ΑΕΚ

Ο δρόμος του Καρέρα

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗ ΤΗΣ ΑΕΚ ΜΑΣΙΜΟ ΚΑΡΕΡΑ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI)
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗ ΤΗΣ ΑΕΚ ΜΑΣΙΜΟ ΚΑΡΕΡΑ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Η συνεργασία του Μάσιμο Καρέρα με τον Ίλια Ίβιτς είναι αγαστή. Γι αυτό και η μεταγραφική κατεύθυνση του καλοκαιριού θα έχει πλέον και επιρροές από τον Ιταλό κόουτς, αντιθέτως με όσα ίσχυσαν τον περασμένο Ιανουάριο.

Κατά τη διάρκεια της χειμερινής μεταγραφικής περιόδου, ο Μάσιμο Καρέρα είχε πολύ περιορισμένο ρόλο όσον αφορά στις μεταγραφικές, αναζητήσεις, στοχεύσεις και επιδιώξεις του Ίλια Ιβιτς στην ΑΕΚ. Προτεραιότητές του Ιταλού κόουτς ήταν το να αντιληφθεί που ακριβώς είχε έρθει, να αξιολογήσει σωστά το υπάρχον έμψυχο δυναμικό και να το βοηθήσει να βελτιωθεί ώστε να εξέλθει από εκείνο το σκοτεινό ποδοσφαιρικό τούνελ που έμοιαζε ατελείωτο.

Οπότε, για εκείνον ήταν δευτερευούσης σημασίας το να έχει άποψη για τους ποδοσφαιριστές που θα έρχονταν, όταν καλά-καλά δεν είχε αποσαφηνισμένη και κατασταλαγμένη εικόνα γι αυτούς που ήδη βρίσκονταν στην ομάδα. Ασφαλώς, τα πράγματα είναι πολύ διαφορετικά σήμερα, τρεις (και πλέον) μήνες μετά την έλευσή του στην Ελλάδα.

Ο Ιταλός προπονητής, έχοντας χρησιμοποιήσει 30 διαφορετικούς ποδοσφαιριστές, γνωρίζει πλέον άπαντες από την καλή και την ανάποδη. Έχει πλήρη εικόνα της κατάστασης, ξεκάθαρη άποψη για το ποιοι πρέπει να μείνουν και ποιοι όχι στην ομάδα και ποιες είναι οι πραγματικές ανάγκες αυτής. Ασφαλώς, ισχύει ότι πολλά θα εξαρτηθούν από το αν και ποιες πωλήσεις θα προκύψουν το καλοκαίρι, όμως σε κάθε περίπτωση, ο Ιταλός θα είναι πλέον πιο παρεμβατικός κατά τη διάρκεια της θερινής μεταγραφικής περιόδου.

Η ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΤΕΧΝΙΚΟ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΚΑΙ Η ΑΠΟ ΚΟΙΝΟΥ ΣΤΟΧΕΥΣΗ

Εξυπακούεται ότι αυτό θα συμβεί προς τη σωστή κατεύθυνση. Με την εμπειρία, τη βαθιά ποδοσφαιρική γνώση και τις εμπειρίες του, ο Καρέρα θα βοηθήσει τον Ίβιτς να ψάξει πιο συγκεκριμένα, έχοντας στο μυαλό του μια ξεκάθαρη κατεύθυνση για το τι ακριβώς πρέπει να αναζητήσει και ποια χαρακτηριστικά πρέπει να διακρίνονται στους υπό απόκτηση ποδοσφαιριστές.

Ούτως ή άλλως, η συνεργασία ανάμεσα στον προπονητή και στον τεχνικό διευθυντή, είναι κάτι περισσότερο από ξεκάθαρη, όσον αφορά στο ρόλο του καθενός. Μέχρι σήμερα τουλάχιστον, θα μπορούσε να χαρακτηριστεί και ως ιδανική. Επιπροσθέτως, ο Ιταλός προπονητής έμεινε απόλυτα ικανοποιημένος από την προσωπική επαφή που είχε με τον Δημήτρη Μελισσανίδη. Αν και βρέθηκαν τυχαία το βράδυ που δείπνησαν, αυτή η συνάντηση έπαιξε πολύ κομβικό ρόλο για την παραμονή του Ιταλού στον πάγκο της ομάδας και την ερχόμενη σεζόν.

Η ΑΕΚ ΠΟΥ ΕΠΙ ΚΑΡΕΡΑ ΑΡΧΙΣΕ ΝΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΕΛΚΥΣΤΙΚΗ ΚΑΙ ΣΤΟ ΜΑΤΙ

Κατά τις πρώτες εβδομάδες παρουσίας του στην ομάδα, ο Καρέρα προσπάθησε να σουλουπώσει την κατάσταση, να μακιγιάρει τις αδυναμίες, να τονώσει την ψυχολογία της ομάδας μέσα από ένα αμιγώς ανασταλτικό πλάνο, το οποίο θα τη βοηθούσε να κατακτήσει (όπως και έγινε) θετικά αποτελέσματα.

Η ΑΕΚ πήρε τα πάνω της παίζοντας σκληρά, με συνοχή και αμυντική προσήλωση, ωστόσο στην πορεία, μπήκε σε εφαρμογή η δεύτερη φάση του ιταλικού πλάνου. Στο παιχνίδι της ομάδας εμφανίστηκαν στοιχεία που απουσίαζαν, όπως οι ωραίες και λειτουργικές συνεργασίες, επιθετικά «τρίγωνα», ανεβάσματα από τους πλάγιους μπακ, μοντέρνες ιδέες που αγώνα με τον αγώνα, άρχισαν να καθιστούν την ομάδα περισσότερο ελκυστική στο μάτι και διόλου φειδωλή στην παραγωγή φάσεων για γκολ.

Οι 14 και 23 τελικές της ΑΕΚ κόντρα σε ΟΦΗ και Πανιώνιο αντιστοίχως, στους τελευταίους δύο αγώνες πρωταθλήματος και οι πολλές χαμένες ευκαιρίες στον πρώτο ημιτελικό Κυπέλλου απέναντι στον Αρη φανέρωναν μία νέα δυναμική ενόψει των πλέι οφς, τα οποία εν τέλει όμως, υπάρχει πιθανότητα να μην διεξαχθούν καν.

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ