ΑΕΚ

Ο ενδέκατος κρίνει το σχήμα της ΑΕΚ

ΚΥΠΕΛΛΟ / ΟΣΦΠ - ΑΕΚ (ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΑΡΟΥΚΑΣ / Eurokinissi Sports)
ΚΥΠΕΛΛΟ / ΟΣΦΠ - ΑΕΚ (ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΑΡΟΥΚΑΣ / Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

Η απόφαση του Μανόλο Χιμένεθ για τη μοναδική θέση που είναι ακόμα ανοικτή, θα κρίνει και το σύστημα της ΑΕΚ στον τελικό του Σαββάτου (6/5, 20.30) με τον ΠΑΟΚ.

Ήδη από την περασμένη Πέμπτη (27/4) το βράδυ, όταν και οριστικοποιήθηκε ο αντίπαλος της ΑΕΚ στον τελικό του κυπέλλου, ο Μανόλο Χιμένεθ ήταν σχεδόν υποχρεωμένος να αρχίσει να επεξεργάζεται το αγωνιστικό πλάνο. Και ας μεσολαβούσε το ματς της τελευταίας αγωνιστικής με τον ΠΑΣ.

Ο χρόνος μέχρι και την μάχη με τον ΠΑΟΚ το προσεχές Σάββατο (6/5, 20.30) ήταν έτσι κι αλλιώς τόσο περιορισμένος, που δεν άφηνε περιθώρια στον Ισπανό τεχνικό, να μεταθέσει χρονικά όλες τις αποφάσεις του.

Ήταν ξεκάθαρο, πως ο Χιμένεθ έφτιαξε το σχήμα και την ενδεκάδα του παιχνιδιού με τον ΠΑΣ, έχοντας εν πολλοίς στο μυαλό του, το πλάνο του τελικού του κυπέλλου. Γι αυτό άφησε στην Αθήνα τον Χριστοδουλόπουλο και τον Γιόχανσον, προκειμένου να τους ξεκουράσει. Γι αυτό και κράτησε στον πάγκο τον Μάνταλο, τον Πατίτο και τον Αραούχο, προκειμένου να τους προφυλάξει. Άλλωστε ο Χιμένεθ το παραδέχθηκε.

ΟΙ ΔΕΚΑ ΣΙΓΟΥΡΟΙ ΤΟΥ ΤΕΛΙΚΟΥ

Ουσιαστικά ο Ισπανός τεχνικός ήδη από την προηγούμενη εβδομάδα, έχει πάρει τις αποφάσεις του για τους δέκα από τους έντεκα που θα ξεκινήσουν στον τελικό με τον ΠΑΟΚ. Ο Ανέστης θα είναι κάτω από τα δοκάρια, ο Γκάλο και Ντίντακ στα δυο άκρα της άμυνας και ο Τσιγκρίνσκι με τον Βράνιες στις δυο θέσεις των στόπερ.

Εκτός αν υπάρξει κάποιο απρόοπτο και ο Βόσνιος δεν προλάβει να ξεπεράσει εγκαίρως την θλάση στον πνεύμονα. Σίγουροι στην μεσαία γραμμή είναι ο Σιμόες με τον Γιόχανσον. Όπως επίσης σίγουροι στην επίθεση είναι και ο Αραούχο, ο Μάνταλος και ο Χριστοδουλόπουλος.

ΤΟ ΔΙΛΗΜΜΑ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ

Αν δεν υπάρξει κάποια ανατροπή της τελευταίας στιγμής, οι δέκα θέσεις της ενδεκάδας, έχουν "κλειδώσει". Όμως η μια που έχει μείνει ανοικτή, είναι και αυτή που θα κρίνει το σύστημα με το οποίο θα παρατάξει ο Χιμένεθ την ΑΕΚ στον σαββατιάτικο τελικό. Το δίλημμα του Ισπανού τεχνικού, είναι ανάμεσα στον Πατίτο Ροντρίγκες και στον Αστρίτ Αίντάρεβιτς.

Αν ο Χιμένεθ επιλέξει τον Αργεντινό, τότε θα πάει σ’ ένα σχήμα 4-2-3-1, ανάλογο μ’ αυτό που εφάρμοσε στους δυο ημιτελικούς με τον Ολυμπιακό. Αν ωστόσο ο Ισπανός προτιμήσει τον Σουηδό, τότε το σχήμα θα γίνει 4-3-3, όπως αυτό με το οποίο παρέταξε την ΑΕΚ στο κερδισμένο με 3-0 παιχνίδι πρωταθλήματος απέναντι στον ΠΑΟΚ.

Με βάση τα μέχρι τώρα αγωνιστικά δεδομένα, προβάδισμα έχει ο Πατίτο και ως εκ τούτου η πρώτη επιλογή σχήματος.Ήταν η επιλογή του Χιμένεθ στα δυο κρίσιμα παιχνίδια με τον Ολυμπιακό και εν πολλοίς του βγήκε. Ενώ στο ματς της Κυριακής (30/4), ο Ισπανός προφύλαξε τον Αργεντινό και τον κράτησε στον πάγκο.

Από την άλλη μεριά, στην άκρη του μυαλού του Χιμένεθ, υπάρχει πάντα η παρουσία του Αϊντάρεβιτς στην τριάδα της μεσαίας γραμμής. Με τον Μάνταλο να βγαίνει στα άκρα και να βοηθά σε μια πλευρά που βρίσκεται ο Λέο Μάτος. Σχήμα το οποίο δούλεψε καλά απέναντι στον ΠΑΟΚ, στο ματς πρωταθλήματος.

Κάτι εξάλλου που φανερώνει και η εύκολη νίκη. Ωστόσο ο Αϊντάρεβιτς δεν έδειξε σε καλή αγωνιστική κατάσταση στο παιχνίδι με τον ΠΑΣ, έστω και αν έπαιξε σε διαφορετική θέση και μέσα σε διαφορετικό σύστημα. Πάντως η τριάδα στη μεσαία γραμμή, δεν έχει το προβάδισμα. Αλλά δεν μπορεί και να αποκλειστεί.

Photo credits: Eurokinissi

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ