ΑΕΚ

Ο Γενάρης (δεν) είναι μακριά

ΚΥΠΕΛΛΟ / ΑΕΚ - ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ / / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: KLODIAN LATO / EUROKINISSI)
ΚΥΠΕΛΛΟ / ΑΕΚ - ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ / / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: KLODIAN LATO / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Στο τέλος της σεζόν, η ΑΕΚ θα ξαναβάλει στο μικροσκόπιο και θα αποφασίσει για το μέλλον των δυο από τις τρεις μεταγραφές που έκανε τον περασμένο Γενάρη, Μασούντ Σοτζέι κι Ερίκ Μοράν.

Το προφανές είναι πως ούτε ο Μανόλο Χιμένεθ, ούτε οι ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ αφήνουν το μυαλό τους να πάει πιο μακριά από τις τέσσερις αγωνιστικές που απομένουν για να τελειώσει το πρωτάθλημα, αλλά και τις μάχες που απομένουν για το Κύπελλο.

Άλλωστε καμία από τις δυο δουλειές ακόμα δεν έχει τελειώσει. Από την άλλη μεριά, κουβέντες για τον προγραμματισμό της νέας σεζόν, έχουν ήδη ανοίξει. Και έχουν μπει ζητήματα στο τραπέζι. Η αλήθεια είναι πως ανάμεσα σ’ αυτά τα ζητήματα, θα είναι σίγουρα και το μέλλον στην ΑΕΚ, των δυο από τις τρεις μεταγραφές που έγιναν τον Γενάρη.

Σε αντίθεση με πέρυσι, η Ένωση στην φετινή χειμερινή αγορά, δεν πήρε παίκτη με την μορφή δανεισμού. Όμως με εξαίρεση τον Νίκλας Χουλτ, που δεδομένα θα συνεχίσει στην ΑΕΚ, το «κιτρινόμαυρο» μέλλον και του Σοτζέι Μασούντ και του Έρικ Μοράν, θα τεθεί και πάλι επί τάπητος, στο φινάλε της φετινής σεζόν.

Η ΥΠΟΘΕΣΗ ΜΑΣΟΥΝΤ

Η πραγματικότητα είναι πως αν δεν είχε προκύψει ο σοβαρός τραυματισμός του Μάνταλου, ίσως η μεταγραφή του Μασούντ να μην είχε γίνει τον περασμένο Γενάρη. Από την άλλη μεριά, ο Ιρανός μεσοεπιθετικός είναι ένας παίκτης που εκτιμούσε πολύ και εξακολουθεί να εκτιμά ο Μανόλο Χιμένεθ.

Αν μάλιστα δεν "περπατούσε" ο Μασούντ στα 34 χρόνια του, ενδεχομένως και να μην υπήρχε καν κουβέντα για το αν θα μείνει ή όχι στην ΑΕΚ. Έχει συμβόλαιο εξάμηνο με οψιόν ανανέωσης. Θα παίξει και στο Παγκόσμιο Κύπελλο. Από τον Γενάρη μέχρι τώρα έχει κάνει δέκα ματς πρωταθλήματος, αλλά μόλις τα τέσσερα ως βασικός.

ΑΕΚ - ΛΑΜΙΑ / ΦΙΛΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ:ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ EUROKINISSI)
ΑΕΚ - ΛΑΜΙΑ / ΦΙΛΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ:ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ EUROKINISSI) EUROKINISSI

Έχει παίξει και σε τέσσερα ματς κυπέλλου, μ' ένα γκολ. Ενώ αγωνίστηκε και στο Κίεβο στην ρεβάνς με τη Ντιναμό, με την μεγάλη χαμένη ευκαιρία να τον "στοιχειώνει". Ακόμα "ταμείο" δεν έχει γίνει για την προσφορά του Μασούντ σ’ αυτό το δεύτερο μισό της σεζόν. Ενδεχομένως αν δεν υπήρχε ο προβληματισμός της ηλικίας, οι πιθανότητες για παραμονή θα ήταν περισσότερες. Τώρα φαίνεται οριακά να αγγίζουν το 50-50.

Η ΥΠΟΘΕΣΗ ΜΟΡΑΝ

Συμβόλαιο μέχρι και το 2021 υπέγραψε τον περασμένο Γενάρη ο Μοράν. Επομένως θεωρητικά δεν θα έπρεπε να ανοίξει κουβέντα για το μέλλον του. Όμως η αλήθεια είναι πως μέχρι τώρα έχει προβληματίσει πολύ με την εικόνα του και τον Χιμένεθ και τους ανθρώπους της ΑΕΚ. Δεν έχει "κολλήσει" με το παιχνίδι της ομάδας. Ενώ ορισμένες αντιδράσεις του μέσα στο γήπεδο, είναι ακραίες. Ακόμα και το φιλικό με τον Παναιτωλικό στο διάστημα της διακοπής, παραλίγο να το τινάξει στον αέρα, εξαιτίας ενός εξαιρετικά σκληρού μαρκαρίσματος.

ΚΥΠΕΛΛΟ / ΑΕΚ - ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ / / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
ΚΥΠΕΛΛΟ / ΑΕΚ - ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ / / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Έχει κάνει μόλις έξι συμμετοχές στο πρωτάθλημα, αλλά τις πέντε ως βασικός και δυο στο κύπελλο, ενώ δεν είχε δηλωθεί καν στην Ευρώπη για τα ματς με τη Ντινάμο. Ενδεχομένως να δικαιούται μια ευκαιρία, να δείξει τι μπορεί να κάνει, όταν θα έχει βάλει στα πόδια του και μια καλοκαιρινή προετοιμασία. Ωστόσο το ταμείο είναι ήδη μείον για τον Μοράν και όχι μόνο για την αγωνιστική του εικόνα από τον Γενάρη μέχρι τώρα.

Photo credits: Eurokinissi

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ