ΑΕΚ

"Ντοπάρει" ξανά το μυαλό τους

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ ΤΗΣ ΑΕΚ ΜΕ ΤΟΝ ΜΑΝΟΛΟ ΧΙΜΕΝΕΘ ΣΤΗΝ ΤΕΧΝΙΚΗ ΗΓΕΣΙΑ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ (Eurokinissi Sports / ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ)
ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ ΤΗΣ ΑΕΚ ΜΕ ΤΟΝ ΜΑΝΟΛΟ ΧΙΜΕΝΕΘ ΣΤΗΝ ΤΕΧΝΙΚΗ ΗΓΕΣΙΑ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ (Eurokinissi Sports / ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ) EUROKINISSI SPORTS

Άρχισε να προσθέτει mind games ο Μανόλο Χιμένεθ, στην προετοιμασία των ποδοσφαιριστών της ΑΕΚ για τον τελικό του Κυπέλλου με τον ΠΑΟΚ (6/5, 20:30). Το Sport24.gr έχει το ρεπορτάζ.

Η ατάκα "ξέρετε όλοι τι σημαίνει ένας τελικός" που είπε ο Μανόλο Χιμένεθ στους ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ, προφανώς και περιγράφει απολύτως την πραγματικότητα. Δεν υπάρχει παίκτης, ειδικά από το φετινό ρόστερ της Ένωσης, που να μην έχει απόλυτη συναίσθηση της σημασίας ενός τελικού κυπέλλου.

Άλλωστε οι περισσότεροι έχουν ακόμα και εμπειρία κατάκτησης Κυπέλλου. Από την άλλη μεριά, ο Χιμένεθ ξέρει πως ο τρόπος που θα λειτουργήσει το μυαλό των ποδοσφαιριστών κατά την διάρκεια του τελικού, θα παίξει τεράστιο ρόλο.

Γι αυτό και δεν θέλει να προετοιμάσει μόνο τα πόδια και την τακτική των παικτών του, αλλά και τον τρόπο σκέψης τους. Με "ντόπες" και στο μυαλό. Κάτι που έκανε και πριν από την ρεβάνς με τον Ολυμπιακό. Μόνο που αυτή την φορά, το… αντικείμενο της "ντόπας" ήταν εντελώς διαφορετικό.

ΑΠΟ ΤΟΝ ΦΟΡΤΟΥΝΗ ΣΤΟΝ "ΑΝΘΡΩΠΟ ΠΟΥ ΑΓΑΠΑΤΕ"

Πριν από τη ρεβάνς με τον Ολυμπιακό, ο Χιμένεθ είχε κρεμάσει στα αποδυτήρια των Σπάτων την δήλωση του Φορτούνη, που έλεγε πως "θα πάμε στο ΟΑΚΑ για να δείξουμε ποια είναι η καλύτερη ομάδα".

Και με ιδιόγραφο σημείωμα ακριβώς από κάτω από την ανάρτηση, ο Ισπανός τεχνικός είχε γράψει "σας παρακαλώ πολύ, να του απαντήσετε στο γήπεδο". Και μ’ αυτό τον τρόπο θέλησε να ντοπάρει την σκέψη των παικτών του. Αυτή την φορά και ενόψει του τελικού, δεν χρησιμοποίησε ο Χιμένεθ καμία δήλωση αντίπαλου.

Το ακριβώς αντίθετο. Επέλεξε το πρόσωπο που οι παίκτες της ΑΕΚ αγαπούν περισσότερο. "Θέλω να έχετε συνέχεια στο μυαλό σας ένα αγαπημένο σας πρόσωπο, στο οποίο θα τηλεφωνήσετε αμέσως μετά την λήξη του τελικού και θα πείτε πως πήρα το κύπελλο. Και να παίξετε και γι αυτό", είπε ο Ισπανός τεχνικός στους ποδοσφαιριστές του.

Photo credits: Eurokinissi

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ