ΑΕΚ

Ο Μανόλο "φτιάχνει" τον Λόπες όπως τον Λαμπρόπουλο

ΚΥΠΕΛΛΟ / ΑΕΚ - ΛΑΜΙΑ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: KOSTAS VILLA / EUROKINISSI)
ΚΥΠΕΛΛΟ / ΑΕΚ - ΛΑΜΙΑ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: KOSTAS VILLA / EUROKINISSI) EUROKINISSI

Ο Μανόλο Χιμένεθ έχει έναν μοναδικό τρόπο για να ανεβάζει την ψυχολογία των παικτών του και να παίρνει το 100% από τον καθένα και το τελευταίο παράδειγμα είναι η περίπτωση του τραυματία Λόπες.

Η ΑΕΚ βρίσκεται πολύ κόντά, μετά το 2-0 επί της Λαμίας στον πρώτο ημιτελικό, να δηλώσει παρούσα σε τελικό Κυπέλλου Ελλάδας για τέταρτη διαδοχική χρονιά και τρίτη με αντίπαλο τον ΠΑΟΚ (εκείνος επικράτησε 2-0 του Αστέρα Τρίπολης στον πρώτο ημιτελικό) και ένα έξτρα κίνητρο για τον Μανόλο Χιμένεθ για να πάει την ομάδα του στον τελικό είναι ένας... τραυματίας.

Ο λόγος για τον Έλντερ Λόπες, με τον Ισπανό τεχνικό να δείχνει πόσο καλά χειρίζεται τα θέματα της ψυχολογικής και πνευματικής κατάστασης των ποδοσφαιριστών του, κάνοντας ειδική αναφορά στο θέμα του τραυματισμού του και δίνοντάς του δύναμη για να επιστρέψει δριμύτερος.

"Εγώ χρωστάω κάτι στον Λόπες και ελπίζω να μπορέσω να του το αποπληρώσω αυτό το χρέος φέτος. Το σημαντικό είναι πως δουλεύει καθημερινά όλο και περισσότερο μαζί με την ομάδα.

Όταν φύγει από τον Λόπες αυτός ο φόβος του να βάζει το πόδι τότε θα είναι έτοιμος να παίξει. Σε τέτοιου είδους τραυματισμούς δεν πρέπει να πιέζουμε για να δώσουμε κάποιες συγκεκριμένες ημερομηνίες.

"Μακάρι να είναι μαζί μας σε έναν τελικό γιατί στον τελευταίο ήταν εκτός. Θα το προσπαθήσω", τόνισε ο Χιμένεθ, δείχνοντας πως είναι κοντά σε όλους τους ποδοσφαιριστές, ειδικά όταν χρειάζονται έναν άνθρωπο να τους καθοδηγεί και να τους εμψυχώνει μέσα στα αποδυτήρια.

Φυσικά, για τους μυημένους στο κιτρινόμαυρο ρεπορτάζ, η όμορφη αυτή χειρονομία του Ισπανού τεχνικού να στηρίξει τον παίκτη του που βρίσκεται πολύ καιρό εκτός δράσης, μόνο τυχαία δεν είναι.

Το έχει ξανακάνει στο παρελθόν, με τον Βασίλη Λαμπρόπουλο να είναι τότε ο "ευνοημένος", ο οποίος σε παλαιότερη τηλεοπτική του συνέντευξη στην Nova είχε αποκαλύψει την τρομερή δύναμη που είχε αντλήσει μέσω του προπονητή του σε μία δύσκολη φάση της καριέρας του όπου έπεσε θύμα σοβαρού τραυματισμού.

"Με βοήθησε αρκετά το καλοκαίρι, ήρθε και μου είπε ‘’αν δεν σε ανανεώσουν δεν θα μείνω ούτε εγώ’". Αν του δώσεις πράγματα θα σου τα δώσει", είχε δηλώσει χαρακτηριστικά ο στόπερ της Ενωσης.

Photo Credits: Εurokinissi

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

Η ΑΕΚ διαψεύδει για Κουλιμπαλί
TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ