ΑΕΚ

"Μπάλα και πειθαρχία", ζητάει ο Πογέτ

"Μπάλα και πειθαρχία", ζητάει ο Πογέτ
Πογέτ INTIME SPORTS

Ο Γκουστάβο Πογέτ κλείνει ακριβώς μια εβδομάδα στην τεχνική ηγεσία της ΑΕΚ και ήδη έχει επιβάλλει στα Σπάτα τις δυο βασικές αρχές της φιλοσοφίας του.

Σαν σήμερα (5/11), ακριβώς την προηγούμενη Πέμπτη (29/10), ο Γκουστάβο Πογέτ περνούσε πρωί – πρωί για πρώτη φορά το κατώφλι του προπονητικού κέντρου των Σπάτων, για να αναλάβει τις τύχες της ΑΕΚ.

Οι ποδοσφαιριστές της Ένωσης ακόμα δεν έχουν προλάβει να βγάλουν μια ολοκληρωμένη εβδομάδα δουλειάς με τον Ουρουγουανό τεχνικό.

Από την αρχή δηλαδή της προετοιμασίας για ένα ματς, μέχρι και την σέντρα. Βλέπετε, ο Πογέτ έπιασε δουλειά τρεις μέρες προ του ντέρμπι, ενώ ακόμα απομένουν τρεις μέρες μέχρι και το ματς με τον Αστέρα Τρίπολης.

Ωστόσο σ’ αυτές τις επτά μέρες που ο Ουρουγουανός έχει μπει στη ζωή της ΑΕΚ, έχουν συμβεί πολλά. Οι περισσότεροι από τους ποδοσφαιριστές της ομάδας έχουν μιλήσει τουλάχιστον μια φορά σε τετ α τετ με τον Πογέτ. Κάποιοι έχουν ακούσει από τον Ουρουγουανό λόγια ψυχολογικής «ντόπας», κάποιοι άλλοι ορισμένα… τιπ για να γίνουν καλύτεροι, κάποιοι να τους επαναλαμβάνει με επιμονή κάτι που προσδοκά από τον ρόλο τους στο γήπεδο. Όλοι όμως, έχουν ήδη καταλάβει τουλάχιστον τις δυο βασικής αρχές της φιλοσοφίας του Πογέτ. Άλλωστε φρόντισε ο Ουρουγουανός τεχνικός να τις καταστήσει ηλίου φαεινότερες.

«Είναι παιχνίδι άρα…»

Ο Πογέτ λατρεύει το ποδόσφαιρο. Το παιχνίδι που λέγεται ποδόσφαιρο. Και αφού πρόκειται για παιχνίδι, όλοι πρέπει να το απολαμβάνουν. Πρωτίστως οι ποδοσφαιριστές. Αυτός είναι ο λόγος που η τελευταία του οδηγία πριν μπουν στο γήπεδο για το ντέρμπι, ήταν να απολαύσουν το ματς. Αυτός είναι και ο λόγος που έκανε στην προπόνηση ένα απαιτητικό πρόγραμμα με φουλ δουλειά στην φυσική κατάσταση, χωρίς να αφήσουν οι παίκτες την μπάλα ούτε λεπτό από τα πόδια τους. Ότι κάνουν και ότι δουλεύουν στην προπόνηση, κατά το δόγμα Πογέτ, πρέπει να περιλαμβάνει μπάλα.

Αυτό είναι το παιχνίδι, αυτό δίνει απόλαυση στους ποδοσφαιριστές. Και ο Ουρουγουανός θεωρεί πως όταν οι παίκτες του θα απολαμβάνουν αυτό που κάνουν μέσα στο γήπεδο, θα το κάνουν και καλύτεροι. Επομένως θα παίρνουν και το αποτέλεσμα που θέλουν. Είναι εξάλλου χαρακτηριστικό πως έστω και αν οι ποδοσφαιριστές βγήκαν «πεθαμένοι» από την κούραση από το πρόγραμμα της χθεσινής (4/11) προπόνησης, όλοι μιλούσαν με τα καλύτερα λόγια. Κυρίως όλοι έλεγαν πόσο το είχαν απολαύσει.

«Έντονες κόκκινες γραμμές»

Η έννοια της απόλαυσης του ποδοσφαίρου, μπορεί εύκολα να οδηγήσει σε μονοπάτια παρερμηνείας και παρέκκλισης από τον επαγγελματισμό. Με τον Πογέτ προπονητή κάτι τέτοιο δεν μπορεί να γίνει. Διότι ο Ουρουγουανός τεχνικός θέλει από τους παίκτες του να ευχαριστιούνται την μπάλα, αλλά μέσα σε απολύτως αυστηρά πλαίσια πειθαρχίας. Έχει φροντίσει ο Πογέτ να καταστήσει σαφές από την πρώτη ώρα στα Σπάτα, πως δεν έχει λεπτές, αλλά πολύ… έντονες κόκκινες γραμμές ως προς το κομμάτι της πειθαρχίας.

«Δεν θα ανεχτώ κανένα κρούσμα παραβίασης του ωραρίου είτε στις ώρες της προπόνησης, είτε των υπόλοιπων δραστηριοτήτων της ομάδας» είχε ξεκαθαρίσει ο Πογέτ ήδη από την πρώτη του ομιλία μέσα στα αποδυτήρια. Μια ομιλία από την οποία αφιέρωσε πάνω από τον μισό χρόνο, για να αναδείξει την ανάγκη να τηρούνται αυστηρή κανόνες καθαριότητας μέσα στα αποδυτήρια. Ο Πογέτ είναι εξαιρετικά επικοινωνιακός. Θα μιλήσει μ’ όλους τους παίκτες, θα συμμετάσχει και στις πλάκες τους ακόμα. Δεν είναι μονοκόμματος, ούτε έχει αυστηρό προφίλ. Όμως στο τομέα της πειθαρχίας έχει ξεκαθαρίσει πως θα είναι κάθετος.

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ