ΑΕΚ

Ο Αντσελότι, ο Άκης και ο… κάμεραμαν

Ο Αντσελότι, ο Άκης και ο… κάμεραμαν

Σαν σήμερα πριν από εννέα χρόνια η ΑΕΚ κέρδισε την Μίλαν στο ΟΑΚΑ και το Sport24.gr αποκαλύπτει πως έζησε εκείνο το ματς ο τότε προπονητής της Ένωσης Λορένθο Σέρα Φερέρ.

Μπορεί η μεγάλη φουρτούνα που πέρασε η ΑΕΚ τα τελευταία χρόνια, να την κράτησαν, εκτός όλων των άλλων δεινών και μακριά από τα ευρωπαϊκά σαλόνια. Όμως κάτι τέτοιες μέρες σαν τη σημερινή, έρχονται να υπενθυμίσουν την πραγματική θέση της Ένωσης. Σαν σήμερα, πριν από εννέα χρόνια, η ΑΕΚ κέρδιζε την Μίλαν του Κάρλο Αντσελότι στο ΟΑΚΑ με 1-0.

Ο σκόρερ με το απευθείας κτύπημα φάουλ Ζούλιο Σέζαρ, αλλά και Στέφανο Σορεντίνο με τις εκπληκτικές αποκρούσεις, ήταν οι ήρωες εκείνης της βραδιάς. Ωστόσο ο αρχιτέκτονας εκείνης της σπουδαίας νίκης, ήταν ο Λορένθο Σέρα Φερέρ. Και τοSport24.gr αποκαλύπτει το πώς είχε ζήσει και πώς είχε πανηγυρίσει ο Ισπανός τεχνικός, εκείνο το μαγικό βράδυ στο ΟΑΚΑ.

"Όχι κύριε Αντσελότι"

Ο Λορένθο Σέρα Φερέρ ήταν από τους προπονητές που το κοουτσάρισμα τους είναι ιδιαίτερα έντονο. Ήταν επίσης από τους προπονητές που δεν διστάζουν να απαντήσουν στον αντίπαλο…πάγκο όταν θεωρούν ότι δέχονται πρόκληση ή ότι ακούν κάτι το οποίο δεν ισχύει. Ανεξάρτητα από το όνομα του αντιπάλου. Ο Σέρα Φερέρ δεν δίστασε να απαντήσει στον Κάρλο Αντσελότι, όταν θεωρούσε πως ο προπονητής της Μίλαν γκρίνιαζε στον διαιτητή χωρίς να έχει δίκιο. Σε κάποια φάση στο δεύτερο ημίχρονο, ο τεχνικός των Ροσσονέρι με πολύ έντονο ύφος ζήτησε από τον διαιτητή να δοθεί ένα πλάγιο άουτ υπέρ της ομάδας του. Η αντίδραση του Σέρα Φερέρ ήταν άμεση. Πλησίασε μέχρι την γραμμή που έχει δικαίωμα και με χαρακτηριστική κίνηση κουνώντας το δάκτυλο του, προσπάθησε να δείξει στον Αντσελότι πως το πλάγιο δεν ήταν υπέρ της Μίλαν.

"Ηρέμησε τους Άκη"

Άρχοντας της μεσαίας γραμμής της ΑΕΚ εκείνο το βράδυ, ήταν ο Άκης Ζήκος. Και ήταν αυτός που είχε αναλάβει να «κουμαντάρει» και τον ρυθμό που θα έχει η ομάδα. Γι αυτό άλλωστε και οι περισσότερες οδηγίες του Λορέντσο Σέρα Φερέρ κατά την διάρκεια του παιχνιδιού, πήγαιναν προς τον Ζήκο. «Ήρεμα Άκη, ηρέμησε τους» ήταν αυτό που ζητούσε συνεχώς ο Σέρα Φερέρ και μάλιστα έκανε και χαρακτηριστικές κινήσεις με τα χέρια του. Ενώ περισσότερες από μια φορές έκανε παρατήρηση στον αριστερό μπακ Σταύρο Τζιωρτζιόπουλο. «Πρόσεχε την πλάτη σου. Συνέχεια φεύγουν παίκτες από την πλάτη σου» φώναζε ο Ισπανός τεχνικός στον Τζιωρτζιόπουλο.

"Σηκωθείτε και φωνάξτε"

Το ματς με την Μίλαν ήθελε μόλις λίγα λεπτά για να λήξει. Η ΑΕΚ απείχε μόλις λίγα λεπτά από το όνειρο. Η αδρεναλίνη ξεχείλιζε. Οι ποδοσφαιριστές της Ένωσης που καθόντουσαν στον πάγκο ζούσαν την δική τους αγωνία, χωρίς να μπορούν να βοηθήσουν τους συμπαίκτες του. Ξαφνικά ο Λορέντσο Σέρα Φερέρ έφυγε σφαίρα από την άκρη του πάγκου και κατευθύνθηκε προς τους αναπληρωματικούς. Δικαίωμα για άλλη αλλαγή δεν είχε οπότε δεν υπήρχε θέμα…οδηγιών.Πήγε σε έναν προς ένα τους ποδοσφαιριστές που καθόντουσαν στον πάγκο και κτυπώντας τους στον ώμο τους φώναξε «σηκωθείτε να φωνάξετε». Και αμέσως όλοι πετάχτηκαν σαν ελατήριο και άρχισαν να εμψυχώνουν τους ποδοσφαιριστές που ήταν μέσα στο γήπεδο προκειμένου να κρατήσουν το 1-0 και να φτάσουν μέχρι και την σπουδαία νίκη. Το ίδιο έκανε και ο Ισπανός τεχνικός ο οποίος ούρλιαζε σε όλους.

Αγκαλιά με τον… κάμεραμαν

Έντονα έζησε ο Φερέρ το ματς, αλλά ακόμα πιο έντονα τα πανηγύρια αμέσως μετά την λήξη του. Αρκετοί από τους ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ οι οποίοι ήταν στον πάγκο, έπεσαν πάνω του για να πανηγυρίσουν μαζί του. Ο Λορέντσο Σέρα Φερέρ έκανε σαν μικρό παιδί και έπαιρνε στην…αγκαλιά του όποιον έβρισκε μπροστά του. Είναι χαρακτηριστικό πως υπήρξαν στιγμές που βρέθηκε να πανηγυρίζει αγκαλιά είτε με ανθρώπους των σεκιούριτι του γηπέδου, είτε ακόμα και με καμεραμάν του συνδρομητικού καναλιού. Ο Ισπανός τεχνικός έπλεε σε πελάγη ευτυχίας. Χαμογελαστός και σφιγμένη την γροθιά μπήκε και μέσα στα αποδυτήρια, αγκαλιάζοντας σχεδόν όλους τους ποδοσφαιριστές.

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ