ΑΕΚ

Ο κόουτς της Λας Πάλμας στο Sport24.gr: "Έτοιμος από την πρώτη εβδομάδα ο Μασούντ"

Ο κόουτς της Λας Πάλμας στο Sport24.gr: "Έτοιμος από την πρώτη εβδομάδα ο Μασούντ"

Ο Πακίτο Ορτίθ, υπό τις οδηγίες του οποίου προπονήθηκε ο Μασούντ Σοτζέι τις τελευταίες δύο εβδομάδες στη Λας Πάλμας, μιλά στο Sport24.gr για την αγωνιστική κατάσταση του νέου μεταγραφικού αποκτήματος της ΑΕΚ.

Ο Μασούντ Σοτζέι προβάρει τη φανέλα της ΑΕΚ. Η αντίστροφη μέτρηση της θητείας του στον Πανιώνιο ξεκίνησε μετά το ματς στην Ξάνθη (19/11), στην πόλη της Θράκης. Τα πολλά νεύρα του 33χρονου Ιρανού επιτελικού μέσου ανάγκασαν τον τεχνικό των "κυανέρυθρων", Μιχάλη Γρηγορίου, να τον αντικαταστήσει στο ημίχρονο και να περάσει στη θέση του τον Σαραμαντά.

Ο κόουτς της Λας Πάλμας στο Sport24.gr: "Έτοιμος από την πρώτη εβδομάδα ο Μασούντ"

Ο "Ιστορικός" παραχώρησε αναγκαστική άδεια στον Μασούντ (όπως και στον Οικονόμου), θέτοντάς τον εκτός ομάδας ουσιαστικά. Ο ίδιος βρήκε στέγη σε μία "πρώην". Άφησε τη Νέα Σμύρνη και πήγε στα Κανάρια Νησιά για να κάνει προπονήσεις με τη Λας Πάλμας, τη φανέλα της οποίας φόρεσε τη σεζόν 2013-2014.

Μπορεί να "πέτυχε" την "ουνιόν" σε "κακό φεγγάρι" - αλλαγή τεχνικής ηγεσίας, δυσχερή αγωνιστική κατάσταση και βαθμολογική θέση - αλλά ο στόχος του ήταν άλλος. Να διατηρηθεί σε φόρμα, να μη χάσει ρυθμό, να μπορεί να είναι έτοιμος στην επόμενη ομάδα του.

Ο κόουτς της Λας Πάλμας στο Sport24.gr: "Έτοιμος από την πρώτη εβδομάδα ο Μασούντ"

Μόλις ανακοινώθηκε το "διαζύγιό" του με τον Πανιώνιο, άνοιξε ο δρόμος για την ΑΕΚ. Εξάλλου, το "φλερτ" με την Ένωση υπήρχε από παλιά. Αλήθεια, ωστόσο, σε τι κατάσταση μπορεί να βρίσκεται ένας ποδοσφαιριστής χωρίς ματς για ενάμιση μήνα; Ο προσωρινός τεχνικός της Λας Πάλμας - διάδοχος του Αγεσταράν, Πακίτο Ορτίθ είναι αυτός που επέβλεπε καθημερινά τις προπονήσεις στις οποίες συμμετείχε ο Μασούντ.

Μιλά στο Sport24.gr για την αγωνιστική κατάσταση του Ιρανού, πλέκει το εγκώμιό του και ξεκαθαρίζει ότι δεν έχει την παραμικρή αμφιβολία ότι ακόμη και σε μία εβδομάδα από την έναρξη των προπονήσεων με την ΑΕΚ θα είναι σε θέση να αγωνιστεί.

"Ο Μασούντ προπονήθηκε με την ομάδα για να διατηρηθεί σε φόρμα. Απλά, έκανε προπονήσεις με όλη την ομάδα. Ζήτησε την άδεια από την ομάδα, την έλαβε. Όσο τον είδα εγώ, δεν είχε κανένα πρόβλημα να βγάλει ολόκληρη την προπόνηση.

Νομίζω ότι είναι ζήτημα απλά να βρει το ρυθμό του. Είναι να παίξει το πρώτο ματς, να ενταχθεί στο σύνολο και όλα τα άλλα θα έρθουν. Δεν έβγαλε το παραμικρό πρόβλημα, ήταν στο ίδιο επίπεδο με τους άλλους παίκτες της ομάδας.

SUPERLEAGUE / ΑΕΚ - ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / Eurokinissi Sports)
SUPERLEAGUE / ΑΕΚ - ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

Δεν τον γνώριζα πριν. Τον γνώρισα εδώ. Η αλήθεια είναι ότι με εξέπληξε ευχάριστα με τη συμπεριφορά του. Επιμένω, μπορεί να είναι μικρό το χρονικό διάστημα, αλλά δεν έβγαλε το παραμικρό πρόβλημα. Θεωρώ ότι από την πρώτη κιόλας εβδομάδα που θα κάνει προπονήσεις, θα μπορεί να αγωνιστεί.

Ήταν πολύ ήρεμος. Εντάχθηκε άμεσα στο πνεύμα της ομάδας. Μπορεί να έχει περάσει ξανά από τη Λας Πάλμας, αλλά δεν είναι και το πιο εύκολο να έρχεσαι έστω για δύο εβδομάδες και να προσαρμόζεσαι αμέσως. Ο σκοπός του ήταν ένας: Να προπονηθεί και να διατηρηθεί σε φόρμα. Δεν παρέκκλινε ούτε λεπτό από το στόχο του".

Η διαφορά του ισπανικού με το ελληνικό ποδόσφαιρο χαώδης. Ο 48χρονος Ανδαλουσιανός τεχνικός εκφράζει τη βεβαιότητα ότι ο Μασούντ μπορεί να αγωνιστεί με την ίδια ευκολία τόσο σε μια ομάδα που παλεύει για τον τίτλο στη Super League Σουρωτή, όσο και σε μια ομάδα που παλεύει για να παραμείνει στη La Liga.

"Θεωρώ ότι μπορεί να αγωνιστεί τόσο σε μια ομάδα που κάνει πρωταθλητισμό στην Ελλάδα, όπως η ΑΕΚ, όσο και σε μια ομάδα που παλεύει για την παραμονή της στην Ισπανία, όπως η Λας Πάλμας. Πρώτα από όλα, έχει μεγάλη εμπειρία. Σίγουρα είναι ένας παίκτης ποιότητας κι αυτό φαίνεται στην πρώτη του επαφή με την μπάλα".

Η συζήτηση ολοκληρώνεται με... Μανόλο Χιμένεθ. Ο Πακίτο Ορτίθ γνωρίζει τον τεχνικό της Ένωσης από τα ισπανικά γήπεδα και πλέκει το εγκώμιό του: "Είναι έμπειρος τεχνικός κι ως το σημαντικότερο προτέρημά του θεωρώ το γεγονός ότι απέκτησε αυτήν την εμπειρία τόσο στην Ισπανία, όσο και στο εξωτερικό. Τα πάει καλά στην Ελλάδα και του εύχομαι να έχει μόνον επιτυχίες".

Photo credits: Eurokinissi

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ