ΑΕΚ

Νομοτελειακά θα κοιτάξει τον Τζαβέλλα η ΑΕΚ

Νομοτελειακά θα κοιτάξει τον Τζαβέλλα η ΑΕΚ
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ποια είναι τα δεδομένα από την πλευρά της ΑΕΚ, για την υπόθεση του Τζαβέλλα και ποιες είναι οι παράμετροι. Το Sport24.gr έχει το ρεπορτάζ.

Είναι δεδομένο πως στην παρούσα φάση, ξεκάθαρο πλάνο ως προς μεταγραφικούς στόχους, η ΑΕΚ δεν έχει. Εξαίρεση ίσως αποτελεί η περίπτωση του Αστρίτ Αζντάρεβιτς, που προβάλει ως η πρώτη επιλογή για την ενίσχυση στα χαφ. Από εκεί και πέρα ο Ζοσέ Μοράις έχει ήδη βάλει στην σειρά κάποιες σκέψεις περί ενίσχυσης σε θέσεις, αλλά όπως και ο ίδιος έχει πει δημοσίως, δεν θέλει να βιαστεί. Άλλωστε όσο πλησιάζει ο Γενάρης, τόσο μπορεί να προκύψουν εξελίξεις, που να αλλάξουν τα δεδομένα. Και κάπως έτσι μπορεί να μπει και το όνομα του Γιώργου Τζαβέλλα, στις μεταγραφικές συζητήσεις της ΑΕΚ. Να το… φέρουν δηλαδή οι εξελίξεις.

Μέχρι και πριν από λίγες μέρες, προφανώς και στο μυαλό κανενός στην ΑΕΚ δεν υπήρχε το όνομα Τζαβέλλας. Πολλώ δε μάλλον σε μεταγραφική λίστα. Ούτε και τώρα υπάρχει. Όμως οι εξελίξεις τρέχουν με μεγάλη ταχύτητα και μέσα στην προσεχή εβδομάδα, είναι πολύ πιθανό ο Τζαβέλλας να έχει λύσει το συμβόλαιο του με τον ΠΑΟΚ και να κυκλοφορεί ελεύθερος στην αγορά. Σ’ αυτή την περίπτωση, είναι σχεδόν… νομοτελειακό, να μπει το όνομα του διεθνή αμυντικού στις μεταγραφικές συζητήσεις των ανθρώπων της ΑΕΚ, χωρίς πάντως κανείς να μπορεί να προδικάσει την απόφαση που θα παρθεί. Εξάλλου ήδη μπορεί να διακρίνει κανείς τα θετικά και τα αρνητικά για την Ένωση, μιας τέτοιας μεταγραφικής υπόθεσης.

ΕΧΕΙ ΟΛΟ ΤΟ "ΠΑΚΕΤΟ"

Με βάση τα αγωνιστικά του χαρακτηριστικά, η περίπτωση του Τζαβέλλα μοιάζει κομμένη και ραμμένη στις θέσεις που χρειάζεται ενίσχυση η ΑΕΚ. Είναι ένας στόπερ και μάλιστα έμπειρος και ο Μοράις σκεφτόταν πως ενδεχομένως θα έπρεπε να γίνει μεταγραφική κίνηση για κεντρικό αμυντικό τον Γενάρη, από την στιγμή που αποχώρησε ο Λέσκοτ. Ενώ μπορεί να παίξει και ως αριστερό μπακ. Θέση στην οποία επί της ουσίας η ΑΕΚ έχει μείνει μόνο με τον Ντίντακ, καθώς ο Ντίας δεν έχει δείξει πως μπορεί να βοηθήσει. Επίσης ο Τζαβέλλας είναι ένας ποδοσφαιριστής 29 χρονών, διεθνής με την εθνική ομάδα. Και για την ΑΕΚ είναι σημαντικό να αποκτά Έλληνες διεθνείς παίκτες. Ως εκ τούτου, θεωρητικά πάντα, ο Τζαβέλλας έχει όλο το πακέτο για να προσελκύσει το ενδιαφέρον της Ένωσης.

ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ... ΚΑΤΣΟΥΡΑΝΗ

Έτσι κι αλλιώς ισχύει για όλες τις περιπτώσεις υποψήφιων μεταγραφικών στόχων, πως τα κριτήριο δεν είναι μόνο τα αγωνιστικά χαρακτηριστικά, αλλά και η ιδιοσυγκρασία και ο χαρακτήρας. Πολλώ δε μάλλον, για περιπτώσεις όπως αυτή του Τζαβέλλα. Ο χαρακτήρας του ποδοσφαιριστή είναι ένα ζήτημα, για οποιαδήποτε ομάδα ενδιαφερθεί. Όπως και αντικείμενο προβληματισμού αποτελεί ο τρόπος που οδηγήθηκε στα άκρα η σχέση του Τζαβέλλα με τον ΠΑΟΚ. Όταν και αν μπει στην μεταγραφική κουβέντα της ΑΕΚ το όνομα του διεθνή αμυντικού, όλα αυτά θα πέσουν στο τραπέζι. Και θα μετρήσουν στην τελική απόφαση. Είναι ενδεικτικό πως όταν είχε τεθεί πριν από δυο χρόνια, όταν η ΑΕΚ ήταν ακόμα στη Β’ εθνική, ζήτημα επιστροφής του Κώστα Κατσουράνη, το θέμα της ιδιοσυγκρασίας του παίκτη, μέτρησε πολύ στην οριστική απόφαση. Βεβαίως δεν είναι ίδια περίπτωση με του Τζαβέλλα. Κυρίως λόγω ηλικίας, αλλά και όχι μόνο.

Η ΠΑΡΑΜΕΤΡΟΣ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ

Ακόμα και αν η ΑΕΚ αποφασίσει να βάλει στο μεταγραφικό ζύγι την υπόθεση Τζαβέλλα και ακόμα και αν στο ζύγισμα βαρύνουν περισσότερο τα θετικά από τα αρνητικά στοιχεία της συγκεκριμένης περίπτωσης και πάλι δεν είναι βέβαιο πως θα προχωρήσει. Και αυτό διότι υπάρχει πάντα και το οικονομικό. Ο διεθνής αμυντικός είχε στον ΠΑΟΚ ένα παχυλό συμβόλαιο και είναι βέβαιο πως η ΑΕΚ δεν είναι διατεθειμένη να φτάσει τόσο υψηλά. Προφανώς και οποιαδήποτε κουβέντα περί του οικονομικού έπεται, καθώς προηγείται η απόφαση για ενδιαφέρον για τον παίκτη. Όμως αποτελεί μια σημαντική παράμετρο, καθώς αν στην ΑΕΚ αφουγκραστούν πως οι απαιτήσεις του Τζαβέλλα είναι πολύ μακριά από τα δεδομένα τους, δεν πρόκειται να ασχοληθούν. Παρόλο που αυτό έχει να κάνει και με την επιθυμία του παίκτη, αλλά και τις επιλογές που έχει για να συνεχίσει την καριέρα του.

ΣΤΟ ΔΙΑ ΤΑΥΤΑ

Εν κατακλείδι, προς το παρόν θέμα Τζαβέλλα δεν υπάρχει στην ΑΕΚ. Είναι ωστόσο πολύ πιθανό να προκύψει. Εξάλλου ήδη το όνομα του, έχει αρχίσει να συζητιέται έστω και… γύρω και όχι πάνω στο κιτρινόμαυρο μεταγραφικό τραπέζι. Βεβαίως πρώτα ο παίκτης θα πρέπει να μείνει ελεύθερος. Και κατόπιν στην ΑΕΚ θα ζυγίσουν πολύ προσεκτικά όλα τα δεδομένα και όλα τα υπέρ και τα κατά μιας τέτοιας κίνησης. Ενδεχομένως ανοίγοντας παράλληλα και ένα δίαυλο επικοινωνίας με τον παίκτη, αν κάτι τέτοιο χρειαστεί για μια ολοκληρωμένη εικόνα για τα δεδομένα της υπόθεσης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

Γαλανόπουλος: "Παίρνω αυτοπεποίθηση από τον Μοράις"
Πέκχαρτ: "Είμαστε η ΑΕΚ και πρέπει να νικάμε συνεχώς"
"Ανεβαίνει" ο Χριστοδουλόπουλος
"Θα υλοποιήσουμε ότι μας ζητήθηκε"
Θετικός να παίξει στην ΑΕΚ ο Θελίν
TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ