (AP Photo/Daniel Tejador) ASSOCIATED PRESS

Η ΑΕΚ προσπαθεί να ολοκληρώσει όσο το δυνατόν περισσότερες μεταγραφικές υποθέσεις μπορεί μέχρι την επόμενη Πέμπτη. Ο εξτρέμ Ρομέρο είναι ομολογημένος πόθος του Χιμένεθ, ενώ ο Λιβάγια αναμένεται στην Αθήνα το αργότερο ως την Τετάρτη.

Βάσει των όσων ίσχυαν στα μέσα της περασμένης εβδομάδας, ο αριστεροπόδαρος εξτρέμ Χάιμε Ρομέρο (22 ματς, 1 γκολ και 4 ασίστ τη σεζόν που ολοκληρώθηκε με την Οσασούνα) θα έπρεπε να αποτελέσει την πρώτη μεταγραφική προσθήκη στο κιτρινόμαυρο ρόστερ ενόψει της νέας σεζόν.

Ωστόσο συνέβησαν πράγματα τα οποία οδήγησαν τις πλευρές σε ένα χάσμα, που όμως δεν είναι απαραίτητα αγεφύρωτο.

Αφενός η Ένωση δεν επιθυμούσε να κλείσει εντελώς την πόρτα σε έναν παίκτη για τον οποίο ο προπονητής είχε υπερθεματίσει ως ικανή λύση, αφετέρου διότι ο ποδοσφαιριστής μπήκε σε διαδικασία να μείνει ελεύθερος από την Οσασούνα υπό την προϋπόθεση ότι θα παίξει μόνο σε ομάδα εκτός της Ισπανίας, ακριβώς επειδή ήταν βέβαιος ότι θα συνεχίσει την καριέρα του στην Ένωση.

Ποιο πρόβλημα προέκυψε; Η ΑΕΚ επικαλείται αθέτηση όρων της προφορικής συμφωνίας και η πλευρά του παίκτη ξαφνική μείωση των αποδοχών που αρχικώς είχαν συμφωνηθεί, ωστόσο η απόσταση εύκολα γεφυρώνεται.

Και από τη στιγμή που ο προπονητής επιμένει για την απόκτησή του, δεν αποκλείεται το θέμα να ανοίξει εκ νέου. Άλλωστε η ομάδα χρειάζεται απαραιτήτως κι έναν εξτρέμ που θα πατάει και θα δημιουργεί με το αριστερό πόδι και ο οποίος θα παίζει αμιγώς πτέρυγα. Ο Ρομέρο είναι ακριβώς τέτοια περίπτωση!

Από χθες οι δύο πλευρές έχουν επιστρέψει σε διαδικασία συζήτησης για το κοινό μέλλον τους. Με διαλλακτικότητα και υποχωρήσεις, η απόκτηση του 27χρονου εξτρέμ είναι εφικτή.

Για τον προπονητή, ο Ρομέρο έχει στοιχεία που δεν βρίσκεις εύκολα σε κανέναν άλλον εξτρέμ από αυτούς που σήμερα ευδοκιμούν στη Σούπερ Λίγκα. Κοντολογίς ο προπονητής πιστεύει ότι μπορεί να κάνει τη διαφορά στο ελληνικό πρωτάθλημα.

ΣΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ ΕΥΘΕΙΑ ΤΟΥ ΛΙΒΑΓΙΑ

Η ΑΕΚ και η Λας Πάλμας έχουν βρει τους απαιτούμενους κώδικες συνεργασίας, οπότε πρόβλημα οικονομικής φύσεως στη μεταξύ τους συζήτηση δεν θα υπάρξει. Οι πληροφορίες μιλούν για ύπαρξη συμφωνίας ώστε ο Κροάτης επιθετικός να αποκτηθεί ως δανεικός με οψιόν αγοράς που δεν θα είναι απαγορευτική (1,5-2 εκατ. ευρώ).

Επίσης είναι δεδομένο ότι η Ένωση θα καλύψει τις αποδοχές του υπάρχοντος συμβολαίου (700.000 ευρώ) συν την εφορία. Συνολικά ο δανεισμός ενός έτους, θα κοστίσει στην Ένωση περίπου (ή και κάτι παραπάνω από) 1,5 εκατ. ευρώ.

Τις τελευταίες ώρες οι άνθρωποι που χειρίζονται την υπόθεση δουλεύουν πυρετωδώς προκειμένου να ξεπεραστούν όλα τα διαδικαστικά ζητήματα και να αφιχθεί ο Λιβάγια (αύριο ή μεθαύριο) με σκοπό να υπογράψει άμεσα το συμβόλαιό του και όχι να ξεκινήσει κύκλος συζητήσεων.

Είναι άλλωστε πάγια τακτική των Κιτρινόμαυρων να μην αποφασίζουν πλέον την έλευση παίκτη εφόσον δεν είναι υπάρχει η βεβαιότητα ότι όλα είναι φιξαρισμένα για να πέσουν υπογραφές.

Ο 23χρονος Κροάτης φορ, είχε εκτός τις πολλές ομολογουμένως κάρτες, 5 γκολ και 3 ασίστ στην κορυφαία κατηγορία του ισπανικού ποδοσφαίρου, ενώ σημείωσε δύο υπέροχα σε εκτέλεση τέρματα απέναντι στην Ατλέτικο Μαδρίτης για το Κύπελλο Ισπανίας.

Προέρχεται από γεμάτη σεζόν, την πιο παραγωγική και επιτυχημένη στην καριέρα του σε κορυφαίο επίπεδο και τον ενδιαφέρει να συνεχίσει ως βασικός, κάτι που με τις ισχύουσες συνθήκες θα πρέπει να ξεχάσει στην ομάδα που ανήκει.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Επίσημο: Στην ΑΕΚ ο Γιακουμάκης
Όλα ανοιχτά για Σκόκο
Λιβάγια, Κλωναρίδης και Μανόλο

Φωτογραφία: (AP Photo/Daniel Tejador)

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ