ΑΕΚ

Ο έλεγχος των "νέων" της ΑΕΚ

ΦΙΛΙΚΟ / ΑΕΚ - ΓΑΛΑΤΑΣΑΡΑΙ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
ΦΙΛΙΚΟ / ΑΕΚ - ΓΑΛΑΤΑΣΑΡΑΙ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο Μαρίνος Ουζουνίδης περίμενε το τεστ με την Γαλατάσαράι για να "τσεκάρει", μεταξύ άλλων, και την αγωνιστική κατάσταση των Λούκας Μπογέ, Αλέφ κι Εσεκιέλ Πόνσε. Το Sport24.gr παρουσιάζει τις παρατηρήσεις που σημείωσε ο τεχνικός της ΑΕΚ στο μπλοκάκι του, για τους τρεις "νέους".

Είναι δεδομένο πως όταν ολοκληρώθηκε το φιλικό της ΑΕΚ με την Γαλατάσαράι, ο Μαρίνος Ουζουνίδης πήγε στα αποδυτήρια μ' ένα μπλοκάκι γεμάτο από σημειώσεις και παρατηρήσεις. Κυριολεκτικά. Άλλωστε δεν θα μπορούσε να γίνει διαφορετικά, καθώς το ματς με τους Τούρκους ήταν η γενική πρόβα της ομάδας πριν από την πρώτη ευρωπαϊκή μάχη.

Κι ο Ουζουνίδης είχε πολλά που ήθελε να "τεστάρει". Ανάμεσα σ’ αυτά, ήταν και η αγωνιστική παρουσία των τριών τελευταίων χρονικά μεταγραφών. Του Μπογέ, του Αλέφ και του Πόνσε. Και το Sport24.gr "τρυπώνει" στο μπλοκάκι του Ουζουνίδη και παρουσιάζει τις… παρατηρήσεις για τους τρεις «νέους».

"ΠΗΓΑΙΝΕ ΣΤΟ ΕΝΑΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΕΝΟΣ"

Ο Λούκας Μπογέ δεν έκανε το ντεμπούτο του απέναντι στην Γαλατά, καθώς είχε πάρει χρόνο συμμετοχής στο φιλικό με τον Ατρόμητο. Όμως αυτή την φορά έδειχνε ακόμα πιο "δεμένος" με το σύνολο. Εκείνο που ο Ουζουνίδης ζητούσε συνεχώς από τον Αργεντινό φορ, ήταν να επιδιώκει να πηγαίνει στο "ένας εναντίον ενός", καθώς είναι το δυνατό του σημείο.

Και μάλιστα ο τεχνικός της ΑΕΚ ήταν ικανοποιημένος από τον τρόπο που ακολουθούσε την οδηγία ο Μπογέ, όπως και από τις επιλογές που έκανε με τις κάθετες πάσες. Η παρατήρηση που έκανε ο Ουζουνίδης στον Αργεντινό φορ, ήταν να μην ξοδεύει δυνάμεις με άσκοπες "κούρσες".

"ΚΡΑΤΑ ΤΗΝ ΘΕΣΗ ΣΟΥ"

Στο ντεμπούτο του με τα κιτρινόμαυρα ο Αλέφ, έπαιξε και με παρτενέρ τον Σιμόες στη μεσαία γραμμή και με τον Μοράν. Αυτό σημαίνει πως χρειάστηκε να παίξει και λίγο περισσότερο ως "οκτάρι" και ως "εξάρι". Εκείνο που ο Ουζουνίδης συνεχώς ζητούσε από τον Βραζιλιάνο, ήταν να μην χάνει την θέση του. Ενώ τον άφησε ικανοποιημένο το γεγονός πως έπαιζε γρήγορα και απλά με την μπάλα στα πόδια του.

"ΚΑΝΕ ΚΙΝΗΣΗ ΣΤΟΝ ΧΩΡΟ"

Ντεμπούτο και για τον Πόνσε με την φανέλα της ΑΕΚ. Έπαιξε στην θέση του φορ και μάλιστα με τρεις διαφορετικούς παίκτες (Λιβάγια, Μάνταλο, Γιακουμάκη) δίπλα του. Η οδηγία που συνεχώς έδινε ο Ουζουνίδη στον Αργεντινό φορ, ήταν να κάνει κίνηση στον χώρο, προκειμένου να πάρει την κάθετη πάσα. Και ο τεχνικός της ΑΕΚ χειροκρότησε τον Πόνσε, όταν βγήκε σ’ ένα τετ α τετ αλλά τελευταία στιγμή δεν πρόλαβε να "τσιμπήσει" την μπάλα για τον Λιβάγια.

Photo credits: Eurokinissi

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ