ΑΕΚ

Ο Δήμος ζήτησε να γίνει αλλού το γήπεδο της ΑΕΚ

Ο Δήμος ζήτησε να γίνει αλλού το γήπεδο της ΑΕΚ
Μελισσανίδης, Σκουρλέτης INTIME SPORTS

Ο δήμαρχος Νέας Φιλαδέλφειας, Άρης Βασιλόπουλος, ζήτησε από τους ανθρώπους της ΑΕΚ να κάνουν αλλού το γήπεδο. Έξαλλος ο Δημήτρης Μελισσανίδης που απάντησε: "Να φτιάξεις αλλού το δημαρχείο". (PHOTOS, VIDEOS)

Η σημερινή (15/10) συνάντηση στο ΥΠΑΠΕΝ είχε έτσι κι αλλιώς πολλές ιδιαιτερότητες. Άλλωστε ήταν η πρώτη φορά που ερχόντουσαν πρόσωπο με πρόσωπο ο Δημήτρης Μελισσανίδης με τον δήμαρχο Νέας Φιλαδέλφειας Άρη Βασιλόπουλο. Και η ατάκα του υπουργού ΠΑΠΕΝ Πάνου Σκουρλέτη "σας διαβεβαιώνω δεν ήταν μια εύκολη κουβέντα", αμέσως μετά το τέλος της συνάντησης", καταδεικνύει το κλίμα.

Υπήρξε ένταση, οι τόνοι ανέβηκαν πολλές φορές ακόμα και όταν είχε ολοκληρωθεί η συνάντηση. Κυρίως διότι στο τραπέζι έπεσε πρόταση για αλλαγή της θέσης του γηπέδου, εντός της Πόλης της Νέας Φιλαδέλφειας. Κάτι που η ΑΕΚ δεν το συζητά καν. Παρόλα αυτά, αποτέλεσμα υπήρξε. Αποφασίστηκε να δημιουργηθεί μια ομάδα εργασίας, υπό την εποπτεία του ΥΠΑΠΕΝ και την συμμετοχή του Δήμου, της ΑΕΚ αλλά και τις Περιφέρειας, ώστε να βρεθεί τρόπος να προχωρήσει το γήπεδο. Μάλιστα αυτή η εξέλιξη, ικανοποίησε και τους ανθρώπους της ΑΕΚ, παρόλο που ο Μελισσανίδης αποχώρησε χωρίς να κάνει δηλώσεις.

Ο Δήμος ζήτησε να γίνει αλλού το γήπεδο της ΑΕΚ
INTIME SPORTS

Αντίθετα τόσο ο Πάνος Σκουρλέτης, όσο και ο πρόεδρος της ΠΑΕ Βαγγέλης Ασλανίδης, περιέγραψαν το πλαίσιο της συνάντησης. "Θέλω να σας διαβεβαιώσω, πως δεν ήταν μια εύκολη κουβέντα. Αλλά το γεγονός πως βρέθηκαν στο ίδιο τραπέζι και οι δύο πλευρές είναι σημάδι πως βρισκόμαστε σε καλό δρόμο. Αποφασίστηκε να κάνουμε μια κοινή ομάδα εργασίας με τη συμμετοχή και του Υπουργείου, στην οποία θα καλέσουμε και την Περιφέρεια, προκειμένου να φτάσουμε στο αποτέλεσμα που θέλουμε. Και οι δύο πλευρές είναι πλέον πιο ώριμες και αυτό που θέλουμε είναι να γίνει ένα γήπεδο που θα τηρεί τις ισορροπίες ανάμεσα στις ανάγκες της ΑΕΚ και του κόσμου της και τις ανάγκες της πόλης της Νέας Φιλαδέλφειας" ήταν τα λόγια του υπουργού ΠΑΠΕΝ, ενώ ο πρόεδρος της ΠΑΕ επεσήμανε: " Εγινε μια συζήτηση. Θα το πιάσω από το τέλος, που κατέληξε σε συναινετικό κλίμα και σε ένα κλίμα διαφαινόμενης σύγκλισης. Στην αρχή υπήρχε ένταση, διότι μας προτάθηκε η αλλαγή θέσης του γηπέδου. Δηλαδή, να γίνει είτε σε κάποια σχολεία πιο πάνω, είτε στη Ρενό".

Τότε ο κ. Μελισσανίδης απάντησε: «Αν ο δήμαρχος θέλει να φτιαχτεί γήπεδο στη Ρενό, ας επιχειρήσει να φτιάξει το δημαρχείο στη Ρενό». "Εγινε μια συζήτηση και πάλι σε δεδομένα που είχαμε συζητήσει πολλές φορές σε συναντήσεις κατά το παρελθόν και προκειμένου να μη γίνεται αυτό και να μη συζητάμε συνεχώς τα ίδια και τα ίδια, αποφασίσαμε να φτιάξουμε μια ομάδα εργασίας και από τις δύο πλευρές, με την εποπτεία του Υπουργείου, προκειμένου να καταλήξουμε σε αυτό που όλοι θέλουμε. Δηλαδή, να φτιαχτεί ένα γήπεδο στη Νέα Φιλαδέλφεια, στον δικό μας χώρο που να καλύπτει και τους περιβαλοντικούς όρους, τους νόμους και τα πάντα".

Όσο για τον δήμαρχο της Νέας Φιλαδέλφειας, αποχώρησε τελευταίος και τόνισε: " Ήταν μια πρώτη τριμερή συνάντηση και αυτό είναι ένα θετικό πρώτο βήμα. Εμείς καταθέσαμε ξανά τις προτάσεις μας. Λέμε ναι στο γήπεδο και έχουν συγκεκριμένες προτάσεις για τον τρόπο που θα ενταχθεί στην πόλη. Θέλουμε το γήπεδο. Και ό,τι λέμε, το λέμε καλοπροαίρετα για να μην υποβαθμιστεί η πόλη από το έργο. Θα ήταν μια ιδανική λύση να μεταφέρουμε το γήπεδο αλλού, αφού όμως δεν το συζητάει η ΑΕΚ, δεν το συζητάμε και εμείς".

Ο Δήμος ζήτησε να γίνει αλλού το γήπεδο της ΑΕΚ
INTIME SPORTS

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

Μια συνάντηση με πολλές ιδιαιτερότητες

Μελισσανίδης: "Το γήπεδο θα ονομαστεί Δούρου Αρένα"

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ