ΑΕΚ

Μπογέ: Δεν πείθει ούτε για νέο δανεισμό

SUPERLEAGUE / ΛΑΡΙΣΑ - ΑΕΚ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ΛΑΡΙΣΑ - ΑΕΚ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Περί αγοράς του Μπογέ από την Τορίνο, ουδείς λόγος να γίνεται στην ΑΕΚ... Ωστόσο έδαφος δεν φαίνεται να κερδίζει ούτε η πιθανότητα εκ νέου δανεισμού του από την ιταλική ομάδα.

Λουκάς Αριέλ Μπογέ... Ο «παικταράς», ο «ταύρος», ο «εξτρέμ διαφοράς» όπως βιάστηκαν να τον χαρακτηρίσουν το περασμένο καλοκαίρι (αδίκως και για τον ίδιο τον ποδοσφαιριστή) αυτοί που γνωρίζουν πριν ακόμα δουν κάποιον να τρέχει με τη μπάλα στο χορτάρι.

Στην πορεία, αφού επέστρεψε από τον τραυματισμό του, έγινε ο «αδικημένος» της υπόθεσης, καθώς, πάντα σύμφωνα με τους ίδιους παντογνώστες, δεν ήταν δυνατόν ένας παίκτης με τη δική του ποδοσφαιρική ποιότητα, να μένει στον πάγκο.

Σήμερα, 19/3/2019, ουδείς έχει το δικαίωμα να υποστηρίξει ότι ο Μπογέ κερδίζει δικαίως χρόνο συμμετοχής από τον Χρήστο Αλμπάνη. Το έχασε (το δικαίωμα) και ο ίδιος ο ποδοσφαιριστής με την παρουσία, ενώ φαίνεται ότι θα το αποκτήσει ο αληθινά αδικημένος της ιστορίας. Διότι ο Αλμπάνης ούτε πολυδιαφημίζεται, αλλά και πολύ πιο απλά αγωνίζεται, κάνοντας αυτά που ζητά ο προπονητής με συνέπεια και ουσία.

Το θέμα μας στην παρούσα φάση ωστόσο, είναι ο Αργεντινός. Ως γνωστών, η ΑΕΚ έχει στο συρτάρι της υπογεγραμμένο συμβόλαιο με τον ποδοσφαιριστή, για συνεργασία τριών ετών, δηλαδή έως το καλοκαίρι του 2022. Για να αποκτήσει ισχύ αυτή η συμφωνία, θα πρέπει να καταβάλει στην Τορίνο το ποσό των 6 εκατ. ευρώ σε δόσεις που ολοκληρώνονται το 2022.

Θα δώσει η Ένωση αυτά τα χρήματα για να αγοράσει τον Μπογέ; Ποτέ! Θα μπορούσε να υπάρξει άλλος τρόπος παραμονής του στην ΑΕΚ για μετά το καλοκαίρι; Ασφαλώς... Με εκ νέου δανεισμό του ποδοσφαιριστή από την Τορίνο και συμφωνία για χαμηλότερη οψιόν αγοράς. Βέβαια για να γίνει αυτό, θα πρέπει πρώτα ο παίκτης να επεκτείνει τη συνεργασία του με την ιταλική ομάδα, καθώς αυτή εκπνέει το καλοκαίρι του 2020. Η να τον δανειστεί για έξι μήνες (έως τον ερχόμενο Γενάρη).

Ασφαλώς υπάρχει κι άλλος δρόμος. Αυτός της αγοράς του με ένα μικρότερο τίμημα. Τον Ιανουάριο του 2018, η Τορίνο «δάνεισε» τον Μπογέ στη Θέλτα για έξι μήνες, με την οψιόν αγοράς ανάμεσα στις δύο ομάδες, να ορίζεται στα 14 εκατ. ευρώ. Το καλοκαίρι του ίδιου έτους, η ΑΕΚ πέτυχε το δανεισμό του με οψιόν αγοράς, μόλις στα 6 εκατ. ευρώ. Συμπερασματικά, η χρηματιστηριακή αξία του Αργεντινού, ολοένα και φθίνει.

Η Τορίνο βρίσκεται μπροστά σε μια απόφαση. Το να κρατήσει για εκείνη τον ποδοσφαιριστή που δεν κατάφερε να γίνει επιδραστικός ούτε στο κακόμοιρο ελληνικό πρωτάθλημα, συγκεντρώνει μηδαμινές πιθανότητες. Θα ψάξει λοιπόν για κάποιο άλλο deal. Είτε τον εκ νέου δανεισμό του για έξι μήνες με οψιόν αγοράς για τον Γενάρη του 2020, είτε την πώλησή του με πολύ λιγότερα χρήματα από αυτά που προσδοκούσε ότι κάποια στιγμή θα εισέπραττε από τον Μπογέ.

Αλλά ακόμα και 3, ακόμα και 2 εκατομμύρια ευρώ αν αξίωνε, πείθεται κάποιος εντός (και εκτός) ΑΕΚ, ότι αξίζει ο Μπογέ μια τέτοια οικονομική δαπάνη; Απίθανο μοιάζει...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

ΑΕΚ: Τα πέντε θέλω του Χιμένεθ
ΑΕΚ: Δικό της αριστερό εξτρέμ μετά από τρία χρόνια
TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ