ΑΕΚ

Ο Αραούχο στο Sport24.gr για τον Λιβάγια

Ο Αραούχο στο Sport24.gr για τον Λιβάγια

Ο Σέρχιο Αραούχο μιλά στο Sport24.gr για το νέο μεταγραφικό απόκτημα της ΑΕΚ και πρώην συμπαίκτη του στη Λας Πάλμας, Μάρκο Λιβάγια, τον Έλντερ Λόπες και το δικό του "δέσιμό" με την Ένωση.

Ο Σέρχιο Αραούχο έφυγε από την Ελλάδα για να επιστρέψει στην Ισπανία και τη Λας Πάλμας, καθώς από την "ουνιόν" αγωνίστηκε δανεικός την περυσινή σεζόν στην Ένωση.

Δύο άλλοι πρώην συμπαίκτες του "Τσίνο" στην ισπανική νησιωτική ομάδα ακολουθούν το αντίθετο δρομολόγιο. Ο Πορτογάλος αριστερός μπακ, Έλντερ Λόπες, ήδη είναι παίκτης της ΑΕΚ, όπως και ο Μάρκο Λιβάγια ο οποίος έφθασε στην Αθήνα λίγο μετά τις 15:00, υποβλήθηκε σε ιατρικές εξετάσεις στις 19:00 και ανακοινώθηκε από την Ένωση με τη μορφή δανεισμού από τη Λας Πάλμας.

Ο Κίκε Σετιέν ανέλυσε στο Sport24 Radio 103,3 τον 23χρονο Κροάτη επιθετικό, αλλά το Sport24.gr αναζήτησε και τον Αργεντινό επιθετικό ώστε να δώσει κι αυτός τη γνώμη του για την τακτική κι όχι μόνον ανάλυση του πρώην συμπαίκτη του στη Λας Πάλμας.

Ο Σέρχιο Αραούχο μιλά στο Sport24.gr για τον Μάρκο Λιβάγια, τα δυνατά του στοιχεία, το ταμπεραμέντο του, τη μάχη του Έλντερ Λόπες με τον Βινίσιους, και το ιδιαίτερο δέσιμό του με την Ένωση. Όπως υποστηρίζει ο "Τσίνο", "θεωρώ ότι είμαστε διαφορετικοί, αν και μαζί θα μπορούσαμε να κάνουμε σπουδαία πράγματα...".

SUPERLEAGUE / ÐÁÍÉÙÍÉÏÓ - ÁÅÊ (LATO KLODIAN / Eurokinissi Sports)
SUPERLEAGUE / ÐÁÍÉÙÍÉÏÓ - ÁÅÊ (LATO KLODIAN / Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

- Σέρχιο, τι τύπου παίκτης είναι ο Μάρκο Λιβάγια; Καλύτερα παίζει μόνος στην επίθεση ή με άλλον στην κορυφή;

"Για εμένα ο Λιβάγια είναι κλασικό εννιάρι, αλλά μπορεί να παίξει και ως δεύτερος επιθετικός. Νομίζω ότι δεν έχει πρόβλημα να παίξει σε οποιαδήποτε διάταξη. Ούτε δηλαδή ως μόνος του στην κορυφή, ούτε με δύο επιθετικούς στην κορυφή".

- Δεν το λέμε εμείς, το λέει όλος ο κόσμος. Η ΑΕΚ προσπαθεί να συνηθίσει να ζήσει χωρίς τον Αραούχο. Πιστεύεις ότι ο Λιβάγια θα μπορέσει να βοηθήσει άμεσα ή θα χρειαστεί χρόνο προσαρμογής;

"Ακούω και διαβάζω ακόμη και σήμερα πολλά όμορφα λόγια από τους οπαδούς της ΑΕΚ και με συγκινεί αυτό, αλλά κι ο Μάρκο είναι καλός και θα κερδίσει την αγάπη του κόσμου".

- Ποιο είναι το πιο δυνατό και το πιο αδύναμο σημείο του Κροάτη;

"Νομίζω ότι το πιο δυνατό του σημείο είναι ότι κρατά την μπάλα με άνεση, χωρίς να μπορείς να του την πάρεις εύκολα, και έχει επίσης και καλό σουτ. Δεν νομίζω ότι έχει κάποιο κακό στοιχείο. Μερικοί του αποδίδουν ως κακό το έντονο ταπεραμέντο του και το γεγονός ότι παίζει με το 100% του...".

Ο Αραούχο στο Sport24.gr για τον Λιβάγια

- Η ΑΕΚ απέκτησε έναν ακόμη πρώην συμπαίκτη σου από τη Λας Πάλμας, τον Έλντερ Λόπες. Θα αντικαταστήσει επάξια τον Ντίντακ στο αριστερό αμυντικό άκρο;

"Θεωρώ ότι ο Έλντερ Λόπες θα τα πάει καλά γιατί θα έχει την εμπιστοσύνη του Μανόλο Χιμένεθ. Αλλά πιστεύω ότι με τον Βινίσιους δεν θα είναι εύκολο γιατί είναι ένα παιδί που έχει δίψα για μπάλα".

- Μίλησες με τον Μάρκο και τον Έλντερ; Τι τους είπες; Τι θα τους έλεγες;

"Αυτό που έχω να τους πω είναι ότι θα είναι ευτυχισμένοι στην ΑΕΚ, ότι η πόλη είναι όμορφη και ότι θα πανηγυρίσουν επιτυχίες με την Ένωση. Με τον Λιβάγια δεν έχω μιλήσει, αλλά με τον Έλντερ μίλησα και του το είπα".

Είμαστε διαφορετικοί, αλλά θα μπορούσαμε να κάνουμε σπουδαία πράγματα μαζί...

- Ο Αραούχο και ο Λιβάγια είναι διαφορετικοί ή μοιάζουν; Θα πρέπει ο κόσμος να μπει στη λογική της σύγκρισης;

"Θεωρώ ότι είμαστε διαφορετικοί, αν και μαζί θα μπορούσαμε να κάνουμε σπουδαία πράγματα..."

- Βλέπουμε ότι δημοσιεύεις αρκετές φορές στα social media φωτογραφίες με τη φανέλα της ΑΕΚ όταν είσαι στο γυμναστήριο, με φίλους σου. Τι δείχνει αυτό;

"Πάντα βάζω τη φανέλα όταν κάνω προπόνηση ή στο σπίτι, όπου τη φορούν ακόμη και φίλοι μου. Προς το παρόν πρέπει να επιστρέψω να κάνω την προετοιμασία με την τωρινή μου ομάδα (Λας Πάλμας), δεν ξέρω τι μπορεί να συμβεί σε μερικές ημέρες".

Photo credits: Eurokinissi, La Liga, UD Las Palmas

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ