ΑΕΚ

Ο γρίφος του Μαρίνου

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ ΑΕΚ / CHAMPIONS LEAGUE / ΑΓΙΑΞ - ΑΕΚ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI)
Ουζουνίδης EUROKINISSI

Ανακατεύει την τράπουλα της ενδεκάδας (και του σχήματος) της ΑΕΚ ο Ουζουνίδης και ετοιμάζει εκπλήξεις για τον αγώνα της Τετάρτης (19/9 – 19.55) με τον Άγιαξ. Οι δυο εκδοχές στο γρίφο του τεχνικού της Ένωσης.

Στο φινάλε του βασικού σταδίου της προετοιμασίας της ΑΕΚ και λίγο πριν ξεκινήσουν οι επίσημες αγωνιστικές υποχρεώσεις, ο Μαρίνος Ουζουνίδης υποστήριζε πως «έχουμε στο μυαλό εναλλακτικά συστήματα, αλλά για αρχή δουλεύουμε ένα για να μάθουμε να το λειτουργούμε σωστά». Και από τότε ο τεχνικός της Ένωσης ήταν απολύτως συνεπής.

Η ΑΕΚ πήγε με το 4-2-3-1 σ’ όλα τα επίσημα ματς που έχει δώσει σε Ελλάδα και Ευρώπη. Ακόμα και σ’ αυτό απέναντι στην Σέλτικ στη Γλασκώβη. Όμως δεν αποκλείεται να ήρθε το πλήρωμα του χρόνου, για ένα ανακάτεμα της τράπουλας, στο παιχνίδι με τον Άγιαξ στην Γιόχαν Κρόιφ Αρένα, την Τετάρτη (19/9-19.55). «Το σκεφτόμαστε και το έχουμε συζητήσει και με τους παίκτες» είπε ο Ουζουνίδης βάζοντας στο τραπέζι τον αγωνιστικό γρίφο.

Ο τεχνικός της ΑΕΚ άφησε να εννοηθεί πως η αφορμή για τις πιθανές αλλαγές, είναι οι απουσίες. Ωστόσο τα κενά του Λιβάγια, του Μπακασέτα και του Λόπες, θα μπορούσαν να καλυφθούν χωρίς να χρειαστούν διαφοροποιήσεις στον σχηματισμό. Επομένως τα αίτια τις αλλαγής συστήματος (και προσώπων), αν τελικά κλειδώσει, θα είναι… βαθύτερα. Και θα έχουν να κάνουν κυρίως με το «διάβασμα» του παιχνιδιού του Άγιαξ. Αλλά και με τις παγίδες που θέλει να βάλει ο Ουζουνίδης στον προπονητή των Ολλανδών.

ΤΟ "ΚΛΕΙΔΙ" ΤΣΟΣΙΤΣ ΚΑΙ ΤΑ ΔΥΟ ΣΕΝΑΡΙΑ

Όλα δείχνουν πως στο μυαλό του τεχνικού της ΑΕΚ, το κλειδί μιας αλλαγής στον σχηματισμό, είναι ο Ούρος Τσόσιτς. Ο Ουζουνίδης σκέφτεται να «ρίξει» στη βασική ενδεκάδα τον Σέρβο αμυντικό. Κάτι που εκ των πραγμάτων θα διαφοροποιήσει τον σχηματισμό της ΑΕΚ καθώς θα μπει είτε ένας τρίτος στόπερ, είτε ένας τρίτος χαφ. Και κάπου εδώ μπαίνουν τα δυο σενάρια. Είτε ο Τσόσιτς να παίξει λίμπερο με τον Λαμπρόπουλο και τον Οικονόμου μπροστά του σε θέσεις στόπερ και το σύστημα θα γίνει 3-5-2. Με τον Σιμόες και τον Γαλανόπουλο αμυντικά χαφ, τον Μάνταλο σε ρόλο ελεύθερο και τον Πόνσε με τον Κλωναρίδη. Είτε ο Τσόσιτς θα παίξει ως αμυντικό χαφ, με τον Σιμόες και τον Γαλανόπουλο ως εσωτερικά χαφ, σ’ ένα σχήμα 4-3-3. Με τον Πόνσε κορυφή και τον Μάνταλο με τον Γκάλο στα δυο «φτερά» της επίθεσης. Και τον Χουλτ, τον Οικονόμου, τον Λαμπρόπουλο και τον Μπακάκη στην τετράδα της άμυνας.

Το δεύτερο σενάριο μοιάζει επικρατέστερο. Και ποδοσφαιρικά πιο ορθολογικό, με δεδομένο πως ο Άγιαξ είναι μια ομάδα που παίζει πολύ από τα άκρα. Βεβαίως ο γρίφος που έβαλε ο Ουζουνίδης στη συνέντευξη Τύπου, μπορεί να έχει και μια ακόμα πιο απλή λύση, από την αλλαγή σχηματισμού. Την… μπλόφα. Δεν αποκλείεται δηλαδή το ενδεχόμενο, ο τεχνικός της ΑΕΚ να μην αλλάξει τελικά τίποτα. Και να πάει με το… γνωστό 4-2-3-1 και με τον Κλωναρίδη μαζί με τον Πόνσε στην επίθεση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

Ουζουνίδης: "Πιθανή η αλλαγή σχήματος"
Μάνταλος: "Είναι δικαίωση"
Μπάρκας: "Μπορούμε να τους κάνουμε ζημιά"

Photo credits: Eurokinissi

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ