ΑΕΚ

Ντάμιαν Σιμάνσκι: Τα πέντε πράγματα που πρέπει να γνωρίζεις για τον νέο ποδοσφαιριστή της ΑΕΚ

Ντάμιαν Σιμάνσκι: Τα πέντε πράγματα που πρέπει να γνωρίζεις για τον νέο ποδοσφαιριστή της ΑΕΚ
Σιμάνσκι/ΑΕΚ/in time deltio tipou ΣΙΜΑΝΣΚΙ/ΑΕΚ/IN TIME DELTIO TIPOU

Ο Ντάμιαν Σιμάνσκι έγινε και επίσημα ποδοσφαιριστής της ΑΕΚ και το Sport24.gr παρουσιάζει τα πέντε πράγματα που πρέπει να γνωρίζεις για τον 24χρονο Πολωνό χαφ.

Η ΑΕΚ ανακοίνωσε και επίσημα το δανεισμό του Ντάμιαν Σιμάνσκι με τη μορφή δανεισμού για τους επόμενους έξι μήνες από την Αχμάτ Γκρόζνι. Ο 24χρονος Πολωνός κεντρικός χαφ ήρθε στην Ένωση με σκοπό να δώσει νέα πνοή και σκληράδα στο κέντρο των "κιτρινόμαυρων".

Το Sport24.gr παρουσιάζει το who is who του Ντάμιαν Σιμάνσκι, μέσα από τα πέντε πράγμα που πρέπει να γνωρίζεις για τον 24χρονο Πολωνό.

1. ΤΟ ΞΕΚΙΝΗΜΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΩΝΙΑ

Ο Ντάμιαν Σιμάνσκι γεννήθηκε στο Κραζνίκ της Πολωνίας στις 16 Ιουνίου του 1995. Ξεκίνησε από τη τμήματα υποδομής της Μπέλσάτοφ και γρήγορα έδειξε πως έχει κάτι το ξεχωριστό. Στην Μπελσάτοφ θα κάνει τα πρώτα του βήματα και θα κερδίσει μία θέση στο ρόστερ της U-19 στα 16 του μόλις χρόνια. Γρήγορα θα περάσει το κατώφλι της πρώτης ομάδας και θα πραγματοποιήσει καλές εμφανίσεις, με αποτέλεσμα η Γιαγκελόνια να τον αποκτήσει το 2016. Στη Γιαγκελόνια θα μείνει για ένα χρόνο πραγματοποιώντας 19 εμφανίσεις και στη συνέχεια θα αποκτηθεί από τη Βίσλα Πλοκ. Εκεί θα έρθει η εκτόξευση, αφού μέσα σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα θα γίνει βασικός και αναντικατάστατος στο κέντρο της Πλοκ και μάλιστα θα γίνει σημείο αναφοράς για τον πολωνικό σύλλογο. Συνολικά πραγματοποίησε 52 εμφανίσεις σε δύο χρόνια και σκόραρε οκτώ τέρματα με οκτώ ασίστ. Στις 12 Ιανουαρίου του 2019 η Βίσλα Πλοκ ανακοίνωσε τη μεταγραφή του Σιμάνσκι στη ρωσική Αχμάτ Γκρόζνι, με τον 24χρονο να υπογράφει για τέσσερα χρόνια με τον ρωσικό σύλλογο.

2. ΕΝΑΣ ΘΑΝΑΤΟΣ ΧΑΛΑΣΕ ΤΗ ΜΕΤΑΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΜΠΡΕΝΤΦΟΡΝΤ

Πριν μετακομίσει στην Ρωσία και την Αχμάτ Γκρόζνι, ο Σιμάνσκι είχε κεντρίσει το ενδιαφέρον από ουκ ολίγες ομάδες της Championship. Ο τρόπος που αγωνίζεται αλλά και τα χαρακτηριστικά του έκαναν τις ομάδες της Αγγλίας να τον προσέξουν, αφού η σκληράδα στο παιχνίδι του ταίριαζε απόλυτα με το δύσκολο πρωτάθλημα της δεύτερης κατηγορίας της Αγγλίας. Μάλιστα η Μπρέντοφορντ προσπάθησε να τον αποκτήσει, με τον τεχνικό διευθυντή του συλλόγου να ταξιδεύει με σκοπό να παρακολουθήσει τον ποδοσφαιριστή από κοντά. Ο εκπρόσωπος των "Bees" συζήτησε με τον Σιμάνσκι και τον ατζέντη του με σκοπό να του εξηγήσουν το πρότζεκτ του αγγλικού συλλόγου.

Ο 24χρονος είχε πειστεί από την προσέγγιση που του έγινε και ήταν έτοιμος να μετακομίσει στην Αγγλία, όμως ο θάνατος του τεχνικού διευθυντή της Μπρένφορντ, Ρόμπερτ Ρόαν, ήταν ένας από τους λόγους που η μεταγραφή δεν έγινε ποτέ.

3. Η ΑΝΑΓΚΗ ΤΟΥ ΓΙΑ ΚΑΘΙΕΡΩΣΗ ΣΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΠΟΛΩΝΙΑΣ

Στις πρώτες του δηλώσεις μετά την επισημοποίηση του δανεισμού του στην ΑΕΚ, ο Πολωνός αναφέρθηκε στην επιθυμία του να επιστρέψει στην Εθνική ομάδα της χώρας του. " Πιστεύω ότι το κλαμπ θα μου δώσει την ευκαιρία να επιστρέψω στην Εθνική στο Euro 2020". Ο 24χρονος έχει πραγματοποιήσει μόλις τέσσερις εμφανίσεις με την Εθνική ομάδα της Πολωνίας. Οι τρεις συμμετοχές ήταν για το Nations League και μία σε ένα φιλικό παιχνίδι. Συνολικά με τα χρώματα της χώρας του έχει αγωνιστεί μόλις για 96' λεπτά και στόχος του, όπως τόνισε και ο ίδιος είναι να παίξει στο Euro 2020. Είναι σαφές πως ο ποδοσφαιριστής έχει τεράστιο κίνητρο να "πιάσει" στην ΑΕΚ και να δείξει πράγματα από πολύ νωρίς αφού οι βλέψεις του είναι υψηλές.

4. ΣΚΛΗΡΟΤΡΑΧΗΛΟΣ ΧΑΦ ΜΕ ΑΣΤΕΙΡΕΥΤΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ

Ο Σιμάνσκι δεν είναι ο φαντεζί παίκτης που θα προσφέρει θέαμα στον φίλαθλο κόσμο. Είναι όμως ένας σκληροτράχηλος κεντρικός χαφ που έχει καλά τεχνικά χαρακτηριστικά και μπορεί να βοηθήσει μέχρι ένα σημείο και στο δημιουργικό κομμάτι. Κύρια γνωρίσματα στο παιχνίδι του είναι η πίεση στη μπάλα και το γεγονός πως δεν παρατά ποτέ τις φάσεις. Είναι πολύ δυνατός, με ταχύτητα, δεν χάνει τη θέση του και έχει την ικανότητα να βγαίνει πρώτος στις φάσες. Είναι ψηλός και δυνατός στον αέρα, ενώ αρέσκεται να παίζει γρήγορα και με τη μία τη μπάλα.

5. ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ ΚΑΙ ΧΡΟΝΟ

Στην Αχμάτ Γκρόζνι δεν κατάφερε να δείξει όσα μπορούσε να κάνει. Η αλήθεια είναι πως δεν πήρε πολλές ευκαιρίες και μέσα σε ενάμισι χρόνο κατάφερε να πραγματοποιήσει μόλις 13 εμφανίσεις με τον ρωσικό σύλλογο. Αυτό είναι ίσως το μόνο που του λείπει, για να ανέβει ένα επίπεδο παραπάνω. Χρειάζεται χρόνο για να αποδώσει και δυσκολεύεται να δείξει πράγματα εάν δεν αισθανθεί ασφάλεια, πως η ομάδα θα στηριχθεί σε αυτόν. Στη Βίσλα Πλοκ κατάφερε να αποκτήσει γρήγορα θέση βασικού όταν τον εμπιστεύθηκαν. Το έχει πει άλλωστε και ο ίδιος πως του αρέσει να του δείχνουν πως τον θέλουν και να τον εμπιστεύονται.

"Μου αρέσει να μου δείχνουν εμπιστοσύνη. Όταν με πλησίασε η Μπρέντφορντ, μου έδειξε πόσο με ήθελε. Πόσο με πίστευε. Αυτό ήταν που με κέρδισε. Το ίδιο συνέβη και στην Βίσλα Πλοκ. Θέλω να νιώθω ασφάλεια όταν είμαι σε ένα περιβάλλον και να μου δίνουν τον απαραίτητο χρόνο να προσαρμοστώ".

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ