ΑΕΚ

Ο διαφορετικός μήνας Οκτώβρης

Ο διαφορετικός μήνας Οκτώβρης
Μάνταλος Βάργκας Πλατέλλας INTIME SPORTS

Το Sport24.gr καταγράφει το κέρδος που αναμένεται να έχει η ΑΕΚ από τη μίνι διακοπή του πρωταθλήματος τόσο σε θέμα τακτικής, όσο και στο στρατόπεδο των τραυματιών.

Ο Οκτώβρης που ήδη μπήκε, θα είναι ένας πολύ διαφορετικός μήνας για την ΑΕΚ και τον Τραϊανό Δέλλα, σε σχέση με τον Σεπτέμβρη. Και αυτό δεν έχει να κάνει με τις αγωνιστικές υποχρεώσεις, παρότι στο πρόγραμμα υπάρχει ντέρμπι στο Καραϊσκάκη με τον Ολυμπιακό.

Η μεγάλη διαφορά θα είναι στις δυνατότητες δουλειάς που θα έχει ο τεχνικός της ΑΕΚ, ως προς τις επιλογές του.

Επί της ουσίας ο Δέλλας έχει ήδη ένα διαφορετικό υλικό στη διάθεση του, το οποίο σταδιακά μέσα στη μήνα θα εμπλουτιστεί. Και αυτές οι διαφορές, θα επιδράσουν με αλλαγές και στην ομάδα. Το Sport24.gr έχει την ανάλυση.

Ώρα να δουλέψει με τους… "μάγους"

Την προηγούμενη Δευτέρα στη Βέροια, ο Πέτρος Μάνταλος έπαιξε για πρώτη φορά στη βασική ενδεκάδα μετά από περίπου 6,5 μήνες. Ο Ντιέγκο Μπουονανότε έπαιξε μόλις το τρίτο του ματς ως βασικό. Και οι δυο τους έπαιξαν για πρώτη φορά μαζί. Η ποιότητα και των δυο είναι προφανής. Αλλά η ανάγκη να αποκτήσουν χημεία πασιφανής. Και η διακοπή του πρωταθλήματος που ακολουθεί με το ματς με τον Ατρόμητο, αποτελεί μια πρώτης τάξεως ευκαιρία. Ο Δέλλας έχει ουσιαστικά για πρώτη φορά πανέτοιμους και τον Μάνταλο και τον Μπουονανότε. Επομένως στο διάστημα της διακοπής θα μπορεί να δουλέψει στις προπονήσεις, ώστε να βρουν τους ρόλους τους μέσα στο γήπεδο. Κάτι που δεν είχε την ευκαιρία το προηγούμενο διάστημα. Μάλιστα αν δεν έφευγε και ο Βάργκας για υποχρεώσεις της εθνικής, θα ήταν πολύ καλύτερα για τον Δέλλα.

Η μίνι προετοιμασία

Πάντως έτσι κι αλλιώς αυτό το διάστημα της διακοπής έρχεται σ’ ένα χρονικό σημείο που μπορεί να φανεί χρήσιμο. Ο τεχνικός της ΑΕΚ θα έχει την ευκαιρία να κάνει αγωνιστικές δοκιμές, να δουλέψει πάνω σε σχήματα και γενικώς να κάνει ένα είδος μίνι προετοιμασίας, τώρα που έχει και παίκτες – κλειδιά ξανά στη διάθεση του. Μάλιστα, ο Δέλλας το πιθανότερο είναι πως στο κυριακάτικο (4/10) παιχνίδι με τον Ατρόμητο δεν θα προχωρήσει σε αλλαγές σε σχέση με το ματς της Βέροιας. Όμως στο διάστημα της διακοπής, αναμένεται να κάνει τους πειραματισμούς του, σε σχέση με τα αγωνιστικά δεδομένα που έχουν διαμορφωθεί.

Έρχονται… επιστροφές

Μέσα στον μήνα Οκτώβριο, ο Δέλλας αναμένει και επιστροφές ποδοσφαιριστών. Και μάλιστα σημαντικών μονάδων. Ήδη ο Μιχάλης Μπακάκης ακολουθεί, έστω και προσεκτικά, το κανονικό πρόγραμμα των προπονήσεων. Και αναμένεται μέχρι και το ματς με τον Ηρακλή στα τέλη του Οκτώβρη, να είναι απολύτως έτοιμος για να διεκδικήσει ξανά την θέση του, στο δεξί άκρο της άμυνας της ΑΕΚ.

Κάτι που προφανώς θα δώσει στον Δέλλα και περισσότερες ποιοτικές λύσεις, αλλά και διαφορετικά δεδομένα. Επίσης μέσα στον μήνα αναμένεται να μπει στην τελική ευθεία για την επιστροφή του και ο Ράφικ Τζεμπούρ. Ο Αλγερινός επιθετικός θα αρχίσει να ανεβάζει στροφές και να βάζει όλο και περισσότερη μπάλα στο πρόγραμμα της προπόνησης του. Στόχος και του Τζεμπούρ, να επιστρέψει στην αγωνιστική δράση, μέχρι και τα τέλη του μήνα. Κάτι που επίσης θα αλλάξει τα αγωνιστικά δεδομένα της ΑΕΚ, στην γραμμή κρούσης.

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ