ΑΕΚ

Ο Γαλανόπουλος πρέπει να είναι προτεραιότητα

SUPERLEAGUE / ΑΕΚ - ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ΑΕΚ - ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο Κώστας Γαλανόπουλος είναι παίκτης από τα σπλάχνα της ομάδας, έγινε βασικός στην Εθνική και μπαίνει στον τελευταίο χρόνο του συμβολαίου του περιμένοντας μια καλή πρόταση για να επεκτείνει με την ΑΕΚ.

Είναι λογικό, όλα τα φώτα της δημοσιότητας, να στρέφονται πάνω στα βαριά χαρτιά της ΑΕΚ, στα ακριβά συμβόλαια των ξένων παικτών, στις υποθέσεις των Αραούχο, Λιβάγια και Ολιβέιρα, καθώς επίσης και σε εκείνη του Σιμάνσκι. Όπου δηλαδή απαιτείται μπόλικο χρήμα και πρέπει να γίνει προετοιμασία για δύσκολες διαπραγματεύσεις.

Σωστά όλα αυτά, αρκεί να υπάρχει ισορροπία διότι είναι σημαντικό να μην να νιώθουν "παρκαρισμένα" στην τελευταία σειρά των προτεραιοτήτων τα σημαντικά εγχώρια projects μιας ομάδας.

* Διανύοντας την τέταρτη σερί σεζόν του ως στέλεχος του βασικού κορμού της ΑΕΚ, ο Κώστας Γαλανόπουλος απέδειξε ότι με εμπιστοσύνη και σωστή καθοδήγηση, είναι ικανός να εξελιχθεί σε δυναμική μονάδα για την ομάδα, όχι απλά ένας παίκτης που θα μπαινοβγαίνει στην ενδεκάδα της, ανάλογα με τις ανάγκες του κάθε ματς ή του ίδιου του συνόλου λόγω ιδιαιτέρων συνθηκών. Ίσως μάλιστα αυτό, άργησε να συμβεί.

* Ο 22χρονος μέσος πέτυχε φέτος πράγματα που ανέβασαν την ψυχολογία του αλλά και το κασέ του, έγινε βασικός στην Εθνική Ελλάδας, ενώ λίγο πριν από τη χειμερινή μεταγραφική περίοδο και την άσχημη συγκυρία του τραυματισμού του στον αστράγαλο, ο οποίος τον οδήγησε στο χειρουργείο, ομάδες από τη Γερμανία και την Ολλανδία, ασχολήθηκαν εκτενώς με την περίπτωσή του. Ειδικά το ενδιαφέρον της Φέγενορντ ήταν ζεστό, όμως "πάγωσε" όταν έγινε γνωστό ότι ο διεθνής μέσος θα έπρεπε να μείνει εκτός δράσης για τουλάχιστον τρεις μήνες.

* Ο Γαλανόπουλος είναι ένας εκ των χαμηλά αμειβομένων παικτών της "Ενωσης", με 90.000 ευρώ συμβόλαιο για την τρέχουσα σεζόν και 110.000 για την επόμενη, τελευταία χρονιά του βάσει της ισχύουσας μεταξύ των δύο πλευρών συμφωνίας. Οπότε, αν δεν πωληθεί το τρέχον καλοκαίρι, θα εισέλθει και σε αυτός στο κλαμπ των ποδοσφαιριστών που έξι μήνες μετά, συγκεκριμένα τον Ιανουάριο του 2021, θα αποκτήσουν το δικαίωμα να υπογράψουν οπουδήποτε αλλού, δίχως η ΑΕΚ να έχει την παραμικρή οικονομική αξίωση.

*Εδώ πλέον γίνεται λόγος για μια πολύ ειδική περίπτωση, διότι μετά από τόσα και τόσα χρόνια, η ομάδα διαθέτει ξανά στο βασικό κορμό της και έχει μεταφέρει σε αυτόν της εθνικής Ελλάδας, έναν ποδοσφαιριστή που έχει ξεπεταχτεί από τις Ακαδημίες της, από τα σπλάχνα της. Σαφώς και θα υπάρξει συζήτηση για επέκταση της συνεργασίας των δύο πλευρών. Ο διεθνής μέσος δεν θα είναι εύκολος διαπραγματευτής, καθώς θα διεκδικήσει χρήματα τα οποία αξίζει και πιστεύει ότι θα βρει στην αγορά, λόγω ικανοτήτων, προφίλ και ηλικίας.

*Βέβαια αυτή η περίοδος, κάθε άλλο παρά ευνοεί συζητήσεις για επεκτάσεις συμβολαίων ή μεταπήδησης σε ομάδα του εξωτερικού. Όλα είναι παγωμένα και μπλοκαρισμένα στην αγορά. Από την άλλη, μετά από τέσσερις σεζόν παρουσίας στην ομάδα και έχοντας δει παίκτες (όπως π.χ. Ο Σιμάο των 400.000 ευρώ ετησίως!) να υπεραμείβονται δίχως να προσφέρουν το παραμικρό, είναι λογικό για έναν ενεργεία διεθνή μέσο 22 ετών, να κοιτάζει ότι καλύτερο μπορεί να βρει, είτε εντός ΑΕΚ, είτε εκτός αυτής.

*Κατά τους πρώτους μήνες της αποχής του, αμέσως μετά από την επέμβαση στον αστράγαλό του, ο Γαλανοπουλος ήξερε ότι έχει ένα βουνό να ανέβει σε μια περίοδο που όλα πήγαιναν καλά για εκείνον, έχοντας μονιμοποιηθεί στην ενδεκάδα της Εθνικής Ελλάδας και μαζί κερδίσει γρήγορα την εκτίμηση και εμπιστοσύνη του Μάσιμο Καρέρα στην ΑΕΚ.

*Σε αυτή τη μοναχική πορεία, είχε την στήριξη των προπονητών του, μάλιστα ο Ολλανδός ομοσπονδιακός τεχνικός Τζον Φαν Σιπ, του είχε μιλήσει τηλεφωνικά, λέγοντάς του να μην ανησυχεί και ότι πλέον είναι ένας βασικός κρίκος της αλυσίδας που αποτελεί τον κορμό της Ελλάδας. Αν τα πλέι οφς διεξαχθούν, ο Καρέρα θα έχει επιπλέον ένα όπλο στη φαρέτρα της μεσαίας γραμμής, όπου ήδη έχει ξεχωρίσει η συνεργασία των Σιμάνσκι-Κρστίτσιτς και ο Σιμόες έχει περάσει στον πάγκο.

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ