ΑΕΚ

Μπακασέτας: "Αυτή είναι η ευκαιρία μας"

ΚΥΠΕΛΛΟ / ΑΠΟΛΛΩΝ ΛΑΡΙΣΑΣ - ΑΕΚ / / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΙΧΑΛΗΣ ΜΠΑΤΖΙΟΛΑΣ / EUROKINISSI)
ΚΥΠΕΛΛΟ / ΑΠΟΛΛΩΝ ΛΑΡΙΣΑΣ - ΑΕΚ / / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΙΧΑΛΗΣ ΜΠΑΤΖΙΟΛΑΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI

Ο Μπακασέτας μίλησε για τις αποδείξεις που πρέπει να δώσουν οι παίκτες της ΑΕΚ στη Νέα Σμύρνη, αλλά και για την θέση που προτιμά ο ίδιος να παίζει.

Την λέξη «τελικός», κανένας παίκτης της ΑΕΚ δεν θέλει να την χρησιμοποιήσει, για το ματς της Κυριακής (29/10) με τον Πανιώνιο. Ούτε ο Τάσος Μπακασέτας, μιλώντας στην κάμερα τηςNova, το έκανε. Όμως ο διεθνής μεσοεπιθετικός, έδωσε ακόμα μεγαλύτερη βαρύτητα στο παιχνίδι της Νέας Σμύρνης.

Το χαρακτήρισε ως μεγάλη ευκαιρία, να αποδείξουν οι παίκτες της ΑΕΚ, πως αξίζουν να βρίσκονται στο κορυφή. Διακύβευμα εξαιρετικά σημαντικό. Ενώ ο Μπακασέτας αναφέρθηκε και στα ματς που δεν κέρδισε η ΑΕΚ, αλλά και στην θέση που προτιμά να παίζει στο γήπεδο και αποκάλυψε τις κουβέντες που έχει κάνει με τον Χιμένεθ για το συγκεκριμένο ζήτημα.

"Είναι και τα δυο σημαντικά ματς για εμάς. Και με τον Πανιώνιο και με τη Μίλαν. Το ματς με τον Πανιώνιο πρέπει να κερδίσουμε οπωσδήποτε, διότι έχουμε χάσει έδαφος και τώρα πρέπει να μείνουμε κοντά στην κορυφή της βαθμολογίας. Πρώτα για μένα πρέπει να κοιτάξουμε το ματς με τον Πανιώνιο που είναι δύσκολο και μετά να δούμε την Μίλαν".

Μετά τη νίκη επί του Ολυμπιακού, σε τρια ματς, η ΑΕΚ δεν πήρε νίκη. Τι συνέβη;
"Δεν μπορώ να πω ότι συνέβη κάτι. Σίγουρα στην Τρίπολη, δεν ήμασταν καλοί. Ήταν ένα κακό παιχνίδι της ομάδας. Στην Ξάνθη η ομάδα έπαιξε το καλύτερο παιχνίδι, ήταν εκπληκτική, δημιούργησε ευκαιρίες, αλλά δεν κατάφερε να το κερδίσει. Στο ματς με τον Ατρόμητο, ο αντίπαλος χωρίς φάση, πήρε το παιχνίδι. Είχαμε και πάλι ευκαιρίες. Επομένως μόνο με την Τρίπολη δεν αξίζαμε κάτι παραπάνω. Στα άλλα δυο ματς, μας έλειψε το σωστό τελείωμα, για να βάλουμε γκολ και να πάρουμε τη νίκη".

Τώρα είναι τελικός με Πανιώνιο;
"Όλα τα ματς είναι σημαντικά. Ο Πανιώνιος έχει δείξει πως έχει πολύ καλή ομάδα. Το θέμα είναι, αυτό που μπορεί να προβληματίσει, αλλά σίγουρα θα το βρούμε μεταξύ μας, είναι πως δυο φορές μπορούσαμε να ανέβουμε στην κορυφή και δεν τα καταφέραμε. Αλλά αυτό είναι κάτι που θα το συζητήσουμε μεταξύ μας και θα βρούμε λύση. Από εκεί και πέρα η ομάδα δείχνει καλά στοιχεία. Έχει καλό ρόστερ. Έχει δυο καλούς παίκτες σε κάθε θέση και την Κυριακή να δείξουμε πως αξίζουμε να είμαστε στην κορυφή".

Σε ανησυχεί το γεγονός πως το ματς της Κυριακής είναι εκτός έδρας και η ΑΕΚ δεν τα πάει καλά εκτός έδρας;
"Είναι ανησυχητικό το γεγονός πως δεν πάμε καλά εκτός έδρας. Αλλά όπως είπα, είναι μια μεγάλη ευκαιρία για όλους μας, απέναντι σε μια πολύ καλή ομάδα, να δείξουμε πως όλα εξαρτώνται από εμάς".

Για την θέση σου στο γήπεδο. Πρέπει οι παίκτες να παίζουν παντού στο γήπεδο ή να έχουν σταθερή θέση;
"Αυτό έχει να κάνει με την θέση που κάθε παίκτης γνωρίζει καλύτερα στο γήπεδο. Η θέση που γνωρίζω καλύτερα, είναι αυτή πίσω από τον επιθετικό, διότι είναι μια θέση που είχα το χρόνο να δουλέψω και να κάνω κάποια πράγματα. Η φιλοσοφία που έχει ο προπονητής, είναι πως οι επιθετικογενείς παίκτες, πρέπει να παίζουν σε διαφορετικές θέσεις. Αυτό έχει βάση. Δεν έθεσε ποτέ θέμα για την θέση μου. Έχω μιλήσει με τον προπονητή. Το να παίξεις σε μια καινούργια θέση, χρειάζεσαι χρόνο. Για να παίξεις στα άκρα, χρειάζεσαι κάποια στοιχεία. Όμως έχω μιλήσει με τον προπονητή και το τελευταιο διάστημα αφομοιώνω κάποια πράγματα που απαιτεί η θέση. Στα άκρα είναι μια θέση για την οποία μου λείπουν κάποια στοιχεία, αλλά με τον χρόνο προσπαθώ να αφομοιώνω πράγματα και να γίνομαι καλύτερος".

Τι θα κρατούσες από την ευρεία νίκη στη Λάρισα;
"Είναι πολλά πράγματα. Σ' ένα τέτοιο ματς, ήμασταν όλοι σοβαροί και πειθαρχημένοι. Κάτι που είναι δύσκολο για τέτοια ματς. Όλοι μας έδειξαν πως θέλουμε να αρπάξουμε την ευκαιρία. Πολλά τα θετικά και σημαντικό ότι πετύχαμε επτά γκολ. Κάτι που μας έλειψε. Αλλά δεν νομίζω πως η ΑΕΚ έχει ζήτημα στα γκολ, με τόσους καλούς παίκτες που έχει στην επίθεση στο ρόστερ της".

Για την εθνική ομάδα:
"Παίζει ρόλο το γεγονός πως το πρώτο ματς με την Κροατία είναι εκτός. Κανείς δεν μπορεί να πει με σιγουριά αν είναι καλό ή όχι. Το σίγουρο είναι πως παίζουμε με μια πολύ καλή ομάδα. Αλλά όλα είναι στο χέρι μας. Το έχει αποδείξει αυτή η ομάδα πως έχει μέταλλο. Όλοι μας το περιμένουμε πως και πως αυτό το ματς, διότι όλοι θέλουμε να πάμε στο μουντιάλ. Η αμυντική λειτουργία της εθνικής, δουλεύει σε υψηλό επίπεδο με παίκτες με τεράστιες εμπειρίες. Και είναι σημαντικό σε τέτοια ματς, να διαθέτεις μια καλή αμυντική λειτουργία. Αλλά και στην επίθεση έχουμε παίκτες, που να δημιουργήσουν προβλήματα".

Είναι ιδιαίτερο το ματς απέναντι στον Πανιώνιο;
"Μέχρι πρότινος δεν είχα συναντήσει να πηγαίνω σ' ένα γήπεδο και να με αποδοκιμάζουν. Δεν μπορώ να πω ότι με επηρεάζει. Διότι ξέρω πως οι περισσότεροι που με αποδοκιμάζουν, για μεγάλο διάστημα με αποθέωναν. Ο Πανιώνιος είναι η ομάδα που έβγαλα τον πραγματικό μου εαυτό και θα είναι πάντα στην καρδιά μου. Θα είναι ένα ματς που θα το αντιμετωπίσω με χαρά".

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ