ΑΕΚ

Ο γρίφος της μεσαίας γραμμής

Ο γρίφος της μεσαίας γραμμής

Το Sport24.gr ανοίγει τον φάκελο της κιτρινόμαυρης μεσαίας γραμμής και βρίσκει μέσα αρκετές υποθέσεις που σηκώνουν συζήτηση.

Μία - μία να πιάσεις τις περιπτώσεις, όλες παρουσιάζουν κάποια ιδιαιτερότητα. Ο κεντρικός άξονας της κιτρινόμαυρης μεσαίας γραμμής είναι ένας γρίφος ενόψει της νέας σεζόν, καθώς για όλους τους ποδοσφαιριστές που φόρεσαν φέτος τη φανέλα της, υπάρχει ένα αλλά! Γίνεται (ή θα γίνει) συζήτηση.

Προσέξτε:

1. ΑΝΤΡΕ ΣΙΜΟΕΣ

ΓΙΟΥΡΟΠΑ ΛΙΓΚ / ΝΤΙΝΑΜΟ ΚΙΕΒΟΥ - ΑΕΚ / EUROPA LEAGUE / DYNAMO KYIV - AEK (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ / EUROKINISSI)
Σιμόες EUROKINISSI SPORTS

Ο Πορτογάλος περιμένει καιρό τώρα το κάλεσμα της ΑΕΚ προκειμένου οι δύο πλευρές να περάσουν από το στάδιο της προεργασίας (που ήδη έχει γίνει) σε εκείνο της υπογραφής νέου συμβολαίου με μεγαλύτερο χρονικό ορίζοντα από το υπάρχον, το οποίο εκπνέει το μεθεπόμενο καλοκαίρι (2019). Οι συζητήσεις βρίσκονται σε καλό δρόμο, εκατέρωθεν διάθεση υπάρχει, όπως επίσης και φιλολογικό επί της παρούσης ενδιαφέρον από ξένους συλλόγους. Ουδείς μπορεί να προβλέψει σε ποιο βαθμό θα μπορούσε να αλλάξει την ιστορία μια καλή οικονομική πρόταση προς την Ενωση.

ΦΕΤΟΣ ΜΕ ΤΗΝ ΑΕΚ: 29 ματς, 2 γκολ, 2 ασίστ σε όλες τις διοργανώσεις

2. ΑΣΤΡΙΤ ΑΪΝΤΑΡΕΒΙΤΣ

SUPERLEAGUE / ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ - ΑΕΚ / / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ - ΑΕΚ / / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο Σουηδός και εσχάτως διεθνής με την εθνική Αλβανίας μέσος, είχε μια ομολογουμένως δύσκολη σεζόν. Αναγκασμένος να παίρνει χρόνο συμμετοχής σε ρόλους που δεν ταιριάζουν απόλυτα στα χαρακτηριστικά του (επιτελικός μέσος είναι και όχι αμυντικός χαφ), έκανε ότι μπορούσε για να δώσει βοήθειες στην ομάδα. Εξαιρετική παρουσία στα αποδυτήρια, ουδέποτε παραπονέθηκε και πάντοτε κατέβαλε προσπάθεια να προσφέρει υπηρεσίες. Φτάνουν αυτά; Μάλλον όχι... Γι αυτό και πιθανότατα θα υπάρξει συζήτηση για τη χρησιμότητά του, παρόλο που το συμβόλαιό του εκπνέει το καλοκαίρι του 2019.

ΦΕΤΟΣ ΜΕ ΤΗΝ ΑΕΚ: 25 ματς, 2 γκολ, 2 ασίστ σε όλες τις διοργανώσεις

3. ΚΩΣΤΑΣ ΓΑΛΑΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΓΙΟΥΡΟΠΑ ΛΙΓΚ / ΑΕΚ - ΜΙΛΑΝ / EUROPA LEAGUE / AEK - MILAN / ΓΑΛΑΝΟΠΟΥΛΟΣ / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΣΤΟΛΗΣ / EUROKINISSI)
ΓΙΟΥΡΟΠΑ ΛΙΓΚ / ΑΕΚ - ΜΙΛΑΝ / EUROPA LEAGUE / AEK - MILAN / ΓΑΛΑΝΟΠΟΥΛΟΣ / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΣΤΟΛΗΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Πολύς ντόρος γίνεται τελευταία γύρω από το όνομά του, την επιλογή του να αλλάζει ατζέντη και να συνεργαστεί με τον πολύ καλά δικτυωμένο στη γερμανική λίγκα Πολ Κουτσολιάκο, το φιλολογικό επί της παρούσης ενδιαφέρον της Στουτγάρδης. Η αλήθεια είναι ότι θα έρθει η στιγμή που η ΑΕΚ θα πουλήσει ποδοσφαιριστή της και μάλιστα ακριβά. Αυτό είναι το σχέδιο και για τον Γαλανόπουλο, γι αυτό και προκύπτει απαίτηση για ποσό εκατομμυρίων ευρώ που δεν θα είναι μονοψήφιο. Ίσως όχι φέτος. Ίσως του χρόνου...

ΦΕΤΟΣ ΜΕ ΤΗΝ ΑΕΚ: 31 ματς, 0 γκολ, 0 ασίστ σε όλες τις διοργανώσεις

4. ΕΡΙΚ ΜΟΡΑΝ

SUPERLEAGUE / ΛΑΡΙΣΑ - ΑΕΚ / / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ΛΑΡΙΣΑ - ΑΕΚ / / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο Ισπανός μέσος αποκτήθηκε με σκοπό να ενισχύσει την ικανότητα της ομάδας στο passing game καθώς είναι ο τομέας στον οποίο διακρίνεται περισσότερο. Ωστόσο έως σήμερα, δεν έχει καταφέρει να "κουμπώσει" καλά με οποιονδήποτε παρτενέρ κι αν έχει δοκιμαστεί. Σαφώς και είναι πολύ πρόωρο το να ισχυριστεί κάποιος αν είναι ο παίκτης που χρειάζεται ή όχι η ΑΕΚ. Ούτε ότι θα τον μεταμορφώσει η καλοκαιρινή προετοιμασία, αυτό δεν είναι απαραίτητο ότι θα συμβεί, αν κρίνουμε από την περίπτωση του Αϊντάρεβιτς. Η Ένωση τον απέκτησε έως το 2021, αλλά πρέπει να αποδώσει πολύ καλύτερα για παραμείνει έως τότε...

ΦΕΤΟΣ ΜΕ ΤΗΝ ΑΕΚ: 8 ματς, 0 γκολ, 1 ασίστ σε όλες τις διοργανώσεις

5. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΟΝΕ

SUPERLEAGUE / ΑΕΚ - ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ / / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ΑΕΚ - ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ / / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Η εμπειρία και η ποιότητά του, βοήθησαν την ΑΕΚ να ανεβάσει σημαντικά το επίπεδο απόδοσης και λειτουργίας της στη μεσαία γραμμή της. Πολύ ευφυής και σίγουρος στο παιχνίδι του, ξεχειλίζει από προσωπικότητα στα μεγάλα ματς και είναι παίκτης που κάνει διαφορά. Αν δεν προϋπήρχε η πολύμηνη απραξία η οποία τον ανάγκασε να μπει με σημαντική καθυστέρηση στην ομάδα, θα είχε προσφέρει περισσότερα. Η παραμονή του ωστόσο δεν είναι εύκολη υπόθεση καθώς έχει συμβόλαιο με την Ουντινέζε. Διάθεση ωστόσο για συνέχιση της συνεργασίας, υπάρχει εκατέρωθεν.

ΦΕΤΟΣ ΜΕ ΤΗΝ ΑΕΚ: 17 ματς, 1 γκολ, 0 ασίστ σε όλες τις διοργανώσεις

5+1. ΓΙΑΚΟΜΠ ΓΙΟΧΑΝΣΟΝ

SUPERLEAGUE / ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ - ΑΕΚ / / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΤΑΚΗΣ ΣΑΓΙΑΣ / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ - ΑΕΚ / / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΤΑΚΗΣ ΣΑΓΙΑΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Μία ιστορία που όλα δείχνουν ότι δεν θα έχει αίσιο τέλος για την ΑΕΚ, παρά το γεγονός ότι προσπάθησε με διάφορους τρόπους να μεταπείσει τον Σουηδό. Ο Γιόχανσον είναι ξεκάθαρο ότι έχει θέσει ως προτεραιότητα την εύρεση ομάδας σε άλλο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα και δείχνει διατεθειμένος να περιμένει αρκετά μέχρι να το πετύχει, παρά το ντεζαβαντάζ για εκείνον, του σοβαρού τραυματισμού του στο γόνατο. Ο Σουηδός είναι πλέον καθημερινά στα Σπάτα και μια τελευταία προσπάθεια της Ένωσης να τον πείσει, δεν θα πρέπει να αποκλειστεί.

ΦΕΤΟΣ ΜΕ ΤΗΝ ΑΕΚ: 17 ματς, 1 γκολ, 0 ασίστ σε όλες τις διοργανώσεις

Photo Credits: Eurokinissi

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ