ΑΕΚ

Ο Λιβάγια όλα τα... γυρίζει

SUPERLEAGUE / ΑΕΚ - ΠΑΟΚ / ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΟ ΛΙΒΑΓΙΑ / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ΑΕΚ - ΠΑΟΚ / ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΟ ΛΙΒΑΓΙΑ / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ / EUROKINISSI) EUROKINSSI

Η ΑΕΚ φέτος δεν σταματάει να κάνει ανατροπές στα αποτελέσματα και όλες έχουν την "σφραγίδα" του Λιβάγια. Το Sport24.gr αναλύει. (VIDEOS)

Σε δυο συνεχόμενες αγωνιστικές και μάλιστα με ντέρμπι της ΑΕΚ απέναντι σε ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκό, οι Έλληνες οπαδοί τον ψήφισαν ως τον πολυτιμότερο. Στην Κροατία έχουν πλέον ως σλόγκαν πως "τίποτα δεν τελειώνει, αν αυτός δεν μιλήσει τελευταίος".

Στην Ισπανία το έχουν "δεμένο" πως η ΑΕΚ έχει ξεκινήσει ήδη τις διαδικασίες για να ενεργοποιήσει την οψιόν αγοράς του. Το δίχως άλλο, ο Μάρκο Λιβάγια είναι ο πρωταγωνιστής σ’ όσα κάνει η φετινή ΑΕΚ. Ακόμα και με την κυριολεκτική έννοια του όρου.

Βλέπετε, αν υπάρχει ένα χαρακτηριστικό της φετινής ομάδας της Ένωσης, είναι η συνήθεια της, να ανατρέπει αποτέλεσμα. Και αν ρίξει κανείς μια προσεκτική ματιά σ’ όλες αυτές τις ανατροπές, θα διαπιστώσει πως ανεξαιρέτως, φέρουν την σφραγίδα του Λιβάγια. Το Sport24.gr αναλύει...

ΌΤΑΝ ΞΕΚΙΝΑΕΙ ΤΟ ΜΑΤΣ ΚΑΙ ΜΙΛΑΕΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΣ

Δεν είναι ο Λιβάγια από τους τύπους που συμβιβάζονται εύκολα με την λέξη ήττα. Βεβαίως πολλοί το λένε αυτό, λίγοι το αποδεικνύουν στην πράξη. Ο Κροάτης φορ ανήκει σ’ αυτή την κατηγορία των λίγων. Και το έχει αποδείξει. Στο ματς με την Αούστρια Βιέννης στο ΟΑΚΑ, ο Λιβάγια ξεκίνησε βασικός.

Ήταν αυτός που άνοιξε το σκορ νωρίς. Αλλά κυρίως, ήταν αυτός που μίλησε τελευταίος, όταν οι Αυστριακοί είχαν γυρίσει το ματς και απειλούσαν να φύγουν με το διπλό. Σκόραρε στο 90’ και έδωσε έναν βαθμό που μπορεί να αποδειχθεί χρυσάφι.

Επίσης στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό στην Λεωφόρο, ο Λιβάγια ήταν και πάλι βασικός. Το ματς για την ΑΕΚ είχε στραβώσει από νωρίς. Όμως ο Κροάτης φορ μίλησε στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων και έσωσε την παρτίδα για την Ένωση.

ΌΤΑΝ ΜΠΑΙΝΕΙ ΣΤΟ ΜΑΤΣ ΚΑΙ ΤΑ ΚΑΝΕΙ ΟΛΑ

Ο Λιβάγια θεωρητικά δεν είναι από τους παίκτες που μένουν στον πάγκο. Στην πράξη όμως, ο Μανόλο Χιμένεθ δεν δίστασε να "μοιράζει" την θέση του βασικού φορ ανάμεσα στον Κροάτη φορ και τον Αραούχο. Και ο Ισπανός τεχνικός έχει αφήσει αρκετές φορές εκτός ενδεκάδας τον Λιβάγια. Όμως τις περισσότερες εξ αυτών, χρειάστηκε να τον ρίξει στο ματς, για να βοηθήσει την ΑΕΚ να πάρει αποτέλεσμα. Και ο Λιβάγια έκανε τα… πάντα. Σκόραρε, έδινε ασίστ, κέρδιζε ακόμα και πέναλτι.

- Στο ματς πρωταθλήματος με τη Λαμία, ο Λιβάγια μπήκε στο 64’ με το αποτέλεσμα στο 0-0. Στο 80’ κέρδισε το πέναλτι, με το οποίο η ΑΕΚ νίκησε με 1-0.

- Στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό ο Κροάτης φορ μπήκε στο ματς με το ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου και με το σκορ 0-1. Στο 90’ έδωσε μια ασίστ έτοιμο γκολ για τον Μάνταλο για το 3-2.

- Στο παιχνίδι με τη Ριέκα, ο Λιβάγια μπήκε στο ματς στο 30’ και με το σκορ στο 0-2. Δεν σκόραρε, ούτε έδωσε ασίστ, αλλά ήταν ο παίκτης που άλλαξε την αγωνιστική εικόνα της ΑΕΚ. Και έπαιξε καθοριστικό ρόλο, ώστε να διαμορφωθεί το τελικό 2-2.

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ