ΑΕΚ

Ο Δέλλας, οι δυο σκόρερ και το… Μπομπονέρα

Ο Δέλλας, οι δυο σκόρερ και το… Μπομπονέρα
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Η ΑΕΚ αντιμετωπίζει ξανά τον ΠΑΟΚ μετά από δύο ολόκλήρες σεζόν και το Sport24.gr σας παρουσιάζει ενδιαφέρουσες ιστορίες που συνοδεύουν την Ένωση στην αποψινή μάχη στη Θεσσαλονίκη.

Δυο ολόκληρες σεζόν έχει να αντιμετωπίσει η ΑΕΚ τον ΠΑΟΚ. Και την τελευταία φορά που ανέβηκε στην Τούμπα, πιθανόν δεν θέλει ούτε καν να τη θυμάται. Όχι τόσο για την ήττα με 1-0, αλλά διότι ήδη είχε ξεκινήσει η αγωνιστική απαξίωση και η αντίστροφη μέτρηση για τον υποβιβασμό.

Από εκείνη την επίσκεψη στην Θεσσαλονίκη έχουν αλλάξει τα πάντα. Άλλωστε είναι ενδεικτικό πως από την αποψινή αποστολή της ΑΕΚ, μόνον ο Μιγκέλ Κορδέρο έχει ξαναπαίξει στην Τούμπα φορώντας την κιτρινόμαυρη φανέλα. Όμως υπάρχουν ορισμένες ενδιαφέρουσες ιστορίες που συνοδεύουν την ΑΕΚ στη σημερινή «μάχη στη Θεσσαλονίκη και το Sport24.gr τις έχει.

Νικητής και με τρια γκολ

Για τον προπονητή Τραϊανό Δέλλα το αποψινό είναι το πρώτο του ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ. Αντιθέτως ο ποδοσφαιριστής Δέλλας, κάτι τέτοια ματς τα έχει «φάει» με το κουτάλι. Και μάλιστα για να είμαστε ακριβείς είχε τον τρόπο να «φάει» και τον αντίπαλο. Ο Δέλλας ήταν ο σκόρερ του μοναδικό γκολ, στην τελευταία νίκη της ΑΕΚ στην Τούμπα πριν από τέσσερα χρόνια για τα ημιτελικά του κυπέλλου. Ενώ εκείνη τη σεζόν, δηλαδή 2010-11, ο νυν προπονητής της Ένωσης είχε σκοράρει απέναντι στον ΠΑΟΚ και στην κανονική περίοδο του πρωταθλήματος, αλλά και στα πλέι οφ. Τρια γκολ συνολικά πέτυχε ο Δέλλας στο τρίτο πέρασμα του από την ΑΕΚ και τα τρία ήταν απέναντι στον αποψινό αντίπαλο.

Ξέρουν τον δρόμο για τα δίχτυα

Μπορεί ο Δέλλας ως ποδοσφαιριστής να είναι ο μοναδικός από την τωρινή αποστολή της ΑΕΚ που έχει σκοράρει στην Τούμπα φορώντας την κιτρινόμαυρη (μπλε τότε για την ακρίβεια) φανέλα. Όμως υπάρχουν και ποδοσφαιριστές της Ένωσης που έχουν βρει δίχτυα στο ίδιο γήπεδο απέναντι στον ΠΑΟΚ, αλλά με την φανέλα μιας πρώην ομάδας τους. Ο Χρήστος Αραβίδης έχει σκοράρει στην Τούμπα αλλά ως ποδοσφαιριστής του Πανιωνίου. Το ίδιο έχει πετύχει και ο Δημήτρης Ανάκογλου με την φανέλα του Πανσερραϊκού και μάλιστα πριν καν κλείσει τα 18 του χρόνια. Αμφότεροι θα βρίσκονται απόψε, εκτός συγκλονιστικής έκπληξης, στη βασική ενδεκάδα της ΑΕΚ.

Όταν έχεις μπει στο Μπομπονέρα

Ένας από τους ποδοσφαιριστές – κλειδιά της αποψινής «μάχης», είναι ο Ντιέγκο Μπουονανότε. Για τον Αργεντινό είναι το πρώτο του ντέρμπι στην Ελλάδα και φυσικά η πρώτη επίσκεψη του στην Τούμπα. Αλλά προφανώς και ο Μπουονανότε δεν πρόκειται να επηρεαστεί από την καυτή ατμόσφαιρα. Για έναν παίκτη που έχει μπει με την φανέλα της Ρίβερ Πλέιτ στο Μπομπονέρα για να παίξει ντέρμπι με την Μπόκα Τζούνιορς, όλα τα άλλα γήπεδα προφανώς και του μοιάζουν σαν… παιδική χαρά. Πάντως εκτός από τον Μπουονανότε, πρώτο εν Ελλάδι ντέρμπι είναι το αποψινό και για τους Μπαρόχα, Σιμόες, Βάργκας και Ντίντακ αν ξεκινήσει ο Ισπανός στην ενδεκάδα. Ενώ ο Γιόχανσον θα μπει πρώτη φορά στην Τούμπα, αλλά ατμόσφαιρα ελληνικού ντέρμπι έχει ζήσει πέρυσι στο Καραϊσκάκη.

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ