ΑΕΚ

Μπάρκας ή Ανέστης;

Μπάρκας ή Ανέστης;
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Η μάχη των γκολκίπερς της ΑΕΚ για τη φανέλα του βασικού μόνο καλό μπορεί να κάνει και στους δύο. Ο Βαγγέλης Αρναούτογλου γράφει για την (ημέρα με την ημέρα, ματς με ματς) μάχη των δύο τερματοφυλάκων της Ένωσης κι εσείς ψηφίζετε. (poll)

Ο πήχης του ανταγωνισμού για μια θέση στη βασική ενδεκάδα, ορθώθηκε πολύ ψηλά από το Μανόλο Χιμένεθ. Επηρεάζοντας μάλιστα αποφάσεις ακόμα και στη θέση για την οποία συνήθως οι προπονητές διστάζουν να πάρουν ρίσκα.

Ο Ισπανός στήριξε τον Μπάρκα μετά την γκέλα στο εκτός έδρας ματς με τον Ηρακλή και τον διατήρησε στο βασικό σχήμα κόντρα στον Ολυμπιακό. Ορθά έπραξε. Ακόμα πιο σοφά ενήργησε όμως επιλέγοντας για το αμέσως επόμενο ματς (αυτό κόντρα στη Λάρισα) τον Γιάννη Ανέστη, σε μια χρονική περίοδο που ουδείς περίμενε αλλαγή προσώπου κάτω από τα δοκάρια.

Τόλμησε για να τον διατηρήσει σε εγρήγορση, αλλά και για να θυμίσει στον Μπάρκα ότι δεν παίζει μόνος του για τη θέση. Εκ του αποτελέσματος δικαιώθηκε καθώς ο 25χρονος γκολκίπερ πραγματοποίησε την απόκρουση του αγώνα στη βολίδα του Αβραάμ, σε ένα χρονικό σημείο (72o λεπτό) που εφόσον η Λάρισα ισοφάριζε, θα σκορπούσε από άγχος ως και πανικό στην ΑΕΚ, το παρελθόν της οποίας έχει δείξει ότι ζορίζεται (και συνήθως αποτυγχάνει) όταν της συμβαίνουν τέτοιες καταστάσεις.

Ο τεχνικός της Ένωσης δεν πήρε τυχαία την απόφαση. Αφού είχε διαπιστώσει την εξαιρετική παρουσία του Ανέστη στα ματς Κυπέλλου (με καίριες όσο και εξαιρετικές επεμβάσεις κράτησε το μηδέν κόντρα σε Λεβαδειακό και Πλατανιά, εκτός έδρας), πήρε και τη γνώμη του προπονητή τερματοφυλάκων Κωνσταντίνου Καμπόλη.

Σύμφωνα λοιπόν με τον άνθρωπο που τους ζει καθημερινά και έχει την πλέον βαρύνουσα άποψη (όσο και ευθύνη) για την κατάσταση στην οποία βρίσκονται, οι δύο γκολκίπερς της ΑΕΚ βρίσκονται πάντα στην ίδια αφετηρία. Ωστόσο εξήρε την αφοσίωση του Ανέστη στις προπονήσεις και το γεγονός ότι δεν έχασε την αυτοπεποίθησή του όταν έμεινε στον πάγκο. Τουναντίον συνέχισε να δουλεύει για τη βελτίωσή του με ακόμα μεγαλύτερη ένταση.

ΑΝ ΔΕΧΘΟΥΜΕ ΟΤΙ Ο ΧΙΜΕΝΕΘ...

... ενήργησε κατ’ αυτόν τον τρόπο έχοντας αποφασίσει να χρησιμοποιήσει τον Ανέστη στον αγώνα με την ΑΕΛ επειδή ήθελε να πορευτεί στο σαφώς πιο κρίσιμο ματς Κυπέλλου (Πλατανιάς) με το βασικό γκολκίπερ (αυτή την περίοδο είναι ο Μπάρκας), σίγουρα μετά το κυριακάτικο ματς θα κάνει δεύτερες σκέψεις.

Ποιος θα ξεκινήσει αύριο στον αγώνα για την πρόκριση στα ημιτελικά; Ο Ανέστης που πλέον θεωρείται ο τερματοφύλακας του Κυπέλλου και προέρχεται από καλή εμφάνιση ή ο Μπάρκας που δεν «μάσησε» μετά το λάθος στο Καυταντζόγλειο και ήταν αυτός που έπρεπε όποτε χρειάστηκε κόντρα στον Ολυμπιακό; Να θυμίσω ότι ο πρώτος έχει ξεχωριστή ικανότητα στις αποκρούσεις πέναλτι, σενάριο (μάλλον τραβηγμένο βέβαια) στο οποίο μπορεί να οδηγηθεί ο προημιτελικός αν όλα μείνουν στο μηδέν για 120 λεπτά.

Το ωραίο της υπόθεσης είναι ότι η σχέση των δύο γκολκίπερς χαρακτηρίζεται από άριστο κλίμα, εκατέρωθεν σεβασμό και ισχυρό ανταγωνισμό στις προπονήσεις. Το πείσμα του ενός, γιγαντώνει τη θέληση του άλλου. Μεγαλώνουν μαζί ποδοσφαιρικά σε μία θέση που τα λάθη τιμωρούνται σκληρά εντός (με γκολ) και εκτός (με κατακραυγή) αγωνιστικών χώρων. Ωριμάζουν σπρώχνοντας ο ένας τον άλλον, μέσα από τη μάχη που δίνουν για τη φανέλα του βασικού, να ανέβει ακόμα ένα σκαλοπάτι. Γι αυτό και ο Χιμένεθ τους ενισχύει το κίνητρο εναλλάσσοντας τους στην αρχική ενδεκάδα.

Η κατάσταση στις συμμετοχές είναι σχεδόν μοιρασμένη. Ο Ανέστης μετρά 16 επίσημα παιχνίδια, εκ των οποίων 9 στο πρωτάθλημα, 5 στο Κύπελλο και 2 στο Γιουρόπα Λιγκ, ενώ ο Μπάρκας έχει φτάσει στα 14, με τα 13 εξ αυτών να αφορούν παιχνίδια της Σούπερ Λίγκας. Αύριο ποιος;

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ