ΑΕΚ

Ο ήρωας με το 11

ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ / ΑΕΚ - ΠΑΟΚ  (ICONPRESS/ΧΡΗΣΤΟΣ ΝΤΟΥΝΤΟΥΜΗΣ) ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΟ ΑΡΑΟΥΧΟ
Αραούχο ICON

Η φανέλα με το νο. 11 βρήκε μετά από χρόνια το σωστό κάτοχο. Ωστόσο ο Αραούχο έχει στην ΑΕΚ την ταμπέλα της προσωρινότητας και η παραμονή του μοιάζει πολύ δύσκολη. Τι λέει ο ίδιος για την εν Ελλάδι περιπέτειά του. Το Sport24.gr έχει το ρεπορτάζ.

Ο Θωμάς Μαύρος ήταν ο επιθετικός που έδωσε στην κιτρινόμαυρη φανέλα με το νο. 11 τη διαχρονικότητα ενός μύθου. Ήταν αυτός που έκανε τους επόμενους να διστάζουν μπροστά στην πρόκληση να το φορέσουν και όσους το τόλμησαν δίχως να διαθέτουν το απαιτούμενο ανάστημα, να το πληρώνουν με ειρωνείες και αναθέματα.

Ο Ντέμης Νικολαΐδης υπήρξε ο ικανότερος συνεχιστής της ιστορίας, ο πιο άξιος όσων ακολούθησαν το Μαύρο αλλά και τον ίδιο τον εαυτό του καθώς άλλος ήρωας με το 11 στην πλάτη είχε χρόνια να εμφανιστεί. Και παρόλο που κάμποσοι ικανοί παίκτες μπήκαν στον πειρασμό (Σαββίδης, Κασάπης, Σλίσκοβιτς κ.α.) και στάθηκαν αξιοπρεπώς, ουδείς δεν καταφέρει να μεταφέρει στην εξέδρα το ρίγος της αίσθησης ότι η πιο θρυλική φανέλα στην ιστορία της ομάδας μπήκε στο σώμα ενός που ήταν ταμένος για να τη φορέσει.

Ίσως ακούγεται υπερβολικό όλο αυτό, όμως ο Αργεντινός Σέρχιο Αραούχο είναι το πρόσωπο που ο μέσος οπαδός της ομάδας αντιμετωπίζει ως τη φιγούρα που θέλει να ταυτιστεί μαζί της. Να φωνάξει δυνατά το όνομά του. Να αγοράσει τη φανέλα του. Να του δώσει την κεντρική θέση στη σελίδα του στο facebook. Να βγει έξω από γήπεδο και να πει στον κολλητό του ξανά και ξανά, «ρε συ τι παικταράς είναι αυτός;».

Και ασφαλώς να εμπνευστεί συνθήματα όπως το «είσαι ένα ποτό αλκοολούχο, Αραούχο, Αραούχο» ή το ακόμα πιο περιπαικτικό και εμπνευσμένο «ξύνω Σκρατς και ρίχνω Τζόκερ, παίζω όλη μέρα Πόκερ, δε μου απέμεινε ούτε ρούχο, Τίγρη κράτα Αραούχο» (προσκαλώντας το Δημήτρη Μελισσανίδη για μια επένδυση που θα κοστίσει κάμποσα εκατομμύρια ευρώ).

ΤΟ ΔΥΣΚΟΛΟ ΜΕΛΛΟΝ

Και κάπου εκεί, ξεκινούν οι σκοτεινές και απαισιόδοξες σκέψεις για το μέλλον. Πάνω που βρήκαν ξανά ένα σημείο αναφοράς στην ποδοσφαιρική ομάδα, τον «ήρωα με το 11», αυτός παρουσιάζεται ως προσωρινός. Για την ακρίβεια είναι όντως τέτοιος διότι ανήκει στην ισπανική Λας Πάλμας με την υποχρέωση να συγκαταλέγεται στο ρόστερ της ΑΕΚ ως τις 30 Ιουνίου. Ασφαλώς και ήταν μια παράμετρος που όλοι γνώριζαν εξ αρχής.

Δεν ήξεραν όμως και τι θα αντικρίσουν μπροστά τους για να τους νοιάζει ιδιαίτερα. Τώρα που έχουν γνώση, υψώνουν καθημερινά το λάβαρο της απόλυτης απαίτησης για την αγορά του από το σύλλογο της Πριμέρα Ντιβισιόν. Ομως η κατάσταση δεν είναι τόσο απλή. Βασικά είναι ολωσδιόλου δύσκολη, για τους πλέον απαισιόδοξους ως ουτοπική και ανέφικτη.

Για να μπορέσει να κρατήσει η Ενωση τον Αραούχο τουλάχιστον για την επόμενη σεζόν, θα πρέπει να μην προκύψουν προτάσεις στη Λας Πάλμας, η οποία το καλοκαίρι του 2015 αρνήθηκε τα 10 εκατ. ευρώ που της άπλωσε στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης η ιταλική Παλέρμο. Φαντάζει μη λογικό ένα τέτοιο σενάριο, όταν ήδη έχει προκύψει ενδιαφέρον από ισπανικούς συλλόγους της Πριμέρα Ντιβισιόν.

Κοντολογίς, εφόσον η ΑΕΚ θέλει να τον κρατήσει στην Ελλάδα θα πρέπει να χρυσοπληρώσει τον ιταλικό σύλλογο. Οι γνώστες της πιάτσας μιλούν για ένα ποσό κοντά στα 7-8 εκατ. ευρώ. Αν πέσουν μέσα, απλώς ξεχάστε τον Αραούχο και απολαύστε τον για όσο θα βρίσκεται εδώ.

ΤΙ ΛΕΕΙ ΚΑΙ ΘΕΛΕΙ Ο ΙΔΙΟΣ

Ο Αραούχο ουδέποτε τορπίλισε τις καλές σχέσεις που μόνιμα διατηρούσε με την ομάδα της Λας Πάλμας. Το έδειξε και με την πρόσφατή επίσκεψή του στα λημέρια του συλλόγου στον οποίο ανήκει. Ωστόσο τόσο ο ίδιος όσο (κυρίως) ο ατζέντης του, δεν λησμονούν τον τρόπο με τον οποίο ο Αργεντινός αφέθηκε εκτεθειμένος από την ισπανική ομάδα όταν έγινε ο ντόρος για την οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ.

Από την πλευρά του ποδοσφαιριστή εκφράζεται πάντοτε ένα «γιατί» όπως και η πεποίθηση ότι έπαψαν να έχουν πραγματικά σχέδια για εκείνον και το μόνο που τους ενδιέφερε ήταν να τον παραχωρήσουν κάπου μόνο και μόνο για να μη χαθεί η μεταπωλητική αξία του. Κοινώς, έσπασε το ανθρώπινο κομμάτι της ιστορίας.

Σήμερα ο Αραούχο δηλώνει χαρούμενος ξανά στην ΑΕΚ. Φαίνεται ξεκάθαρα από τον τρόπο με τον οποίο αγωνίζεται, το κέφι του αλλά και όσα παρουσιάζει μέσα στα γήπεδα. Και ναι, από το να επιστρέψει στη Λας Πάλμας ή να δοθεί δανεικός σε άλλη ομάδα, εκφράζει την προτίμηση να παραμείνει στην Ένωση για επιπλέον μία σεζόν. Δεν είναι στο χέρι του, όμως βρίσκεται σε θέση να κινήσει νήματα.

Όλα θα εξαρτηθούν από τις προτάσεις που θα προκύψουν ή όχι για την αγορά του. Η ΑΕΚ δεν μπορεί να παίξει σε αυτά τα ποσά. Αν όμως δεν εμφανιστεί η πρόταση που θα ικανοποιήσει τη Λας Πάλμας, τότε οι ελπίδες για εκ νέου δανεισμό του Αραούχο θα αναπτερωθούν. Σε κάθε περίπτωση, η Ένωση θέλει να ξέρει το αργότερο μέχρι τις 10 Ιουνίου. Και παράλληλα, η εύρεση αντικαταστάτη θα πρέπει να δουλεύεται.

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ