ΑΕΚ

Ο διακόπτης θα γυρίσει δυο φορές

ΓΙΟΥΡΟΠΑ ΛΙΓΚ / ΑΕΚ - ΡΙΕΚΑ / EUROPA LEAGUE / AEK - RIJEKA /ΣΤΗ ΦΩΤΟ ΛΑΖΑΡΟΣ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΠΟΥΛΟΣ (ΓΚΟΛ) / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ / EUROKINISSI)
ΓΙΟΥΡΟΠΑ ΛΙΓΚ / ΑΕΚ - ΡΙΕΚΑ / EUROPA LEAGUE / AEK - RIJEKA /ΣΤΗ ΦΩΤΟ ΛΑΖΑΡΟΣ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΠΟΥΛΟΣ (ΓΚΟΛ) / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI

Μέσα σε λίγες ώρες η ΑΕΚ θα μάθει τον αντίπαλο της στους "32" τουEuropaLeague, αλλά και θα δώσει ματς στο ΟΑΚΑ προκειμένου να επιστρέψει στην κορυφή της βαθμολογίας του ελληνικού πρωταθλήματος.

Από την πρώτη στιγμή που η ΑΕΚ κλήθηκε να συνδυάσει τις αγωνιστικές υποχρεώσεις για το ελληνικό πρωτάθλημα μ’ αυτές τουEuropaLeague, ο Μανόλο Χιμένεθ έχει προσπαθήσει να βάλει στο μυαλό των παικτών του έναν… διακόπτη.

Αυτόν που θα αλλάζει την… λειτουργία της σκέψης των ποδοσφαιριστών της ΑΕΚ και θα την προσαρμόζει ανάλογα. Μέχρι τώρα, το σύστημα λειτούργησε σχεδόν άψογα. Η ΑΕΚ έκανε την δουλειά της, σε Ελλάδα και σε Ευρώπη. Μόνο που σήμερα (11/12), ο διακόπτης αυτός, θα πρέπει να δουλέψει… αστραπιαία.

Και αυτό διότι οι παίκτες της ΑΕΚ μέσα σε διάστημα μόνο λίγων ωρών, θα πρέπει να πάνε από την αγωνία της κλήρωσης (14.00) για τον αντίπαλο τουEuropa League, στην «μάχη» (19.30) στο ΟΑΚΑ με την Κέρκυρα, για την επιστροφή στην κορυφή της βαθμολογίας.

Ο Μανόλο Χιμένεθ ξέρει πως αυτή η ιδιαιτερότητα της σημερινής ημέρας για την ΑΕΚ, δεν είναι και ότι καλύτερο για την απόλυτη συγκέντρωση στο παιχνίδι, που ήδη από χθες (10/12) ζήτησε από τους ποδοσφαιριστές. Και δεν θα ήθελε καθόλου να συμπέσει η ευρωπαϊκή κλήρωση με ματς πρωταθλήματος.

Από την άλλη μεριά, δεν παραπονιέται κιόλας ο Ισπανός τεχνικός, διότι έχει μεγάλη σημασία το γεγονός πως σήμερα η ΑΕΚ και θα βρίσκεται στην κληρωτίδα για την επόμενη φάση τουEuropaLeagueαλλά και θα διεκδικήσει την επιστροφή της στη μοναξιά του ρετιρέ της βαθμολογίας στο πρωτάθλημα.

ΟΙ ΣΚΕΨΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΛΗΡΩΣΗ

Έτσι όπως έχουν έρθει τα πράγματα, οι ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ θα παρακολουθήσουν την κλήρωση που θα διεξαχθεί στη Νιόν, στο ξενοδοχείο που έχει καταλύσει η αποστολή, λίγο μετά το μεσημεριανό γεύμα. Φυσικά και ήδη από το ταξίδι της επιστροφής από την Βιέννη, έχουν γίνει συζητήσεις σε πηγαδάκια για τον πιθανό αντίπαλο.

Και ούτε είναι λίγοι εκείνοι οι ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ που έψαχναν για τον πιο βατό αντίπαλο από τους 15 πιθανούς. Ούτε και εκείνοι που επιθυμούν την πρόκληση ενός πολύ μεγάλου ονόματος.

ΟΙ ΣΚΕΨΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ… ΚΕΡΚΥΡΑ

Την κλήρωση θα την παρακολουθήσει φυσικά και ο Μανόλο Χιμένεθ. Αλλά με το μυαλό ακόμα και εκείνη την στιγμή, στο αγωνιστικό πλάνο του παιχνιδιού με την Κέρκυρα. Ένα πλάνο που ο Ισπανός τεχνικός επεξεργάζεται ήδη από την πτήση της επιστροφής από τη Βιέννη.

Το μεγαλύτερο ζήτημα για τον Χιμένεθ, είναι η απουσία λόγω τιμωρίας, του Μάρκο Λιβάγια. Δεν είναι μικρό πράγμα να λείπει ο παίκτης που έχει πετύχει τα πέντε από τα επτά γκολ της ΑΕΚ, στα τελευταία τέσσερα ματς πρωταθλήματος.

Πιθανότερος αντικαταστάτης του Κροάτη, θα είναι ο Τάσος Μπακασέτας. Ενώ όλα δείχνουν πως ο Παναγιώτης Κονέ θα ξεκινήσει για πρώτη φορά στο αρχικό σχήμα της ΑΕΚ.

Photo credits: EUROKINISSI

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

"Καμπανάκι" από Χιμένεθ στην ΑΕΚ
Εκτός ο Βράνιες, μέσα ο Λαμπρόπουλος στην ΑΕΚ
Λύσεις και παγίδες
TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ